Едва ли за зимни се препоръчва този рамер - ако намалиш само широчината на протектора от 215 на 205, и оставиш височината на 55, то тогава неможе да се разчита на верни показания на скоростомер и километраж. За целта се слагат 205/60R16. Погледнах на капачката мисля че ненатоварена 2,3 и с повечко хора и багаж 2,6. Така ги запомних, но и да бъркам , ти искаш само да сравниш 17 със 16 за да си убеден че на капачката е изписано за твоите 17 - да нямам 3 бара на моята капачка.
55 височина означава - 55%/т.е.височина на борда на гумата 118мм/ от широчината на протектора, та затова при намаляне на широчината на протектора от 215 на 205 се слага на височина 60 /т.е.височина на борда на гумата 123мм/- запазваш горе-долу същия радиус на колелото и показанията са верни

Пасат B6 въпрос за налягане на гуми
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Re: Въпрос за Налягане на гуми Пасат B6
[quote="palicha"][/quote]
Благодаря ти.
За размера зимни гуми + вериги съм на 100% убеден. Проверено е в оригинален каталог, само че руски. Наистина става така, че скоростомера се откланя и реално се движиш с по-ниска скорост. По-ниските гуми се предписват с цел, като сложиш веригите да не стане опасно малко разстоянието между гумата и калника/подкалника. Това е цитат от въпросното указание.
Това е сайта http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_passat6_3c
Благодаря ти.
За размера зимни гуми + вериги съм на 100% убеден. Проверено е в оригинален каталог, само че руски. Наистина става така, че скоростомера се откланя и реално се движиш с по-ниска скорост. По-ниските гуми се предписват с цел, като сложиш веригите да не стане опасно малко разстоянието между гумата и калника/подкалника. Това е цитат от въпросното указание.
Това е сайта http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_passat6_3c
Здравей те на всички по повод индикатора за налягането в гумите на Б6 може да индикира грешка в електрониката нещо като чекек при мен светна преди известно време, като двигателя изгасна в движение и а опитах да го запаля в движение и светна чисти се с ваг-кома. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги и моята кола е б6 и сега ми предстои зима джантите ми са 17-ки и мисля да си купя 16 оба4е и аз имам такава сиситема за контрол на налягането на гумите проблеми ли ще е това когато сложа новите джанти каде се намират тези датчици във винтилите ли са както на другите коли или не точно Искам да попитам вие след като сменяте джанти как сте избегнали това неудобство ?
-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Да.....датчиците представляват черни кутийки, от които излиза вентила за помпане т.е те не се отделят един от друг/поне при мен е така/ Можеш спокойно ако искаш да ги сложиш на други джанти, но само ако ти се демонтират гумите и от там датчиците от джантите. Иначе ще остане да свети лампата на таблото за налягането в гумите.
- Димитър.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
размера на гумите ми е 205/55/16,двигателя е 2.0-140hp, на колко бара трябва да са ми напомпани гумите за да спре да свети този проклет датчик
размера на гумите ми е 205/55/16,двигателя е 2.0-140hp, на колко бара трябва да са ми напомпани гумите за да спре да свети този проклет датчик

-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2.0TDI BKP 2007
Направи ги на 2,4 всички. Влез в колата запали я и задръж натиснат бутона (..!..) няколко секунди (3-5 сек) и го пусни. Това се прави за да калибрираш датчика с това колко си ги напомпал. След това ако някоя от тях спадне с повече от 0,4 бара пак ще светне.
Здравейте колеги,
поне на моята кола има два вариянта: ненатоварен и натоварен автомобил.
За ненатоварен на капачката ми пише 2.6 за предни и задни, а за натоварен 3.2 предни, 3.4(или 3.6 не помня) задни.
Относно компчето, когато го задържа за няколко секунди, това което се случва е че превключва от режим натоварени в ненатоварени и обратното. Т.е. ако в момента съм на режим ненатоварени и гумите ми са напомпани на 2.6, задържайки копчето ще превключа в режим натоварени и лампата веднага ще светне. Колкото до това че трябва да задържиш копчето, за да калибрираш при мен няма такова нещо, достатъчно е еднократно да се натисне и отпусне копчето и на екрана ми изписва "Checking tire pressure". Нямам представа дали при всички работи така, но поне при мен така се случват нещата. Гумите са ми 235/45/17.
поне на моята кола има два вариянта: ненатоварен и натоварен автомобил.
За ненатоварен на капачката ми пише 2.6 за предни и задни, а за натоварен 3.2 предни, 3.4(или 3.6 не помня) задни.
Относно компчето, когато го задържа за няколко секунди, това което се случва е че превключва от режим натоварени в ненатоварени и обратното. Т.е. ако в момента съм на режим ненатоварени и гумите ми са напомпани на 2.6, задържайки копчето ще превключа в режим натоварени и лампата веднага ще светне. Колкото до това че трябва да задържиш копчето, за да калибрираш при мен няма такова нещо, достатъчно е еднократно да се натисне и отпусне копчето и на екрана ми изписва "Checking tire pressure". Нямам представа дали при всички работи така, но поне при мен така се случват нещата. Гумите са ми 235/45/17.
- Димитър.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Тъй като ми свети датчика на налягането в гумите и пробвах какво ли не,реших да извадя клемата на акумулатора за да рестартирам компютъра.След като го направих обече ми светнаха още няколко лампи
. На хидравликата и на тракшъна.
Моля за помощ какво да правя,не ми се ходи в сервиз.
Тъй като ми свети датчика на налягането в гумите и пробвах какво ли не,реших да извадя клемата на акумулатора за да рестартирам компютъра.След като го направих обече ми светнаха още няколко лампи

Моля за помощ какво да правя,не ми се ходи в сервиз.
-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2.0TDI BKP 2007
Ако не се лъжа и при мен беше так след като смених акумулатора... карах няколко км. така и се оправиха сами :)
- Димитър.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Стана точно така колега,след няколко километра лампите огаснаха и остана само тази на налягането в гумите.
Не знам вече какво да правя с нея,когато купих колата натисках копчето да пробвам за какво е(тогава не знаех) и издаваше един звук,сега го натискам но нищо не се чува,вече си мисля че копчето нещо е бъгнато.
Не знам вече какво да правя с нея,когато купих колата натисках копчето да пробвам за какво е(тогава не знаех) и издаваше един звук,сега го натискам но нищо не се чува,вече си мисля че копчето нещо е бъгнато.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
На тази кола откачането на акумулатора не нулира грешки и не решава проблеми. Ако грешката е временна след изгасяне на двигателя и запалването му отново вече не свети, но си остава записана в компютъра. Неправилното откачане на акумулатора може само да доведе до повече грешки.
По въпроса с гумите и датчиците: дали всички датчици са изправни? А дали всички датчици са налични?
По въпроса с гумите и датчиците: дали всички датчици са изправни? А дали всички датчици са налични?
- Димитър.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Преди месец нямах никакъв проблем,но до колкото разбрах от гумаджията вариантите били два,единият вариянт е с датчици,втория да щете през ABS,той твърди че моята е от вариант две и чете през ABS.