Колеги, дайте идея за защита против кражба !!!!!
Хе-хе !!!! Мунчоооо, таз товята идея мнооого ме зарадва !!!!!
Наистина звучи смешно, но като се замисли човек - има резон в думите ти. Благодарско за съвета. Това ще го направя, но ще си сложа и GSM като backup на алармата, щото старата ми колица като е гепиха, нито аларма изсвири нито дявол !!!!
Междо дургото, баща ми все ми повтаря: "Сложи си ключ-маса!!!". Както казах не съм добър в областа, но доколкото схванах това е ключ които прекъсва минуса от акумулатора към масата - така ли е ??? Или нещо бъркам ?!?!?
И този ключ-маса помага ли ???

Наистина звучи смешно, но като се замисли човек - има резон в думите ти. Благодарско за съвета. Това ще го направя, но ще си сложа и GSM като backup на алармата, щото старата ми колица като е гепиха, нито аларма изсвири нито дявол !!!!
Междо дургото, баща ми все ми повтаря: "Сложи си ключ-маса!!!". Както казах не съм добър в областа, но доколкото схванах това е ключ които прекъсва минуса от акумулатора към масата - така ли е ??? Или нещо бъркам ?!?!?
И този ключ-маса помага ли ???
- perfekt
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не ти отваря помпата клапана,а се получава гориво от излишното кадето връща . За целта се продават клапани на GEMINI за дизел но те са много скъпи един такъв клапан прекъсва горивото и в двете посоки ,да не говорим че и аз съм монтирал газови клапани за дизел и след една седмица нафтата ги разяжда гумените уплатнения и познай кво става когато на човек най му трябва автомобила.....а относно фаровете не съм съгласен 70% от колите се крадът през деняimedarov написа:На Вентото си 1.9ТД AAZ мотор сложих елейтромагнитен клапан от газова уредба да прекъсва горивото. Сложих го преди филтъра, идеята беше че най много две преки ще минат и ще угасне. Да обаче помпата отваряше клапана. Много яка беше. Смених няколко клапана ама файда немаше
Здравейте колеги,
да започна пак с мойте въпроси....
Значи Пасатора е с АБС. Доколкото разбрах от форума на всяко колело имало някакъв датчик които отчита при натискане на педала дали колелото е блокирало или се върти.
Та върпоса ми е: някой знае ли какъв е изходния сигнал от тези датчици и може ли този сигнал да се прихване по някакъв начин и да активира някакво дивайсче което да алармира при движение на колата ???
Уф, дано да се изразих правилно де !!!
Поздрави на всички !!!!
да започна пак с мойте въпроси....
Значи Пасатора е с АБС. Доколкото разбрах от форума на всяко колело имало някакъв датчик които отчита при натискане на педала дали колелото е блокирало или се върти.
Та върпоса ми е: някой знае ли какъв е изходния сигнал от тези датчици и може ли този сигнал да се прихване по някакъв начин и да активира някакво дивайсче което да алармира при движение на колата ???
Уф, дано да се изразих правилно де !!!
Поздрави на всички !!!!
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:Muncho написа:Може да звучи тъпо но ти препоръчвам да си прекъснеш фаровете ( дори и останалите светлини ). Все пак кражбите се извършват нощем а кола която се движи нощем без фарове е доста подозрителна... 100% ще бъде спряна от кухите ако видят.
Това се казва нестандартно мислене по -въпроса.
Идеята наистина е култова !!!
Почвам да мисля по въпроса!!

- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Boko*
Не мога да разбера като имаш каско какво се притесняваш. Все си мисля че колкото ти е по-стара колата толкоа по има сметка от каското ( малко даваш много вземаш ). А и джамабазите знаят какво да крадат, не ги подценявай. Даже се учудвам че не са ти се обадили за парички. А решат ли да я крадат в движение ше те свалят и пак ше я вземат. Просто нямаме застрахователна култура, пестим от застраховка, пестим от бензин, а като ни ударят за нула време нариваме една шапка с пари.