Голям разход на гориво - Пасат B4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jurri
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голям разход на гориво - Пасат B4

Мнениеот jurri » Вто 08 сеп 2009 18:21

radotom написа:Оооо... на колегата dodo, с тоя разход.. доста соленко ще му излезе от Плевен до Пловдив :lol:
Аз за това цитирах другия колега, който пита - той в профила е написал, че си е от тук ;)

Писах ЛС на jorogas и веднага след като ми отговори тичам при него.... дано помогне... :):):)

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 08 сеп 2009 18:47

Мойта центровка е правена от Ваското! Нови кабели, дистрибуторна капачка, палец, филтри, свещи абе каквото си трябва и пак разхода на газ ми е около 17 градско. Истина е обаче, че не карам икономично.А и не намирам разлика във вървенето на бензин.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 08 сеп 2009 20:45

radotom написа:Оооо... на колегата dodo, с тоя разход.. доста соленко ще му излезе от Плевен до Пловдив :lol:
Аз за това цитирах другия колега, който пита - той в профила е написал, че си е от тук ;)

Нека се разходи човекът. Пловдив си е хубав град, живял съм две години там.
:oops: Поправих се.

Радо, след темата ти с датчика на ABS ша взема да ти направя фен клуб :BBQ .
От тогава само чета, че си ти, копирам автоматично и заставам мирно. :applause:
Жив и здрав.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 08 сеп 2009 21:29

:lol: Сакън, недей! :lol:
Някой път и големи глупости пиша... Добре, че има и кой да ме поправя :oops:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 09 сеп 2009 14:06

Това с харченето явно е всеобщ проблем, Пасата ми е 2.0 ADY SINCRO, харчеше 18л газ на 100км ,ходих при газаджии в тук в София при AUTODIX и според тях има проблем в изпарителя.Малко я спънахме,следващите 100км не съм вдигал повече от 2500 об/мин и разхода ми при този икономичен стил на каране е 16/100.Явно наистина е за смяна изпарителя.Предстои ми ходене пак до сервиза :bowdown и ще пиша.Колега може и твоя изпарител да е за смяна :?

Значи при нормално каране харчи над 18 :shock ми то УАЗта ми харчи толкова :roll:

Потребителски аватар
jurri
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jurri » Сря 09 сеп 2009 17:59

JC написа:Това с харченето явно е всеобщ проблем, Пасата ми е 2.0 ADY SINCRO, харчеше 18л газ на 100км ,ходих при газаджии в тук в София при AUTODIX и според тях има проблем в изпарителя.Малко я спънахме,следващите 100км не съм вдигал повече от 2500 об/мин и разхода ми при този икономичен стил на каране е 16/100.Явно наистина е за смяна изпарителя.Предстои ми ходене пак до сервиза :bowdown и ще пиша.Колега може и твоя изпарител да е за смяна :?

Значи при нормално каране харчи над 18 :shock ми то УАЗта ми харчи толкова :roll:

Само изпарителя не съм гледал, защото е на една година(20 000км) иначе съм сменил кабели, свещи, капачка, палец, въздушен филтър и ..... 18/100...... и това се случва с "най-непретенциозния" за газ мотор - 1,8 моно...... Преди това имах Голф 3 със същия мотор - гореше 11-12 газ....

Потребителски аватар
сава
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот сава » Сря 09 сеп 2009 18:22

и моята го имаше проблема със горенето, ААМ мотор гореше 18 на сто газ,замериха ми ламбдата и след като видяхме че я няма никаква я сменихме,от там центровка на бензин газ анализатор и накрая 10 на сто смесено със климатик,всичко това във флекс ауто Пловдив много съм доволен

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 09 сеп 2009 19:40

триполюсните на NGK с лекота изкарват по 60хил.километра и повече...показаната свещ не може да е на 25 хиляди ...или самия мотор явно има други проблеми...

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Сря 09 сеп 2009 19:56

И аз карам Б4 ААМ, на газ е от три години, от както е сложена уредбата, нищо не е пипано по нея, бяха ми казали,че мембраните трябва да улегнат или нещо такова и шяла да започне да гасне та да ида след това на центровка, е минал съм над 50К км още не е почнала да гасне. В началото карах с някакви свещи Бош уж специално за двигатели на ФВ на газ (може и на джанката да са ме метнали) бяха дву електродни (или както им се вика там ;) ), но колата не ми харесваше как се държи на празен ход, та смених ги с някакви други AC-Delko три електродни, мисля че марката в случая не е важна, но и преди и след смяната на свещите колата имаше съвсем приличен разход. Аз даже малко се по-притесних като чета за какви разходи пишете, на мен ми се струва много, че ми харчи 11-12 градски и 8.5 - 9 извън, и му бях вдигнал мерника на пасата да ходи на доктор щот от как вдигнаха газта и разхода ми се вдигна :). За протокола да добава, че съм го докарвал и до 10 газ градско и то в София -> Дружба - Люлин, но тогава трябваше да внимавам много и да не вдигам над 60 и такива ми ти работи.
Явно ключа към загадката е някъде другаде

