Б5.5 - климатичната перка не включва

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Климатичната перка не включва

Мнениеот zfa159 » Пет 19 авг 2011 15:05

дава,ченяма грешки в момента и всичко е ок. Когато спре да работи перката,вдига много налягане и ако сработи защитата,гаси системата и записва грешка с номер "318" ,което е датчик за налягане на фреона.Когато налягането намалее и си оправиш и перката,вече не записва повече тази грешка и при самодиагностиката си дава "444" т.е. няма грешки.
:beer

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Вто 23 авг 2011 15:56

Здравейте ,при направата на теста ми дава грешка 306 и не иска да я изчисти.Какво означава това ?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 23 авг 2011 17:56

Грешката е 30B ,което е датчик за външна температура на предната броня ;)

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Вто 23 авг 2011 18:43

климатроника ми отчита външната температура (поне показва де)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 24 авг 2011 14:05

Това,което показва на дисплея е средна стойност от общо 3 датчика,които мерят температурата.Ако предния се отсвири окончателно,тогава средната стойност се смята само от другите 2 и пак е горе-долу вярна :)

krascho80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krascho80 » Съб 27 авг 2011 21:03

ЗДРАВЕИТЕ КОЛЕГИ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ С ПЕРКАТА НА КЛИМАТРОНИКА ЗНАЧИ ОТИДОХ ПРИ ЕДНИ МАИСТОРИ НОПЪЛНЕХА МИ КЛЕМАТИКА ВКЛЮЧВАМЕ ГО И СЕЧКО Е ОКЕИ НО ПРИ ВКЛЮЧВАНЕТО ПЕРКАТА НЕ РАБОТИ СМЕНИХМЕ БУШОНА НА ПЕРКАТА КОИТО БЕШЕ ИЗГОРЯЛ И ВСИЧКО СИ ДОИМЕ ПО МЕСТАТА ДО МОМЕНТА В КОИТО НЕ ТРЪГНАХ ДА ПЪТУВАМ ИЗВЪН ГРАДСКО И ИЗВЕДНЪЖ КАКТО СИ ПЪТУВАМ ПОЧНА ДА ДУХА ТОПЛО СПИРАМ ОТВАРЯМ КАПАКА И ГЛЕДАМ ПЕРКАТА ТУ РАБОТИ ТУ НЕРАБОТИ ГАСЯ КЛИМАТРОНИКА ДА ВИДЯ ЗАЩО Е ТАКА И СЕ ОКАЗА ЧЕ ИМА СТРАШЕН ЛУФТ ПИТАНЕТО МИ Е КАК СЕ СВАЛЯ ТАЗИ ПЕРКА И ДАЛИ Е ТРУДНО НЯКОИ АКО ГО Е ПРАВИЛ НЕКА СПОДЕЛИ КОЛАТА Е ПАСАТ Б5 99Г 1.9ТДИ АФН МОТОР БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Съб 27 авг 2011 21:42

По принцип не е трудно. Поне аз мойта я свалих за 10 минути. При мен се отвиваше една рапидка и се завърта обратно по часовниковата стрелка като преди това се натиска отдолу едно като щипка. Зора беше да се извади кабела. Откачаш буксата и на майстор. Това с луфта нещо не ми харесва ама за повече инфо питай колегата zfa159 той е корифея по климатиците.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 27 авг 2011 22:30

сваляш въздуховода пт предната маска към кутията за ф-ра,после сваляш маручка от кутията към турбото,за да не ти пречи.После сваляш капака при казанчето за хидравлична течност от дясно,като си срещу колата.Отдолу има букси - откачаш една с два дебели кабела.Кафяв и мисля червен или червен с черен...тя е само една с два дебели кабела така или иначе.Перката се сваля,както е казал колегата - развиваш рапидката,преборваш щипката и завърташ настрани.После е зор с кабела,но излиза целия,заедно с куплунга,който вече си разкачил.
Перката или я сменяш с нова,но същата (има 3-4 различн мощности на перката и трябва да видиш заместителя по оригиналния номер на твоята) или я носиш на ремонт. Съответно монтажа е по обратния ред.Много важно е да не пропуснеш рапидката и да си влезе добре по каналите,защото иначе от вибрациите може да изпадне и става мармалад отпред :)
Докато не я оправиш,никакво пускане на климатика,за да не прецакаш компресора.

krascho80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krascho80 » Съб 03 сеп 2011 20:28

Потребителски аватар
paaco

Мнениеот paaco » Съб 03 сеп 2011 20:53

На първата снимка съм ти оградил мястото на буксата отдолу под капачката на хидравликата. Мисля че беше един черен и един кафяв кабел по дебели. Ако не си сигурен проследи кабела който излиза от перката на снимка три. За да го откачиш ще трябва да срежеш свинските опашки а от долу минава през едни скоби които се разтварят като ги разместиш на страни. На втората снимка съм ти оградил мястото на рапидката и на щипката. Отвиваш рапидката стискаш щипката леко и въртиш против часовника цялата перка. Поне аз така я свалих с малко дълги ръце за кабела отдолу и голяма чупка в кръста :D
Успех!

PS. Забравих преди това свалих кората на двигателя ама тя при мене е голяма и пречи. При теб като гледам снимките ще минеш без тази манипулация.
Прикачени файлове
1.jpg
2.jpg
3.jpg

krascho80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krascho80 » Нед 04 сеп 2011 0:01

Благодаря ти за информацията,но искам да питам като развия рапидката и я завъртя перката по обратно на часовниковата стрелка ,перката би трябвало да падне ли? И да те питам нещо друго,ако я сваля успешно и има луфт в самата перка ,четките ли трябва да се сменят или да търся някаква друга причина?

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Нед 04 сеп 2011 22:02

Ако има луфт са ти износени втулките и е много вероятно да е надрана и оста.Ако и оста е надрана сменяй направо вентилатора.

Потребителски аватар
paaco

Мнениеот paaco » Вто 06 сеп 2011 20:06

:D Нищо не пада. Тя си излиза с пластмасовия корпус. Само трябва да я езчанчиш малко за да излезе от малкото пространство. А за луфта може би колегата е прав но по добре ще ти кажат майсторите. Аз мойта я носих на Раковска при майсторите електричари. Може и четки а може и ротор да ти сменят те ще ти кажат. Ако е възможно оправи си оригиналната защото някъде по форумите четох, че евтините ментета не са много добре балансирани и при счупване става мазало. Поне аз съм доволен след ремонта, работи идеално.

krascho80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krascho80 » Сря 07 сеп 2011 11:01

Мерси колеги ама проблема е че съм в чужбина и нямам доверие на техните маистори плюс това взимат и много скъпо.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Чет 08 сеп 2011 13:59

Колеги когато свалях перката на моя Пасат, се "озъбих" с този кабел,защото минава от-долу.
Скоро свалях перка на колега с пасат и срязах жицата при самата перка, след това сложих устерклема и добре изолирах.
Самата перка я разглобих и както написах в началото на темата, смених само четки за 20 лева.
Може да кача снимки, няма нищо сложно.

Върни се в “Passat”