климатроник b4
- kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
климатроник b4
колеги климатроника ми работи, но се появи грешка 2-3-1-2 - датчик на температурата охлаждащата течност .имате ли някаква идея къде се намира този датчик 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
На единия маркуч, който отива към радиаторчето на парното (в дясно от мотора посока купето), с 2 жици е, закрепен на едно удебеление по средата на маркуча. Виж му почисти клемите и огледай за прекъснати жички. После за да изчистиш грешката ресетни климатроника от бушон 21 (няма смисъл акумулатора чак, а тоя бушон е почти най-крайния в дясно). Ако те съмнява самия датчик му измери съпротивлението, при 90 градуса май беше приблизително 200 ома, но може да беше и по 2 (400 ома). Най-важното е да видиш дали има изобщо някакво съпротивление или мултицета показва 1 (т.е. нещо е прекъснато вътре в самия датчик и има смисъл да го смениш). Ако има съпротивление, търсиш проблема по жицата, по жицата... защото тази грешка излиза ако няма връзка с датчика, а не защото той мери грешно (поне при мен излезе когато мерих този датчик кво показва при включен климатроник и го бях разкачил).
Успех.
Успех.
- kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
- kostadinov
- Автомобил:
- Двигател: