Преправяне на табло от Б4,на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Muku » Сря 31 дек 2008 14:29

@Уинър: да пред стъклото се изля. Имам странен навик да си слагам там чашката като я взема от машината, но днес малко със завоите не се съобразих и.... се изля. Аз попих голяма част от него почти веднага но все пак се надявам да няма поражения.

@зфа: Някой ден може да опитам но като се знам колко съм сръчен.... по-добре не :)

cna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cna » Сря 31 дек 2008 15:38

Най-напред искам да се извиня за офтопик-а, но просто се надявам да съм полезен.

Колеги, поне според мен на Б3 кафето най-добре седи в тоя процеп... до ръчната. На някои там имат чекмеджета (от тези за касетите), тогава може да се ползва местото до ръкохватката на ръчната. А бутилка от 500 мл. (вода, кола.... такива) седи най-добре до ръчката за местене на предна седалка напред - назад. До сега не съм разлял нищо което ми е седяло там, без значение дупки и завои...

Потребителски аватар
VWVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWVR6 » Сря 31 дек 2008 16:15

Така,запалих днес,всичко работи с изключение на оборотомера.Дори с мигачите го няма проблема.Понеже знам,че при дизел оборотомерите ги включват към алтернатора и там трябва да има някакъв извод при мен освен традиционния дебел червен плюс има и 1 извод с 1 малко кабелче включено към него.Чудя се дали това кабелче е за оборотомера,или за нещо друго?...
П.С Весело посрещане на новата година! :)

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Сря 31 дек 2008 16:21

По моя проблем имам развитие :)
Свалих таблото кафето съм го попил още тогава но една (по-смела)капка се е търкулнала от долната външна страна на мотометъра:) Верно видях доста зор със жилото за километража, но го излъгах:) Вързах го за един сноп кабели над него с малко рибарска корда и влезе като у тях си :)

@спа: кое място до ръчната имаш предвид> Пред нея дълбокото или м/у двете седалки тясното (поне при мен са така)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: :)

Мнениеот Winner25 » Сря 31 дек 2008 17:24

Muku написа:@спа: кое място до ръчната имаш предвид> Пред нея дълбокото или м/у двете седалки тясното (поне при мен са така)

Мисля че колегата има предвид тясното успоредно на ръчната. И аз него ползвам, но става само за пластмасови чаши защото е необходимо да се сгънат малко за да влязат. Ако са стиропорени има вероятност да се счупят :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 01 яну 2009 2:10

При В4 мисля, че местенето е лееекинко по-тясно, но на В3 правилното място за всякакъв тип чаши за кафе е точно мястото, което е посочил колегата! :да: Точно там, дето е ръкохватката за ръчната ;)

Изображение

Едната чашка (празната) ми е на седалката. Обърни внимание в горната част на снимката, по средата ;) Там ми е пълната с кафе чашка! :lol:
Не е имало случай да капне нещо отвън, включително и по завоите през Беклемето!

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Чет 01 яну 2009 12:06

Аааа ясно благодаря :) Не се бях сетил за там. Може би защото ръчната я ползвам изключително много и за това. Ще опитам...

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 01 яну 2009 18:14

Winner25 написа:
didkoltd написа:Ясно ,остава и някой да каже кои пинове се сменяха на буксата на таблото за да си тръгнат и мигачите както трябва! :roll:

Я виж тук :)
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=961689&sid=e16d5d1b679550f5e01168af52c4fdbc#961689

Странно защо темата ми е позната и съм на 99 % сигурен ,че съм я разглеждал ама защо не съм видял отговора на въпроса не мога да си обясня ,мерси всичко вече ми е ясно! :wink:

cna
Автомобил:
Двигател:

Re: :)

Мнениеот cna » Пет 02 яну 2009 11:14

Winner25 написа:
Muku написа:@спа: кое място до ръчната имаш предвид> Пред нея дълбокото или м/у двете седалки тясното (поне при мен са така)

Мисля че колегата има предвид тясното успоредно на ръчната. И аз него ползвам, но става само за пластмасови чаши защото е необходимо да се сгънат малко за да влязат. Ако са стиропорени има вероятност да се счупят :wink:

:да:

За стиропорени ползвам местото което @radotom показа на снимнка!

За много години на всички, живи и здрави...

Потребителски аватар
VWVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWVR6 » Пет 02 яну 2009 13:37

Да се върнем на темата.Сложих табло от VW passat 1.9TD с оборотомеp на VW T4 1.9D.Таблата са взаимозаменяеми(еднакви) само,че при мен оборотомера не работи.На алтернатора освен нормалния червен плюс има и 1 син малък кабел,някакви идеи...

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Нед 04 яну 2009 12:52

VWVR6 написа:Да се върнем на темата.Сложих табло от VW passat 1.9TD с оборотомеp на VW T4 1.9D.Таблата са взаимозаменяеми(еднакви) само,че при мен оборотомера не работи.На алтернатора освен нормалния червен плюс има и 1 син малък кабел,някакви идеи...

Че са взаимозаменяеми така е, но винаги има едно НО...
Оказва се че все пак има разлики и за дизелите това е една от тях:

Изображение
Изображение

На двете табла оборотомерите не работят по един и същи начин. На тези които имат 3.0 под DIESEL сигнала се взима директно от алтернатора, а при другия тип има още някаква джаджа и информацията се обработва по друг начин. ( Пробвано е!!! ). Това второто е от 1,9 ТДИ, а другото от ТД.
Кокато сложиш таблото, стрелката на оборотомера само потрепва и не отчита промяната на оборотите.
Колега VWVR6 при теб какво е таблото, защото аз имам като второто и не ми върши работа. Може да го пробваме при теб как ще е.

Потребителски аватар
VWVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWVR6 » Нед 04 яну 2009 16:04

Точно,като първото.Виждал съм такива фабрични табла на транспортер и наистина няма това 3,0.Благодаря за изчерпателната информация.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 04 яну 2009 18:36

ето ви табло от Б4 с електронен километраж и борд компютър на моя B3
Изображение

Потребителски аватар
VWVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWVR6 » Нед 04 яну 2009 18:45

Това табло е за бензинов двигател!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 04 яну 2009 18:46

VWVR6 написа:Това табло е за бензинов двигател!

Аха :wink:

Върни се в “Passat”