Фаровете на Б4 много по добре ли светят от свещите на Б3?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Фаровете на Б4 много по добре ли светят от свещите на Б3?

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 28 дек 2010 9:57

Аз съм с Б4 и кви фарове имам ви е бедна фантазията-верно че съм с ксенон и верно че ги смених и двата като взех колата с фарове на ТИК от швабско ги поръчвах и е истински фар със стъкло отпред а не с пластмаса или плексиглас. :idea: :idea: :idea:

Калине аребе чакм те една камара време да вида кво става :idea:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 28 дек 2010 10:07

pe6kata написа:ако на един фар се налага да чистиш рефлектор, значи работата е много зле :!:

И кое му е злето ?!?
Нямам предвид да го забършеш с носна кърпичка. Има си фирми на които си даваш фара и срещу 20 лева става по-хубав от момента в който е бил чисто нов и със сигурност ще свети по-добре и от стандартен марков фар (без екстри) на 4-5 години.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 28 дек 2010 10:24

К.Одаджийски написа:Тъй като съм силно ограничен в бюджета чак като тоя пасат няма как да стане щото фаровете му са поне 3-400 лева, но иначе е станал добре.

ако става въпрос за пари, цената на фаровете е последната грижа в случая...

вижте къде свършва предния капак и колко напред се изнася предницата. Разстоянието от предната гума до края на бронята е огромно, погледнато отстрани това ще е отврат(за моя вкус)

И кое му е злето ?!?
Нямам предвид да го забършеш с носна кърпичка. Има си фирми на които си даваш фара и срещу 20 лева става по-хубав от момента в който е бил чисто нов и със сигурност ще свети по-добре и от стандартен марков фар (без екстри) на 4-5 години.

Кое му е зле-то ли???????????????!
Един фар е много добре хидроизолиран, така че да не влиза каквато и да е влага, дори и от влажен въздух, да не говорим пък за прах или каквито и да е частици. Ако това стане фара се запотява, рефлектора ръждясва и се скапва. А ти ще ми говориш за забърсване- че той ако е прашясал или му обираш паяжините, тоя фар отдавна му е еб@на мамата. Другото е че при монтиране на много по-силни крушки, рефлектора прегаря.
При нормална експлоатация, един 20г истински фар продължава да е като нов! А тия неща с 20-те лева- вариант да закърпиш положението да умрял вече фар...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 28 дек 2010 10:42

pe6kata написа:ако става въпрос за пари, цената на фаровете е последната грижа в случая...

вижте къде свършва предния капак и колко напред се изнася предницата. Разстоянието от предната гума до края на бронята е огромно, погледнато отстрани това ще е отврат(за моя вкус)

...

На мен също не ми харесва щото ми прилича фиат, но качеството на изработката и напасването е добро

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 28 дек 2010 12:29

pe6kata написа:Кое му е зле-то ли???????????????!
Един фар е много добре хидроизолиран, така че да не влиза каквато и да е влага, дори и от влажен въздух, да не говорим пък за прах или каквито и да е частици. Ако това стане фара се запотява, рефлектора ръждясва и се скапва. А ти ще ми говориш за забърсване- че той ако е прашясал или му обираш паяжините, тоя фар отдавна му е еб@на мамата. Другото е че при монтиране на много по-силни крушки, рефлектора прегаря.
При нормална експлоатация, един 20г истински фар продължава да е като нов! А тия неща с 20-те лева- вариант да закърпиш положението да умрял вече фар...

Колега не се сърди но не си прав. Най малкото стъклото на фара се разрушава от всякакви песъчинки, камъчета и т.н. Фара не е херметически затворен, имаш капак отзад, самите ти буски имат дупки от където минават кабелите, прахоляк и влага винаги влизат. Влагата е по-стъклото, а прахоляка залепва по нея. Какво значи нормална експлоатация ??
НЯМА такъв фар който да екслплотираш нормално каквото и за теб да значи и той да е като нов след 20 години. За жалост ако това което казваш е нормално не само фара ами и колата ти ще изглежда сега като от завода. Да ама не.

Ето ти пример а ти ми кажи става или не става да си рециклираш фара ?
http://www.ideabg.com/clients/ewert/proizvod.php
Специално за тази фирма навсякъде в нета само добри отзиви, цената беше 20 лева. И съм убеден че новия рефлектор е обработен с по-качествени материали от преди 20 години когато фара ти е бил нов. Не само че съм убеден а и съм виждал.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 28 дек 2010 13:08

Доста често ключа за фаровете е повече фактор от самите фарове - не бива да се забравя. На моята Б3-ка като дойде от Швейцария и бяха скоро сменяни фаровете (с Хела). Вероятно не е успяла да мине някой преглед. Така че и оригиналните фарове не са изкарали и 15 години. Друг е въпроса, че по-добре да бяха сменили именно ключа за фаровете - адски недомислена работа е тая система така без релета - беше здраво нагорял. Разглобихме го, почистих го, намазах пластинките с тънък слой технически вазелин, сложих си релета (поне елементарно се слагат и излиза <10лв операцията), смених си конекторите към фаровете че бяха зеленясали яко (2-3лв новите, и там с малко техн. вазелин за да не окисляват), крушките с нов нормален Осрам (да не го мисля повече кога ще изгори щото бил 50-80% повече светлина), един реглаж с уред хела 15лв и до ксенон не се стигна - светеше перфектно!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 28 дек 2010 15:03

passenger написа: Колега не се сърди но не си прав. Най малкото стъклото на фара се разрушава от всякакви песъчинки, камъчета и т.н. Фара не е херметически затворен, имаш капак отзад, самите ти буски имат дупки от където минават кабелите, прахоляк и влага винаги влизат. Влагата е по-стъклото, а прахоляка залепва по нея. Какво значи нормална експлоатация ??
НЯМА такъв фар който да екслплотираш нормално каквото и за теб да значи и той да е като нов след 20 години. .

