пасат б5 проблем с ел стъкло
- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с ел стъкло на пасат б5
От коя зщита колега
всеки говори за защита а тя представлява един възстановяващ се предпазител тип MF !ако се претовари в някой момент изключва и като премине проблема се възстановява.това ие на защитата.така мисля.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
А дали няма още една защита, която следи по позиция на прозореца и необходим ток за повдигането му. Представи си че ти защипе пръста - к'во праим? Точно там идва тази защита - ако усети че прозореца запъва някаде, тръгва да го сваля на долу. Макар че не съм пробвал да си прещипя пръста
.
Само дето позицията на прозореца не се следи точно като позиция, а модула знае колко трябва да вдигне за крайно горно положение някак си. И аз не знам как
.

Само дето позицията на прозореца не се следи точно като позиция, а модула знае колко трябва да вдигне за крайно горно положение някак си. И аз не знам как

не съм чувал за такава защита , но пробвай с поставянето на предмет между прозореца и рамката вместо пръста 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Точно тази защита се включва когато прозореца е с сцупен водач - стига до половината, вижда че запъва и не спира там, а го сваля надолу. Зашитата че я има, има я. Каква е точно идеята - не знам. Но със сигурност не е само с самовъзстановяващ се предпазител, защото нямаше да тръгва надолу.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
DJIGATA написа:От коя зщита колега
Защитата да не става като в онзи руски скеч с полицая,дето му мутрата му защипа главата с прозореца,и после го употреби.

Чисто като технически елемент не знам какво представлява,но предполагам е някакво реле,което като усети претоварване връща,направено е да не изгори моторчето сигурно

- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:DJIGATA написа:От коя зщита колега
Защитата да не става като в онзи руски скеч с полицая,дето му мутрата му защипа главата с прозореца,и после го употреби.![]()
Чисто като технически елемент не знам какво представлява,но предполагам е някакво реле,което като усети претоварване връща,направено е да не изгори моторчето сигурно.Ама Ваското още с първия си поуст ти е отговорил.Това е,като ти е счупен водача запъва,и ти спира стъклото в средно положение.Това е.
Да но ако е счупен водач и затяга стъклото, не трябва ли постоянно да проявява проблема?А при моя случай ту се оправя, ту не

отваряй прозореца и снимай какво си намерил вътре.много интересна защита- до половин отворен прозорец , а не на 1/3 или още в началото?защитата е при претоварване /запъва във водача и се претоварва мотора/ и като се измерва токът /който е нараснал /, се прави реверс на движението за да не се повреди и изгори задвижването /ел мотора/.за това писах ,че има МФ предпазители които защитават модула.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Почти два месеца -а проблема не е решен.Значи не е чак такъв проблем 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
аз имах същия проблем. Понеже дръжката ми беше счупена ходих при майстор да ми я завари та за това се наложи да я сваля. Извадих кабеляка и след около 30 мин я сложих - стъклото вече си бачкаше както преди. Според мен може да имаш прекъснати кабели и да дава грешка в модула. Знам ли?
аз имах същия проблем. Понеже дръжката ми беше счупена ходих при майстор да ми я завари та за това се наложи да я сваля. Извадих кабеляка и след около 30 мин я сложих - стъклото вече си бачкаше както преди. Според мен може да имаш прекъснати кабели и да дава грешка в модула. Знам ли?
- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да най вероятно е грешка в модула, но не знам на какво се дължи. Сигурен съм, че не е от запъване на стъклото, защото ту се оправя - ту не.Вчера например стъклото си работеше идеално, след като запалих колата отново и натиснах копчето за сваляне на стъклото, то започна да се сваля на интервали, без значение дали съм натиснал еднократно или съм задържал копчето. Изгасих колата и пак я запалих и нямаше проблеми
Та това ме навежда на мисълта, че е някаква грешка и се чисти след гасене. Само трябва да се разбере от какво се поражда?

- COOLENSKI
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги от месец съм със същия проблем, автоматично вдигане до горе и после сам до 1/2, най-интересното е че с алармата си се вдига и спира само ръчно го прави тоя номер. Има ли вече някакво решение и ако да помагаите моля!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Има една пластмасова ролка,на която има 3-4 навивки от жилото което вдига и сваля стъклото.Има вероятност да е прескочило жилото или да е смачкана пластмасата и да запъва.Щом ти се качва до някъде и се връща на средата това значи че се е включила защитата от пренатоварване.Тя се включва когато срещне трудност за да не изгори електромоторчето по гореизброения начин.
Пише го 100 пъти по нагоре,чети.Отвори си кората,после свали ламаринената и внимавай с релсата на стъклото да не я счупиш.Имай в предвид,че е пръчка и не е особено лесно.
Пише го 100 пъти по нагоре,чети.Отвори си кората,после свали ламаринената и внимавай с релсата на стъклото да не я счупиш.Имай в предвид,че е пръчка и не е особено лесно.
- COOLENSKI
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси Фейкот