stereofonix написа:OvivO написа:Имам една книжка за Пасат, където се описват много неща как се проверяват, разглобяват и евентуално оправят.
В нея пише , че до 1 л масло на всеки 1000 км е в нормата ! ! !
Колега ако добавиш още една 0 към 1000-та километра и аз ще се съглася с теб. Аз питах и е нормално на 10 000 км да си изпапка около 1 литър масло. По нагоре от това вече трябва да се замислиш. Както по горе са казали колегите да се смени с друга марка масло, тъи като това в момента перкалени рано си губи ка4ествата на масло. За Лики Моли чувам повече от добри мнения. Добре е да се пробва наистина.
dimitar iv написа:Не знам дали колегагата пуснал темата я следи още, но ще добавя нещо. Преди бях споменал че и при мен масло изчезва. След смяна на гарнитурата на клапаните и филтрите на вентилациата разхода на масло започна да клони към 100 гр на 7к км.
Това с филтрите на вентилацията на картера е доста обсъждано по презокеанските форуми.
Alex_Heat написа:Добре, а какво ще кажете, ако гори по 2 литра и отгоре на 10 000 км и не се сменя маслото, а само се долива, защото имам такъв приятел и не го е сменял доста време.
Потребители, разглеждащи този форум: petrovi4_bg и 66 госта