Скърцане в предницата

Техническа и сервизна информация за Passat
aleksiev21
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AFN 1998

Re: Скърцане в предницата

Мнениеот aleksiev21 » Сря 01 юни 2011 19:25

drago_tr написа:Шарнири. Свършила има е греста вътре и търкат на сухо. Щом я натиска и пак скърца, няма как да е накрайник.

подкрепям.. същия проблем преди 2-3 месеца.. по дупки неравности,въртене на волана скърцаше яко... с една спринцовка вътре малко смазваща течност / някакъв спрей под ръка / покарах е още 100 км някъде и се наскърца ; ) .. гаранция 99 % че е от това.. и при мен на дъжд намаляваше скърцането или спираше а сухо ме беше срам да си е карам по улиците :D

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 02 юни 2011 8:26

van4ov написа:Оказа се ляв кормилен накраиник. Маншончето е скъсано и явно смазката е избягала. За момента смазах двата накрайника със спрей и проблема изчезна, но ще трябва да се сменят.

И аз го лекувах наскоро поради същата причина :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 26 сеп 2011 9:18

Здравейте, да Ви питам за едно скърцане по моя Пасата Б3 от 1990 - та много странно се държи колата на моменти:
На място примерно ако въртя волана или ако карам в града не се чува ама абсолютно нищо...
Това скърцане се получава не винаги, а когато си иска, може 200 км да мина и последните 5 да се обади, може и на 5 км след като съм тръгнал да почне. Получава се само когато скоростта е в диапазона 60-80 км/ч и когато волана е със съвсем леко навит надясно, ама няколко градуса, защото след като почне да свирука и мръдна волана още малко спира! :shock Чува се от лява предна гума, не е ремък или нещо подобно, защотото съм гасил двигателя и продължава да се чува...Звука е точно свирукане, не е виене като на лагер май, а по-скоро като ремъче - моля Ви помагайте, че почва да дразни а тази седмица ще имам да сменям някои неща по колата и да мога да насоча майстора все пак към нещо! :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 27 сеп 2011 9:22

Може би предпазната ламарина на диска :roll:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 28 сеп 2011 9:18

Благодаря колега, само да те питам - ако е от това поредполагам, че трябва да се дозатегне, но нали няма голям шанс на този етап да се прецака нещо около това или това докато се прибера до Плевен...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 28 сеп 2011 9:26

Ако е от това трябва леко да се изкриви за да не опира и да не свирука. Няма проблем да се прибереш до Плевен. Лично аз не бих се притеснявал да се прибера така, дори и да не е от това, но все пак не е лошо да го погледне майсторът

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 28 сеп 2011 9:32

Благодаря колега, довечера ще поогледам или тези дни на канал по-добре да отида, после ще споделя надявам се от какво е било... :drunk

Тихомир Боев
Автомобил: VW GOLF MK4 1.8T GTI
Двигател: AGU 1998

Мнениеот Тихомир Боев » Сря 15 яну 2014 16:51

Имах го същото скърцане и стана ясно,че е от тампоните на марквенсона сложих уж хубави 40лв комплекта ама от дясно се съдира да скърца..всичко друго по колата е здраво ходих да я прегледат едно хубаво и няма нищо за смяна.И единственото е или да има и друго за смяна и тея да не са го видели или просто по колите си слагаме само боклуци..

Върни се в “Passat”