Пасат B6 въпрос за налягане на гуми

Техническа и сервизна информация за Passat
palicha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за Налягане на гуми Пасат B6

Мнениеот palicha » Нед 24 яну 2010 12:33

Едва ли за зимни се препоръчва този рамер - ако намалиш само широчината на протектора от 215 на 205, и оставиш височината на 55, то тогава неможе да се разчита на верни показания на скоростомер и километраж. За целта се слагат 205/60R16. Погледнах на капачката мисля че ненатоварена 2,3 и с повечко хора и багаж 2,6. Така ги запомних, но и да бъркам , ти искаш само да сравниш 17 със 16 за да си убеден че на капачката е изписано за твоите 17 - да нямам 3 бара на моята капачка.
55 височина означава - 55%/т.е.височина на борда на гумата 118мм/ от широчината на протектора, та затова при намаляне на широчината на протектора от 215 на 205 се слага на височина 60 /т.е.височина на борда на гумата 123мм/- запазваш горе-долу същия радиус на колелото и показанията са верни

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Нед 24 яну 2010 22:59

[quote="palicha"][/quote]

Благодаря ти.
За размера зимни гуми + вериги съм на 100% убеден. Проверено е в оригинален каталог, само че руски. Наистина става така, че скоростомера се откланя и реално се движиш с по-ниска скорост. По-ниските гуми се предписват с цел, като сложиш веригите да не стане опасно малко разстоянието между гумата и калника/подкалника. Това е цитат от въпросното указание.

Това е сайта http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_passat6_3c

sssbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sssbg » Пон 01 фев 2010 13:16

Здравей те на всички по повод индикатора за налягането в гумите на Б6 може да индикира грешка в електрониката нещо като чекек при мен светна преди известно време, като двигателя изгасна в движение и а опитах да го запаля в движение и светна чисти се с ваг-кома. :wink:

plamentrifonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamentrifonov » Пон 06 сеп 2010 15:20

Здравейте колеги и моята кола е б6 и сега ми предстои зима джантите ми са 17-ки и мисля да си купя 16 оба4е и аз имам такава сиситема за контрол на налягането на гумите проблеми ли ще е това когато сложа новите джанти каде се намират тези датчици във винтилите ли са както на другите коли или не точно Искам да попитам вие след като сменяте джанти как сте избегнали това неудобство ?

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Мнениеот ltolev » Пет 10 сеп 2010 20:55

Да.....датчиците представляват черни кутийки, от които излиза вентила за помпане т.е те не се отделят един от друг/поне при мен е така/ Можеш спокойно ако искаш да ги сложиш на други джанти, но само ако ти се демонтират гумите и от там датчиците от джантите. Иначе ще остане да свети лампата на таблото за налягането в гумите.

Потребителски аватар
Димитър.Иванов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Димитър.Иванов » Пон 04 апр 2016 13:56

Здравейте,
размера на гумите ми е 205/55/16,двигателя е 2.0-140hp, на колко бара трябва да са ми напомпани гумите за да спре да свети този проклет датчик :banghead

LiGaViA
Автомобил: Passat B6
Двигател: 2.0TDI BKP 2007

Мнениеот LiGaViA » Пон 04 апр 2016 14:53

Направи ги на 2,4 всички. Влез в колата запали я и задръж натиснат бутона (..!..) няколко секунди (3-5 сек) и го пусни. Това се прави за да калибрираш датчика с това колко си ги напомпал. След това ако някоя от тях спадне с повече от 0,4 бара пак ще светне.

Sciende

Мнениеот Sciende » Вто 05 апр 2016 7:13

Здравейте колеги,
поне на моята кола има два вариянта: ненатоварен и натоварен автомобил.
За ненатоварен на капачката ми пише 2.6 за предни и задни, а за натоварен 3.2 предни, 3.4(или 3.6 не помня) задни.
Относно компчето, когато го задържа за няколко секунди, това което се случва е че превключва от режим натоварени в ненатоварени и обратното. Т.е. ако в момента съм на режим ненатоварени и гумите ми са напомпани на 2.6, задържайки копчето ще превключа в режим натоварени и лампата веднага ще светне. Колкото до това че трябва да задържиш копчето, за да калибрираш при мен няма такова нещо, достатъчно е еднократно да се натисне и отпусне копчето и на екрана ми изписва "Checking tire pressure". Нямам представа дали при всички работи така, но поне при мен така се случват нещата. Гумите са ми 235/45/17.

Потребителски аватар
Димитър.Иванов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Димитър.Иванов » Чет 07 апр 2016 11:07

Здравейте колеги,
Тъй като ми свети датчика на налягането в гумите и пробвах какво ли не,реших да извадя клемата на акумулатора за да рестартирам компютъра.След като го направих обече ми светнаха още няколко лампи :mhihi. На хидравликата и на тракшъна.
Моля за помощ какво да правя,не ми се ходи в сервиз.

LiGaViA
Автомобил: Passat B6
Двигател: 2.0TDI BKP 2007

Мнениеот LiGaViA » Чет 07 апр 2016 12:45

Ако не се лъжа и при мен беше так след като смених акумулатора... карах няколко км. така и се оправиха сами :)

Потребителски аватар
Димитър.Иванов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Димитър.Иванов » Пет 08 апр 2016 6:43

Стана точно така колега,след няколко километра лампите огаснаха и остана само тази на налягането в гумите.
Не знам вече какво да правя с нея,когато купих колата натисках копчето да пробвам за какво е(тогава не знаех) и издаваше един звук,сега го натискам но нищо не се чува,вече си мисля че копчето нещо е бъгнато.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пет 08 апр 2016 19:41

На тази кола откачането на акумулатора не нулира грешки и не решава проблеми. Ако грешката е временна след изгасяне на двигателя и запалването му отново вече не свети, но си остава записана в компютъра. Неправилното откачане на акумулатора може само да доведе до повече грешки.

По въпроса с гумите и датчиците: дали всички датчици са изправни? А дали всички датчици са налични?

Потребителски аватар
Димитър.Иванов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Димитър.Иванов » Пет 08 апр 2016 23:33

Преди месец нямах никакъв проблем,но до колкото разбрах от гумаджията вариантите били два,единият вариянт е с датчици,втория да щете през ABS,той твърди че моята е от вариант две и чете през ABS.

Върни се в “Passat”