Шестограм за тампоните - спукана резба, а сега????
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: Здрав шестограм за тампоните ????
Колега амортисьора си е твои ,но когато развиваш с гаиковерт ,амортисьора получава "душевен оргазъм" желателно е да не превърта стержена в пълнителя.Успех.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
DA@KA написа:Колега амортисьора си е твои ,но когато развиваш с гаиковерт ,амортисьора получава "душевен оргазъм" желателно е да не превърта стержена в пълнителя.Успех.
И аз не бих позволил да ми "гърмят" амортисьорите с пистолет.
Потърси си качествен шестостен, аз жертвах опашката на една качествена осмица заради същия проблем. Ако и ти решиш да пилиш осмица се постарай повечко за да стане точно и внимавай да не я прегрееш.
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
vasko__2 написа:Отиваш до близкия гумаджия и го молиш да гръмне гайката с пистолета.

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
DA@KA написа: желателно е да не превърта стержена в пълнителя.Успех.
да, желателно е.
но ако се внимава-не се върти.
а и да се извърти малко-не е страшно.
като сложиш на кантара мъката с развиването на ръка и пожелателното невъртене-сам си правиш извода.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Днеска успях да развия единия, НО следва голямото "НО" счупих другата шпилка
Е сега си еба майката. Спука се резбата. Какво следва, колеги. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шестограм за тампоните - спукана резба, а сега????
Не съм сигурен на кое викаш шпилка, но ако пишеш за стъблото на амортисьора значи имаш нужда от нов амортисьор. Ако гайката все още не е развита вече можеш да използваш ъглошлайф, тампона вероятно също ще пострада, но нали и той е за смяна.
Предполагам, че си пилил шестограм и си го направил твърде стегнат и за да влезе си използвал големия чук.
Предполагам, че си пилил шестограм и си го направил твърде стегнат и за да влезе си използвал големия чук.
-

Абе и аз също си го помислих. Егати номера си скроих

Не е сцепена до долу, ама си замина.
Абе интересното е, че не го блъсках здраво и не беше голям чук. Както и да е, хубав урок. Да видим колко пари ще ми струва

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може да се навари стеблото и даму се нареже нова резба!
сваляш го и търсиш аргончици , стругари и пр.
сваляш го и търсиш аргончици , стругари и пр.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди няколко години в една дупка прецаках гумата, джантата, амортисьора и лагера на предно дясно колело.
Счупи се стъблото на амортисьора през средата, сложих патерицата и минах още 250км да се прибера. -Дори да ти се счупи амортисьора по време на движение не е чак толкова страшно, но аз не бих рискувал да карам с такъв амортисьор.
Опитай да навиеш гайката от другия амортисьор върху разцепената част да не се доразцепи без да я стягаш и с дълбока лула ги хвани и двете гайки и се опитай да ги развиеш. като свалиш амортисьора хубаво го огледай дали би рискувал да караш с него. По спомен отвора за шестограма не е толкова дълбок и дори да се доразцепи часта от резбата където е гайката няма да пострада. Ако успееш да го свалиш в задоволително състояние можеш да отрежеш разцепената част и ако остане достатъчно резба за гайката на челото да направиш шлиц за отверка.
Амортисьора е доста скъпичък и дано успееш да го спасиш.
Може би е излишно да го казвам, ама все пак не опитвай да развиваш на сухо за такива цели аз използвам няколко капки спирачна течност.
Счупи се стъблото на амортисьора през средата, сложих патерицата и минах още 250км да се прибера. -Дори да ти се счупи амортисьора по време на движение не е чак толкова страшно, но аз не бих рискувал да карам с такъв амортисьор.
Опитай да навиеш гайката от другия амортисьор върху разцепената част да не се доразцепи без да я стягаш и с дълбока лула ги хвани и двете гайки и се опитай да ги развиеш. като свалиш амортисьора хубаво го огледай дали би рискувал да караш с него. По спомен отвора за шестограма не е толкова дълбок и дори да се доразцепи часта от резбата където е гайката няма да пострада. Ако успееш да го свалиш в задоволително състояние можеш да отрежеш разцепената част и ако остане достатъчно резба за гайката на челото да направиш шлиц за отверка.
Амортисьора е доста скъпичък и дано успееш да го спасиш.
Може би е излишно да го казвам, ама все пак не опитвай да развиваш на сухо за такива цели аз използвам няколко капки спирачна течност.
-
Кааааак не се сетих да му я навия от другия
Тва като се ядосам, най големите глупости правя. КОлко години станах, е не ми увира тъпата глава.
Днеска два пъти ги пръсках с ВД 40 от сутринта, и към 16;00 си еб. мамата

Днеска два пъти ги пръсках с ВД 40 от сутринта, и към 16;00 си еб. мамата
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не се ядосвай, дори да я беше навил пак щеше да се разцепи, резбата винаги има мълък луфт втората гайка щеше да започне да стяга едва след като стъблото се разцепи и неговата резба се разшири.
Измери колко е дълбок отвора и дали ще оцелее достатъчно резба, ако отрежеш частта с отвор.
Измери колко е дълбок отвора и дали ще оцелее достатъчно резба, ако отрежеш частта с отвор.
Последна промяна от ktamen на Нед 27 мар 2011 20:05, променено общо 1 път.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
добре де защо трябва да я реже?
после как ще стяга гайката на тампона?
после как ще стяга гайката на тампона?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Пукнатината не може да остане защото може да продължи в неизвестна посока, а аз не бих посмял да заварям там заради термичната обработка на стъблото, която е невъзможно да се възстанови след заварка. Самата заварка също може да е причина за поява на нови пукнатини.
Надявам се да остане възможност за шлиц за обикновекновена отверка или последния вариант с пищова - дори да се прецака амортисьора от въртенето на стъблото вече няма да е голяма загуба.
Надявам се да остане възможност за шлиц за обикновекновена отверка или последния вариант с пищова - дори да се прецака амортисьора от въртенето на стъблото вече няма да е голяма загуба.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
пукнатината може да продължи само до дълбочината на шестограма и там да спре.
толкова глупости изприказвахте в тая тема, че няма накъде.
а решението беше просто и безболезнено...
но: кой какво сам си направи-цело село не може да му направи...
колега-това да ти е обица на ухото. много баби-келяво дете...
проблема ти не е фрапантен. можеш да използваш амортисьора, можеш да развиеш и завиеш пак гайката, няма нищо страшно. просто не можеш повече да се осланяш на този шестограм, който си лошо надценил поначало...

толкова глупости изприказвахте в тая тема, че няма накъде.
а решението беше просто и безболезнено...
но: кой какво сам си направи-цело село не може да му направи...
колега-това да ти е обица на ухото. много баби-келяво дете...
проблема ти не е фрапантен. можеш да използваш амортисьора, можеш да развиеш и завиеш пак гайката, няма нищо страшно. просто не можеш повече да се осланяш на този шестограм, който си лошо надценил поначало...

-
Еййй, кога си прав, прав си. Ма баш си си прав