Аз съм точно с 1.8 Ми АБС и разхода ми се качи средно с ок 2 - 2.5 л. над обичайния за сезона в София (т.е. градско - от ок 11 л./100 км. стана ок 13.5 дори отчетох и 14, но и не галя педала в дясно) след като свършиха отпуските(

движението е в разцвета си), което съвпадна горе долу и с момента на монтирането и пускането в действие на климатик и радостта от придобивката

.
Между другото има изписани няколко теми по въпроса за разхода

.
Определено автора на темата има проблем със запалителната уредба, при това състояние на свещите, дори и след смяната им. Аз, както съм споменавал и в друга тема, съм карал с едни свещи ок 80 хил. км.(за информация на марката Бош), но такъв цвят, състояние и разход не съм получавал. Карал съм и със ламбда сонда в състояние на последни конвулсии(даваше някакви моменти сигнали, но беше определено пътник)и все пак разхода ми се беше увеличил само с около 1-1.5 л. При това и състояние наистина понякога палих доста трудно, налагало ми се е да въртя на стартер по 5-6 пъти докато захапе.
Колега виж дали няма нагар от вътре на дистрибуторната капачка по местата контактумащи с палеца, а също и самия палец. Виж и състоянието на капачката в местата където влизат кабелите, дали не е окислено.
На първо време ги зачисти, ако имат нужда и пробвай, но се подготви за смяна.
При всяко положение вързване на комп. за диагностика.