пасат б5 външно каре
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: външно каре на пасат б5
Ама имбус под формата на буквата Г ли е или като накрайник за гедоре
-
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:Ама имбус под формата на буквата Г ли е или като накрайник за гедоре
"Г" и е як,слагам му тръба 1 м. и напъвам(не съм от слаботелесните

- drago_tr
Резервния болт не е имбусен...с обикновенна глава е. Ще им закарам цялата кола и ще меря.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
С обикновена глава са на Ауди,заводски при Пасат излизат с имбус 17мм .Стяга се яко,затова е препоръчително болта също да се подмени (идва си нов в комплекта на маншона,карето или каквото сменяш).

- drago_tr
Искаш да кажеш че съм сбъркал и съм взел комплект за AUDI
и няма да стане тоя болт с обикновената глава?...хм...ти ма хвърли сега в размисли дали и маншона ще стане. Този в магазина ми каза че имало пасати с малки и големи карета...моя е от тия с големите карета и ми даде това. 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Става,как да не става
Просто различните производители си комплектоват различно стоката.Примерно маншоните на едни производители идват с всичко (нова шайба вътре за карето,нова пластмасова втулка,нова контра,нови скобички,пликче с грес и болта),на други идва само гол маншон (ужасна трагедия е после да му търсиш скобички и т.н.),на трети идва само маншон със скобички и т.н.
Болтовете са различни само в главата,не е проблем да си го сложиш този
Окачване,полуоски,двигатели и т.н. са 1:1 на Passat В5 и Audi A4 с дин и същи двигател от една и съща година.

Болтовете са различни само в главата,не е проблем да си го сложиш този

- drago_tr
Комплекта който съм взел е със всичките му чаркове вътре скоби, болтове и т.н. но, от долната или от горната страна се откача главината, от към накрайниците горе или от шарнира отдолу. Колегата по горе е написал че може и от двете страни, но от коя страна е по-лесно.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Става само и със задния долен носач, но е малко по неудобно за работа. Между другото, при мен болта е шестограм 15, така, че внимавай какво купуваш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:drago_tr написа:Бре...товя главина с какъв имбус се отвива...ходих в няколко магазина ама не мога да намеря такъв голям. Чудя се дали мога да го приспособя някак си.
№ 17 мисля, че беше, в Мосю Бриколаж има и е як!
Не ми вярвай за номера на ключа

п.п. Аз сменях ляво външно каре и не съм откачал шарнири и носачи,по-лесно ми беше да отвия шестте болта на вътрешното каре,свалих цялата полуоска и сменях на спокойствие.При дясното не е толкова лесно-катализатора пречи(1,9 ТДИ,АФН) и ако се сваля така,трябва да се махат корите и отдолу да се бърка и може и друго да пречи.
- Радо Пеев
- Автомобил: Vw Golf MK3
- Двигател: ABF 2.0 16v GTI
Номер 17 е шестограма аз бях закупил 2 даже,обаче комплектите идват с нормални болтове 24-ти номер.
- drago_tr
izperkal` написа:Номер 17 е шестограма аз бях закупил 2 даже,обаче комплектите идват с нормални болтове 24-ти номер.
Точно така...номер 17 е! А носача с какво го избивате...със скоба или може и с чука.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:izperkal` написа:Номер 17 е шестограма аз бях закупил 2 даже,обаче комплектите идват с нормални болтове 24-ти номер.
Точно така...номер 17 е! А носача с какво го избивате...със скоба или може и с чука.
Аз когато сменях окачването пробвах няколко скоби,но не станаха и ги върнах затова ползвах чук.Горните носачи се свалят по лесно защото за разлика от долните не са коносни.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Свалят се лесно само ако се развие дългия болт,който ги крепи.Обикновено този болт не излиза цял или въобще не излиза (тогава се сваля целия шенкел и на преса се избива болта).Грене е немислимо, защото ще заминат шарнирите на горните накрайници.С цел да се избегне това,аз свалям направо отгоре от 3-те болта цялата планка,на която са захванати амортисьора и двата носача и това дава ход на шенкела и може да се работи (само остава да пречи спирачния апарат и съпорта му и трябва и те да се махнат,за да се извади карето).
Досега всички,които съм сменял,са били за ключ 17мм и не съм попадал на 15мм,възможно е обаче да има и такива.

Досега всички,които съм сменял,са били за ключ 17мм и не съм попадал на 15мм,възможно е обаче да има и такива.

Колеги, моят болт е за имбус 14, колата е пасат 1.9 TDI, 1999 година, помпа дюза 115 коня.