B5.5 дърпа ми надясно след 3 реглажа...

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: B5.5 дърпа ми надясно след 3 реглажа...

Мнениеот Гергин » Нед 03 яну 2010 20:49

Малеее :shock . То тея тампони са си консуматив от всякъде. Това, че е смачкан значили, че не става вече. Щото те се мачкат за 4-5 месеца? За скъсан ясно, ама смачкан 16-17лв.(може и по скъпи) по 2= 34лв. плюс 35-40лв. за смяна. Около 70-80лв. и то без реглаж
Мерси за отговора.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 04 яну 2010 1:49

Зависи доколко е смачкан... хубавите тампони определено не се мачкат за 4-5 месеца :)
То се усеща - понякога има и просто омекнали тампони - няма луфт, но носача лесно се движи... пак е признак за проблем, но бъдещ :)

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Вто 05 яну 2010 13:51

niks76 написа:на хубав електронен стенд се вижда АБСОЛЮТНО вси4ко;като се гледа освен предницата и задницата;отвеси и диагонали излизат в цифри и се съпоставя със заводските параметри.сменяи сервиза и търси някои които си разбира от работата :idea:

:да:
Точно така е, но задължително този, който чете цифрите, трябва да ги разбира.
Плюс евентуална проба с летните гуми, защото и новите могат да са криви...

Потребителски аватар
spartak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartak » Вто 05 яну 2010 23:00

предата е прибрана! т.е. предна дясна гума на колата е прибрана умишлено (от момчетата в последния сервиз, т.к. им казах че преди това съм ходил на 2 реглажа и не е добре работата) видимо и колата дърпа по малко надясно но пак дърпа!
сега дясната не върви направо а суче навътре да може да държи изкуствено горе долу колата в права посока. Ще изде по-бъзо гумата.От същото нещо чисто нови гуми хвърлих за 10к.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 07 яну 2010 10:22

Колега, идеята е не ти да им казваш, а те да знаят, според това което виждат.
Ако задният ти мост (от който зависи направлението) бута колата на дясно, то предният се регулира така, че да го компенсира, дори да свети в червено на стенда :wink: Но се прави с двете предни колела, според резултатите от измерването отзад.
Това за коли, при които не се регулира задният мост. За твоята не знам дали се регулира, но ако да, значи трябва да си поиграят и с него.
Успех

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Чет 07 яну 2010 20:27

регулира се, т.к. е 4Motion, т.е. с носачи. Аз ми е ясно, че "момчетата" в сервиза трябва сами да се оправят но при 3 сервиза все едно и също .... каква надежда да имам, и затова потърсих вашата помощ, да помисля и да си реша проблема с тези идеи и някой мой майстор да ги изпълнява ;)

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 08 яну 2010 14:26

_Technics написа:регулира се, т.к. е 4Motion, т.е. с носачи....)

Естествено, че се регулира :oops:
Май в бързината отговарях на колегата spartak...
Така, според мен твой майсторда изпълнява по наши идеи не е добре.
В реглажите се гонят даста параметри за да може колата да не износва гуми, да "ходи" направо, да седи върху пътя и т.н и т.н.
На всичкото от горе това не зависи само от настройките, а и от гумите, амортисьорите и пр.
Продължавам да твърдя, че ти трябва майстор, който чете това, което му казва стендът, а не гони само зелените цифри. Освен това прави и реглаж на задния мост.
Качвам едно файлче с показани, параметри какво е важно за да си ОК.
Някои от параметрите не се настройват, а са производни от настройките на други, в зависимост от модела на колата. Все пак мисля ще разбереш защо ти препъръчвам да не си играеш сам...
Само за пример от моята служебна кола - още от нова дърпаше леко в дясно. След първия стенд ефектът беше нулев, въпреки, че всички параметри бяха в нормите. Естествено не износваше гуми, но ме дразнеше.
При втория друг майстор промени сходимостта на едното колело и резултатът е перфектен. При нея заден мост не се прави.
Познай при кого ще я закарам следващия път :wink:
Прикачени файлове
WheelAligment.doc
(143 KиБ) Свален 189 пъти

Върни се в “Passat”