Колеги, дайте идея за защита против кражба !!!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Вто 21 мар 2006 18:45

Здравейте. GSM-комуникатор -120 лв без да прашта SMS и 150-лв който звани на 4 бр GSM-апарата и на всеки прашта SMS +телефон+прима карта.Това е всичко

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Вто 21 мар 2006 21:06

Ееееееер колеги, супер сте !!!
Много ви благодаря за съветите и идеите.

А има ли някаква възможност за прекъсване на някоя ел. верига със скрито ключе което да предотврати паленето на двигателя ако ключето е изключено. Да напомня, че съм с дизелов двигател.

Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Вто 21 мар 2006 21:53

vaskoto1 написа:клапанче за спиране на горивото. единствен лек за дизела...
и пак-на гръб ще я изнесат... :? :( :evil:
Вслушай се в съвета на колегата vaskoto1.Прав Е!

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 22 мар 2006 9:00

На Вентото си 1.9ТД AAZ мотор сложих елейтромагнитен клапан от газова уредба да прекъсва горивото. Сложих го преди филтъра, идеята беше че най много две преки ще минат и ще угасне. Да обаче помпата отваряше клапана. Много яка беше. Смених няколко клапана ама файда немаше

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 22 мар 2006 10:31

Може да звучи тъпо но ти препоръчвам да си прекъснеш фаровете ( дори и останалите светлини ). Все пак кражбите се извършват нощем а кола която се движи нощем без фарове е доста подозрителна... 100% ще бъде спряна от кухите ако видят.

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Сря 22 мар 2006 14:39

Хе-хе !!!! Мунчоооо, таз товята идея мнооого ме зарадва !!!!! :lol:
Наистина звучи смешно, но като се замисли човек - има резон в думите ти. Благодарско за съвета. Това ще го направя, но ще си сложа и GSM като backup на алармата, щото старата ми колица като е гепиха, нито аларма изсвири нито дявол !!!!
Междо дургото, баща ми все ми повтаря: "Сложи си ключ-маса!!!". Както казах не съм добър в областа, но доколкото схванах това е ключ които прекъсва минуса от акумулатора към масата - така ли е ??? Или нещо бъркам ?!?!?
И този ключ-маса помага ли ???

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 мар 2006 14:46

Да така е за ключ масата..
Ама е въпрос на една жица :) да си прекарат....

А тва за фаровете е култово!! :)

Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Сря 22 мар 2006 18:51

imedarov написа:На Вентото си 1.9ТД AAZ мотор сложих елейтромагнитен клапан от газова уредба да прекъсва горивото. Сложих го преди филтъра, идеята беше че най много две преки ще минат и ще угасне. Да обаче помпата отваряше клапана. Много яка беше. Смених няколко клапана ама файда немаше
Колега не ти отваря помпата клапана,а се получава гориво от излишното кадето връща . За целта се продават клапани на GEMINI за дизел но те са много скъпи един такъв клапан прекъсва горивото и в двете посоки ,да не говорим че и аз съм монтирал газови клапани за дизел и след една седмица нафтата ги разяжда гумените уплатнения и познай кво става когато на човек най му трябва автомобила.....а относно фаровете не съм съгласен 70% от колите се крадът през деня

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Чет 23 мар 2006 20:17

Здравейте колеги,
да започна пак с мойте въпроси....
Значи Пасатора е с АБС. Доколкото разбрах от форума на всяко колело имало някакъв датчик които отчита при натискане на педала дали колелото е блокирало или се върти.
Та върпоса ми е: някой знае ли какъв е изходния сигнал от тези датчици и може ли този сигнал да се прихване по някакъв начин и да активира някакво дивайсче което да алармира при движение на колата ???
Уф, дано да се изразих правилно де !!!

Поздрави на всички !!!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 23 мар 2006 20:22

Muncho написа:Може да звучи тъпо но ти препоръчвам да си прекъснеш фаровете ( дори и останалите светлини ). Все пак кражбите се извършват нощем а кола която се движи нощем без фарове е доста подозрителна... 100% ще бъде спряна от кухите ако видят.

Това се казва нестандартно мислене по -въпроса :roll: .

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 23 мар 2006 23:04

L&R написа:
Muncho написа:Може да звучи тъпо но ти препоръчвам да си прекъснеш фаровете ( дори и останалите светлини ). Все пак кражбите се извършват нощем а кола която се движи нощем без фарове е доста подозрителна... 100% ще бъде спряна от кухите ако видят.

Това се казва нестандартно мислене по -въпроса :roll: .

Идеята наистина е култова !!!
Почвам да мисля по въпроса!! :wink:

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Boko*

Мнениеот Boko* » Съб 25 мар 2006 20:15

Не мога да разбера като имаш каско какво се притесняваш. Все си мисля че колкото ти е по-стара колата толкоа по има сметка от каското ( малко даваш много вземаш ). А и джамабазите знаят какво да крадат, не ги подценявай. Даже се учудвам че не са ти се обадили за парички. А решат ли да я крадат в движение ше те свалят и пак ше я вземат. Просто нямаме застрахователна култура, пестим от застраховка, пестим от бензин, а като ни ударят за нула време нариваме една шапка с пари.

Върни се в “Passat”