Пасат 5.5 2002 седан автоматично отваряне заден багажник ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
iko_tuning
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматично отваряне заден багажник на Паст 5.5 лимузина?

Мнениеот iko_tuning » Пет 13 май 2011 17:25

Тони1 написа:усещам как ще правим групова поръчка за тези пружини от някой сайт mhihi

Стига да намериме някакви подобни пружини правим една поръчка, другите елементи не са проблем.

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Пет 13 май 2011 18:09

и аз се включвам ,тазе ексра е добра..ако има поръчки

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 13 май 2011 18:54

Peteff написа:А за комби нещо неможе ли да се измисли . Много ми е противно когато нося нещо в двете ръце да трябва да освобождавам едната ръка за да отворя - съответно нещото от едната ръка го слагам на земята , то се цапа и после цапа и багажника ...

преди 2 години направих нещо подобно за комби ,като използвах системата от пежо 607 ,но нямаше как да се скрие под пластмасите -физически е много неудобно заради големия заден капак на комбито/при седана е пей сърце
бях преработил системата и капака се отваряше около 30см сам ,ама пак не беше достатъчно да се вдигне до горе и най накрая изхвърлих всичката тая щуротия ,която бях сътворил(на всичкото отгоре не беше и естетично) :oops:

Потребителски аватар
kilimberto
Автомобил: Gofl 4 1.9 TDI
Двигател: ASV

Мнениеот kilimberto » Пон 16 май 2011 8:43

здравейте, четох в един италиански форум как на голф 6 са напраили тая екстра. Та не е въобще сложно откачват се амортисьорите от капака и се завърта на 180° планката където се държи амортесьора за колата, после се слага една пружинка дълга около 5 см на амортесьора на тая част където се лови за капака. Пружинката не трябва да може да се стисне на рака, достатъчно силна да вдигне капака. ще се радвам ако някои колега с комби го направи да видиме дали става

http://www.vwgolfcommunity.com/vbulletin/showthread.php?14517-Apertura-automatica-portellone-sulla-mk6...fatto...%28GUIDA%29/page2

във линка има и снимков материал може да ви е от полза

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Автоматично отваряне заден багажник на Пасат 5.5 лимузина?

Мнениеот Peteff » Пон 16 май 2011 8:52

Скоро отварях 5-тата врата на сеат алхамбра от новите . Амортисьорчетата се оказаха доста мощни и вдигат тоя капак с кеф и доста бързо . Мисля си ако дължината им е почти същата като на пасат може и да вършат работа .

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 16 май 2011 9:20

амортисьорчетата са най малкия проблем, отиваш в някой магазин за авточасти( препоръчително да работи познат) вземаш каталога с амортисьорчетата и гледаш размерите и усилието на пасатовското и търсиш друго със същоте размери но с друго усилие.
При бмв ползват хидравличен модул за багажника, той може да се отваря и затваря
http://www.youtube.com/watch?v=29aryiOIgfU

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 16 май 2011 9:58

отварянето хубаво, но при наличието на тая пружина, която успешно преодолява амортисьорите, как ще става затварянето ? На 60килограмовите да не им се налага да вадят отново торбите, за да сядат с тях върху капака на багажника.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 16 май 2011 11:11

VWGT написа:отварянето хубаво, но при наличието на тая пружина, която успешно преодолява амортисьорите, как ще става затварянето ? На 60килограмовите да не им се налага да вадят отново торбите, за да сядат с тях върху капака на багажника.

ами ще добавим едни скоби в темата,само за трениращи момчета mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 16 май 2011 13:02

Тя пружината е само за началното усилие.
Тоест когато се затваря е финално усилие :lol:
Капака е набрал инерция и не би трябвали да има проблем, дори и за 50 килограмовите mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 16 май 2011 16:39

:) по едно време ми бяха клеясали пантите (ама това го разбрах чак след като смених амортисьорите) и затварянето ставаше със засилка и удар, почти като на жигулките от едно време. Това беше едно досадно и малко наподхождащо за визията на колата движение. В тая връзка се зачудих, ако печелиш удобното отварянето, дали няма да изгубиш елегатното затваряне ... тия амортисьори само в една посока ли действат (разпъване) или от определен момент нататък могат и да прибират/придърпват капака надолу (затварянето само от тежестта на капака ли се случва)?

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пон 16 май 2011 21:52

тия амортисьори само в една посока ли действат (разпъване) или от определен момент нататък могат и да прибират/придърпват капака надолу (затварянето само от тежестта на капака ли се случва)?

Пантите са конструирани тка че,малко преди полувината ход на капака амортисьорите да започнат да им въздействат!Съответно при затваряне аморт.противодействат до полувината ход а след това тежестта на капака + усилието на този който го затваря.

Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dancho_kolev » Вто 17 май 2011 12:42

Колега group®, това дето си приложил от немския сайт, мисля да изпълня и аз.Новите модели Пасат и Джета имат същия механизъм с пружина, който първоначално да изхвърли багажника.Само с нови усилени амортисьори няма да стане! Решил съм - другата седмица отивам до Практкер или Баумакс и си купувам ъгловите планки, правите планки, болтове и шестограми, както ги е описал колегата от Германия. Не ми е ясно само пружините откъде да купя- дали ще ги има в тези магазини, или трябва да ги поръчам като пружини за багажника на нова Джета от магазин за резервни части за VW под този каталожен номер. И друго много важно - целия механизъм трябва да е добре смазан, да не са клеясали пантите!!!

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 17 май 2011 13:34

Най вероятно ги има като резервна част,за това са ги дали като каталожен,дали ще ги имат нашите тъпаци по магазините обаче,и ще искат нормална цена,без да ни принуждават да ги купуваме онлайн е друг въпрос...

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 17 май 2011 13:38

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 17 май 2011 16:28

Скоро сменях "амортисьорчета" на багажник на Венто,в интерес на истината-истинското им име е "gas spring"(газова пружина).Като знаете размера и тежестта на капака(седан,подобен на Пасат,Бора)-силата им е 690Nm.Грубо,делим на 10-ами едно 69 кила на всяко :shock .Окачването е така устроено,щото преминавайки даден ъгъл при затваряне,самите пружини почват да "бутат" надолу.Много малко им трябва да се бутне нагоре с ръка(според мен около 0,5кг),за да се прескочи "равновесното" положение и те с цялата си сила да засилят застрашително капака към задния джам :twisted: ,при което аз пускам к'вото държа и го улавям "в полет".Та -за отварянето-има как да му се помогне(пружинка ли,пневматично нещо ли-от централното малко "вятър" може да се ползва),ама демпферирането в края на хода!!!!,ами ако решиме и да го затваряме с копче..???!!! :roll: Работата надебеляваааа...
А,газовите пружинки за Венто са по 20лв.,нови,Magneti (У)мareli,имат си и "недостатък" спрямо оригиналните(затова вероятно засилва капака прекомерно,няма връзка с Nm-те).
Иначе и аз си мислех,след смяната,с втория канал да "щракна" една ел. машинка за ключалка-и воала,да-ама не!

Върни се в “Passat”