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Съб 12 сеп 2009 0:20

Аз съм точно с 1.8 Ми АБС и разхода ми се качи средно с ок 2 - 2.5 л. над обичайния за сезона в София (т.е. градско - от ок 11 л./100 км. стана ок 13.5 дори отчетох и 14, но и не галя педала в дясно) след като свършиха отпуските( :horror: движението е в разцвета си), което съвпадна горе долу и с момента на монтирането и пускането в действие на климатик и радостта от придобивката mhihi .
Между другото има изписани няколко теми по въпроса за разхода :012: .
Определено автора на темата има проблем със запалителната уредба, при това състояние на свещите, дори и след смяната им. Аз, както съм споменавал и в друга тема, съм карал с едни свещи ок 80 хил. км.(за информация на марката Бош), но такъв цвят, състояние и разход не съм получавал. Карал съм и със ламбда сонда в състояние на последни конвулсии(даваше някакви моменти сигнали, но беше определено пътник)и все пак разхода ми се беше увеличил само с около 1-1.5 л. При това и състояние наистина понякога палих доста трудно, налагало ми се е да въртя на стартер по 5-6 пъти докато захапе.
Колега виж дали няма нагар от вътре на дистрибуторната капачка по местата контактумащи с палеца, а също и самия палец. Виж и състоянието на капачката в местата където влизат кабелите, дали не е окислено.
На първо време ги зачисти, ако имат нужда и пробвай, но се подготви за смяна.
При всяко положение вързване на комп. за диагностика.

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Чет 17 сеп 2009 0:27

Geleto написа:Мойта центровка е правена от Ваското!.

Относно центровката ми прави впечатление следното нещо: На няколко пъти оставям делкото в положение, когато при каране и на бензин и на газ няма никакво чукане на аванса. Но след извесно време две-три седмици аванса започва първоначално леко да почуква на бензин и след още няколко дена каране започва да чука и на газ. И това един вид от самосебе си. Врътвам отново делкото в положение при което изчезва чукането на бензин и на газ и след няколко седмици отново съшото - започва съвсем леко чукане на безнин и постепенно се увеличава и започва да чука аванса и на газ. Гледах да не би делкото да се мести по някакъв начин от вибрации или нещо друго но си е за въртяно здравата. Някаква идея нормално ли е това и ако не на какво се дължи.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Чет 17 сеп 2009 10:37

Ами и от мен един съвет - погледни дали ангренажния ремък ти е правилно зацепен, че като чета за този разход, и то в Плевен.... Ако не е от запалителната система или компа, както те съветват колегите, виж ремък и компресия. Може да си е издухан мотора, да не дава господ. Карам същата кола и ми прави около 12/100 газ в София.

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Пет 18 сеп 2009 19:43

колега карам пасат 1.8 абс и при мене аванса започва да се чува,но това е защото нямам симулатор на сондата и колата започва да трупа грешки,един авер идва с компа изчиства всичко и работата заспива

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Съб 19 сеп 2009 8:48

JC написа:Това с харченето явно е всеобщ проблем, Пасата ми е 2.0 ADY SINCRO, харчеше 18л газ на 100км ,ходих при газаджии в тук в София при AUTODIX и според тях има проблем в изпарителя.Малко я спънахме,следващите 100км не съм вдигал повече от 2500 об/мин и разхода ми при този икономичен стил на каране е 16/100.Явно наистина е за смяна изпарителя.Предстои ми ходене пак до сервиза :bowdown и ще пиша.Колега може и твоя изпарител да е за смяна :?

И аз карам 2.0 AGG Syncro и в момента разхода ми извънградско немога да го сваля под 10/100 пробвал съм дори и да сваля кардана да остане само на предно предаване и пак неможе да падне под 10ка :(

Mark Avrelii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mark Avrelii » Нед 06 дек 2009 13:34

Здравейте колеги
Карам с 1.8л ADZ(=ABS) мотор, BRC, Софийско градско ми дава 10-11/100 разход, а лятото, когато повечето хора бяха в отпуск е стигала и до 8.5-9/100 също градско, стилът ми на каране е тип - умерен рикс, не превишавам с повече от 20км/ч ограниченията. Майсторите газаджии ми казаха, че са ми монтирали реле, с което нулират компютъра на запалването преди всяко палене на мотора и това било защото постепенно при работа на газ се трупали някакви грешки.

Върни се в “Passat”