Проблем със скоростна кутия Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скоростна кутия

Мнениеот Nick_axe » Сря 09 сеп 2009 16:49

bobcho написа:Счупена пружина на вилката на задна предавка:

ето решението

Колега това прочете ли????
На мен ми помогна много темата на бобчо- за което благодаря...

munata90
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скоростна кутия Б3

Мнениеот munata90 » Чет 10 сеп 2009 11:42

Колега поприказвах си сас един маистор обясних му как стоят нещата пак той ми каза че това не е от кутията а от някакво средно каре :roll:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 10 сеп 2009 15:49

Silverclub написа: но това си е дефект на пасатите :)

Браво бе,дефект било,колко години трябва да издържи една кутия според теб,40 години или 500 000 км.Моята е на 350 000 км на 21 години и нищо и няма.А на колегата с чаткането, да я свали и после ще гадаем,може и да не е от кутията .

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 10 сеп 2009 17:39

munata90 написа:това не е от кутията а от някакво средно каре :roll:

Възможно е но 99%според мен греши!!!Ама питай го защо при мен проблема се оправи с нова кутия?А колегата Бобчо е цепил кутията????

Потребителски аватар
Nick_axe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nick_axe » Чет 10 сеп 2009 18:36

munata90 написа:Колега поприказвах си сас един маистор обясних му как стоят нещата пак той ми каза че това не е от кутията а от някакво средно каре :roll:

Само на 1-ва скорост или на всяка предавка ти е проблема???
Ако е на всяка предавка - да може да е каре ама иначе няма логика.
При мен 1-ва предавка ручеше, ама яко, на другите предавки няма проблем-оказа се скъсана пружинката на вилката на задна скорост-е оправя се.

Успех

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със скоростна кутия

Мнениеот zfa159 » Пет 11 сеп 2009 0:21

milmar написа:
zfa159 написа:......
ДА се сменят зъбни колела е огромна грешка понеже заводки колелата за кутии излизат по двоици т.е. всяко си е с другото .....

За пръв път чувам такова нещо , няма логика стъпката да била различна и т.н. , в твоя случай проблема е бил някакъв друг предполагам . Но все пак има сработване на колелата като са нови и процес на износване в началото , може това да е имал предвид майстора ...

Въпроса е дали като си купиш нови зъбни колела ще са по-добри от износените оригинални mhihi .

Ами странното е друго...изрони се това,което си беше от кутията...а новото си беше като ново.... :shock Човека,който ми го каза съвсем не е монтьор или майстор или нещо такова - заминавал се е с производство на зъбни колела и тем подобни глупости доста години...и явно излезе прав понеже всичко друго беше наред.
А износването стана така - слагаме новото колело,колата започна да вие тихичко на 4-та още веднага след ремонта...карахме я така 500км и се разтрака и спря да работи 4-та от раз.Разглобихме кутията и какво да видим - новото колело е непокътнато а това,с,което влиза в контакт няма нито един останал здрав зъб....а и двете се въртяха свободно в осите си....обяснение нямам ама повече не бих посмял да правя трансплантация само на едно колело в някоя кутия...достатъчно хамалогия е само демонтажа и монтажа за да се правят подобни експерименти с кутиите.
Иначе...при мен се наложи защото реди това кутията счупи избирач на кутията и включи 4-та и 1-ва едновременно...при движение на 1-ва през това време :horror: .Сответно се чу мощно Прас и кутията умря...оказа,се че е блокирала втулката на 4-та и това наложи да сменим цялото колело поради това,че в самото колело седи синхронизатора и всичко останало заедно с втулката.А другото колело беше и задрало към старата втулка и нямаше как да се ползва.
Иначе най-удачния метод за ремонт на кутия е :
-сваля се старата и се отваря
-гледа се какво е положението и какво би струвал евентуален ремонт
-ако не може да се ремонтира се взима друга 2-р употреба (предварително намерена и уговорена за да не седи колата 100 години докато си намерите кутия)
-ако има възможност новата преди да се качи се отваря и се преглежда и ако трябва се сменят лагери и това-онова...ако не може направо се качва след като се види дали всичко включва нормално и т.н.
Така имате само един монтаж и един демонтаж и сте спестили максимално време и ресурси като същевременно сте решили проблема оптимално.
Успех!

munata90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот munata90 » Пет 11 сеп 2009 16:10

Колега само на 1-ва и на задна понякога прехурква а от 1-ва като потеглям леко отпускам и чатка едно гадно.

Потребителски аватар
karabakalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karabakalov » Пет 11 сеп 2009 21:43

колега преди около месец имах съшия проблем смъквай котията и разглобяваи почтие сигорно че е тая проклета пружина която струва 8 лева в auto+ само внимаваи с ваденето на 5-та предавка че за там ти трябва специална скоба другото е хамалогиа и развиване на болтове желая ти успех

munata90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот munata90 » Съб 12 сеп 2009 14:52

Благодаря колега :D

bovas
Автомобил: VW Passat B3 GT 2.0 16v-136hp
Двигател: 9A 1992

Мнениеот bovas » Нед 13 сеп 2009 18:17

И на мен ми прихрупва само на 1-ва рядко,"чаткането"се получава само ако отпускам по-рязко съединителя!Въпроса ми е колко време може да издържи така и до какви проблеми ще доведе?Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 17 сеп 2009 15:30

Опаааа и аз съм със същия проблем от около 2 седмици, прочетох темата на Бобчо, симптомите са същите (ясно е, че ще се прави кутията, зверски дразни). Искам само да се присъединя към въпроса на Бовас: има ли опасност строшената пружина да доведе до по-тежка травма на скоростната кутия?

Успех.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 17 сеп 2009 20:15

Emo написа:има ли опасност строшената пружина да доведе до по-тежка травма на скоростната кутия?
Успех.

Едва ли,аз моя го карах 3 месеца така докато намеря кутия...!!!!

Потребителски аватар
karabakalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karabakalov » Сря 23 сеп 2009 21:19

колеги от моя скромен опит с кутията ще кажа че

1.прожината се чупи на две парчето пара в наи долната част накутията кадето има магнит и се залепя на него.

2ако несе лъжа самото чаткане идва от хлабавата вилка на задна предавка (тази прожина я държи стегната) която трие савсем мако в запчатката на парва предавка и спорет мен ако не се гази колата здраво може да искара молко.

3.при първиат одобен случаи сменяй те че иде зима а първа предавка трябва понякога

успех на всичи. :D

Върни се в “Passat”