Какво пишеш, и наясно ли си въобще, без да ми се сърдиш...
за стъклото е ясно че може да се нарани...
При минимално наличие на влага във фара, веднага се запотява! Фара при включване се нагрява и колкото и малко вода да има веднага излиза на стъклото. Дали не е херметически затворен, а? Стъклото ясно е че е лепено, Обърнал ли си внимание какво има на капачето на фара и въобще самото капаче как се закрепва. И какъв е тоя фар с проветрение по буксите и кабелите :shock Говорим за хела, бош, валео...
Под нормална експоатация разбирам, нормални ватове крушки, и човек с елементарни технически умения пипащ по фара. Щото някой неграмотник като защипе опръстена на капака и кара до следавщата смяна на крушка ...

Що каското според вас покрива фара на 100% като щета и там не се слага овехтяване?

И последно, мога да кача снимки на мои фарове, 15-20 годишни разглобени, незнам тогава какви теории ще ми развиете.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 28 дек 2010 19:38

Питах кое му е злето да си рециклираш фара, а не да ми развиваш теории, просто е.
Като си рециклираш фара ще светне ли по-добре? Да или не ?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 29 дек 2010 8:36

Занимавах се малко вчера следобяд и стигнах до кривата круша. Металната маска дето са хванати фаровете за нея от Б4 става на отреденото и място за Б3, като си става на оригиналните болтове, но като цяло в средата е изнесена малко по - напред и трябва да се подложи около сантиметър, сантиметър и нещо под ключалката на предния капак и става заводска работа. Ше трябва обаче да се преработва декоративната маска отпред защото се отварят сериозни дупки около фаровете, освен това няма място за мигача и ако се сложи фар от Б4 ще трябва да се търси нясто на мигача някъде по бронята или самата маска. Ето как стои в снимки
Металната маска и фара са от Б4, декоративната от Б3, нямам блендата дето е до фара, но това е поправимо.
http://lh4.ggpht.com/_9K5pXHU1ui8/TRowO ... 101005.jpg
http://lh3.ggpht.com/_9K5pXHU1ui8/TRowQ ... 101008.jpg
http://lh6.ggpht.com/_9K5pXHU1ui8/TRowS ... 101009.jpg
Другото което пробвах е на оригиналната метална маска на Б3 да наложа фара от Б4. Като цяло стои сигурно по хубаво, но трябва да се поработи със накълцване на маската към радиатора, понеже фара не влиза, а не съм много сигурен, че ще има при тоя вариант място за левия фар или той ще опира в радиатора. Ето малко снимки
http://lh6.ggpht.com/_9K5pXHU1ui8/TRowZ ... 101017.jpg
http://lh5.ggpht.com/_9K5pXHU1ui8/TRowX ... 101015.jpg
http://lh4.ggpht.com/_9K5pXHU1ui8/TRowV ... 101012.jpg
http://lh6.ggpht.com/_9K5pXHU1ui8/TRowV ... 101013.jpg
Последния вариант който не се сетих да видя дали ще стане пак е свързан с рязане и заваряване, на маската на Б4 да се отрежат местата за монтаж на фаровете и да се насадят на маската от Б3, но това вече е краен вариант след като се снабдя с всички материали, че да го направя и да си карам колата после, щото всеки ден се кара бангията heavy metal zork

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 29 дек 2010 8:43

май май ше требе се реже и насажда -демек последния вариант,който не си пробвал :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 29 дек 2010 9:02

Немога да разбера какво спорите.....И на Б3 и на Б4 нормалните фарове светят еднакво зле!!!Имам наблюдение и на двата модела,няма никаква разлика.
Говоря за оригинални фарове в добро състояние!!!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 29 дек 2010 9:25

Според мен пък не са чаааак толкова зле фаровете, колкото ги изкарваме в тая тема...

Карам няколко служебни коли и като се хвърля от Б3-та в някоя от тях почвам да се чудя дали изобщо съм включил светлините... mhihi
Единственото подобрение, което е правено са релета на къси и дълги. ;)

Конкретно Астра Г - 2005 г. и Пежо Партнер 2006 г. са с убийствено слаби фарове.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 29 дек 2010 11:35

kristianatanasov написа:........И на Б3 и на Б4 нормалните фарове светят еднакво зле!!!Имам наблюдение и на двата модела.....!!

Явно ти е ялово наблюдението mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi,ако невверваш заставй пред мен и ше видиш за кво иде реч,всичко зависи от подръжката на фара,самия фар и не на последно място крушките-ел.инсталацията :idea:

Имай в предвид че фаровете на моделите който си дал стъклото им е гладко,не екато на Пасатите :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 30 дек 2010 16:02

MITKO_DVD написа:Явно ти е ялово наблюдението mhihi mhihi mhihi
Имай в предвид че фаровете на моделите който си дал стъклото им е гладко,не екато на Пасатите :idea: :idea: :idea:

Мите а тебе явно ти е ялово четенето mhihi mhihi mhihi
Май си прочел моя отговор и отговора на колегата escrime като един?!?!?
Значи наблюденията са ми за стокови фарове във много добро състояние,с нормални крушки без релета!!!
Единственото което свети по добре при Б4 може би са халогените!!!

stefan_gb1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_gb1 » Чет 30 дек 2010 20:19

escrime е абсолютно прав за Партнера 2006 г фаровете са му много по зле от Пасат 90 г., а към другите искам смело да кажа че оригиналните фаровите на В4 и без релета са по вече от добри но с ИСТИНСКА крушка.

Върни се в “Passat”