b5.5 проблеми със спирачки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Re: Проблеми със спирачки b5.5

Мнениеот angelov.id » Пон 28 дек 2009 16:48

gazar4eto_87 написа:Ами колеги аз от 4-5 дни не съм имал проблеми със задните колела педала си е мек и сичко си работи без грешка явно нещо замръзва но нямам идея какво ще видим какво ще стане като паднат пак температурите.

Ако имаш кантар поогледаи го, може и той да прави мизерии да ти втвърдява педала

Потребителски аватар
kiriko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiriko » Пон 28 дек 2009 18:57

PaskoFan написа:Значи при мене от запушени отводнителни канали се пълни нишата където са сервото и акумулатора с вода , когато загася колата сервото остава известно време под вакуум и от някаде е смукнало малко водица и така при всяко паркиране по 1-2 капки докато в един момент температурата пада под нулата и серво йок щото вътре е буца лед , това е на кратко.
При колегата с залепващите накладки ме съмнява да не е спирачен цилиндър на самото колело... ако е скъсал маншон и е разяден почва да задържа но това е само предположение ..

Колега точно под сервото и под акумулатора има отводнитлени канали с диаметър колкото 50ст , задължително ги изчисти ;а ако Пасата ти е дизелов най - често се скапва горна вакум помпа .

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Вто 29 дек 2009 22:08

Изчистиха ми ги ама след дъжд качулка стана :? за напред ще ги проверявам да не стане пак :bishop

andreanky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот andreanky » Нед 03 яну 2010 20:23

колеги, аз преди малко щях да се пребия заради спирачки.същия пасат Б 5.5

Изведнъж ми се втвърди педала и стана като камък-няма спиране. Добре че ръчната беше ок. Незнам от какво може да е....

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Чет 07 яну 2010 13:10

Вода в серво апарата.Лека е само един смяна на серво апарата,и почистване на отводнителните отвори.Ако не са почистени води до по големи главоболия. Личен опит: смяна на серво с двойната мембрана и наводняване на двигателя през вакумпомпата,маслото стана на боза.

andreanky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот andreanky » Чет 07 яну 2010 15:00

спирачна течност е отговора, никво серво.

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Пет 08 яну 2010 8:56

След смяна на сервото го разглобих от чисто любопитство,страшна рабора, вътре сичко беше на МЛЕВИНА,пружините потрошени и двете мембрани скъсани,само лоста към педала беше здрав.
Сори че не направих снимки.Сега съм с втора употреба но читаво и нямам проблеми, серво в авто+ ми обадиха цена от 678 кинта ,а го взех от моргата в каменар за 100.Спирачната течност може и да има малко вода,но като нямаш серво какво ти пука да ли има вода в спирачната течност или няма, педала не можеш да го натиснеш.

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Пон 21 мар 2011 11:34

Колеги, от големия дъжд с град в Пловдив/петък 18 март/ ми се запушил отводнителния канал и сервото и акумулатора бяха под вода в отсека. Това го разбирам сутринта,като паля колата и я изкарвам от двора и при натискане на спирачката не работеше както трябва и нещо "джвакаше" отпред. Усетих се какъв е проблема и с един маркуч изсмуках насъбраната вода - може би 5-6 литра минимум имаше.След няколко натискания по пътя до работата ми, спирачките се оправиха и сега работят нормално . Веднага отидох на сервиз, свалиха акумулатора и отпушихме и прочистихме отвора за оттичане.
Въпроса ми е - трябва ли да се отваря сервото и да му се прави профилактика,вследствие наводняването или да си свиркам. От сервиза ми казаха,че нямало проблем, но се замислям прави ли са!?!
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Пон 21 мар 2011 19:15

като паднат под нулата температурите ще разбереш сам , ако е смукала повече 6те замръне и педала се втвърдява много . Това се получава след дълго наводняване според мен в моя случай цяла зима...

dobriyt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobriyt » Сря 04 яну 2012 13:08

Скоро си купих пасат 5.5 и преви същият проблем с спирачките,като е по студено педала става твърд и чак след известно време се оправя.Мога ли сам да си оправя този проблем с спирачките.

Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот difkotka » Сря 08 фев 2012 19:53

Здравейте,
И аз имам същия проблем със сервото. От моето източих поне 200 мл. вода през отвора за вакуума, но уви това не помогна да тръгне :D. Сервото за моята кола е с номер 3B0 614 105 B или поне така видях в интернет = 700 лв. ново, това мисля, че е за Ауди А4 - 4B3 612 105 A и го намирам за 60 лв. (без помпата и казанче към него) втора ръка. Въпросът ми е: ИДЕНТИЧНИ ЛИ СА ДВЕТЕ СЕРВО-та? Мисълта ми е да изкарам от моето помпата и да я сложа на другото 4B3612105A, а също и мястото където се хваща за купето дали съвпада? За улеснение съм добавил снимки ЦЪК.
Темата е много актуална за сезона, може да я развием.
Благодаря,
Пламен

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 15 мар 2013 17:21

:arrow

Върни се в “Passat”