пасат б5 кора над двигател

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Re: Кора на двигател пассат б5

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 25 май 2011 11:56

Става въпрос за пластмасовата кора над двигателя!
С годините се рони и цапа мотора гадно,затова предполагам че някой преди вас я е махнал-за нямащите изолация!

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 26 май 2011 6:06

Точно така има нещо като черен дунапрен, аз лично съм го махал защото беше започнал да се рони.После можете да си залепите някакъв друг от по термоустойчив материал.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 26 май 2011 20:12

Днес проучих въпросната фирма дадена по горе в линка. Изолацията която нас ни интересува е на рола, с дебелина 1.9см. ширина 40см. и дължина режат колкото искаш, но не по-малко от 1 метър. Температурните граниже на които издържа са от -70 до +140 градуса. Лепи се с Прома или Хелметекс. Аз попитах за 1 линеен метър, и от там ми казаха цена 14 лева.
Ако някой иска, може да направим партия с някой от Пловдив да го делнем, защото на мен ми е много метър :D

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пет 27 май 2011 18:00

Колегата Андреев се оказа прав. :bowdown AFN-ите имат такъв дунапрен. Днес загледах кората по обстойно и се оказа че и моя е имал, обаче явно е прогнил и е махнат. Ще си купя и ще залепя...и после ще пиша дали има някакъв ефект :roll:

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 31 май 2011 16:20

Днес проучих въпрос,а и установих че материала, който се използва за обезшумяване на моторите и прилича на дунапрен, се казва МЕРИЛОН. Но проблема идва от това, че не може да се намери на листове а само тръбен. :banghead: Така че...Търси се!!! :roll:

aleksiev21
Автомобил: Volkswagen Passat
Двигател: AFN 1998

Мнениеот aleksiev21 » Сря 01 юни 2011 19:44

drago_tr написа:Днес проучих въпрос,а и установих че материала, който се използва за обезшумяване на моторите и прилича на дунапрен, се казва МЕРИЛОН. Но проблема идва от това, че не може да се намери на листове а само тръбен. :banghead: Така че...Търси се!!! :roll:

Колега ако намериш пиши да делим на две защото и аз нямам на кората отвътре а е имало до колкото видях.

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Съб 16 ное 2013 22:14

темата е малко стара,но да попитам- някой намери ли удачно решение за уплътняване и шумизолиране под въпросната кора ?

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 17 ное 2013 9:02

vladko33 написа:темата е малко стара,но да попитам- някой намери ли удачно решение за уплътняване и шумизолиране под въпросната кора ?

Гледам че си от София....ето го решението на този въпрос не само за теб а и за всички. Това е фирмата от която може да се закупи тази шумоизолация. Имат офиси в София,Пловдив и в Ямбол.
http://www.gomaplast-bg.com/Goma_contacts_BG.html
Аз ходих преди няколко дена . Продават го на руло различна дебелина.Режат ти колкото искаш. 6-7 лева мисля е беше метъра. Лепи се с хелметекс или прома. А ако не искаш да се цапаш, мисля че може да се залепи по кората и с двойнолепещо тиксо ама не съм го пробвал.
Аз го използвах също да шумоизолирам поне малко един климатик мидеа и му олепих тенекийте отвътре да не дрънчи толкова много. Стана перфектно. Разликата е осезаема.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Нед 17 ное 2013 18:56

И да добавя още към темата, мисля че ще е полезно къде може да използвате този материал в колата си:
Днес реших да чистя мястото при акумулатора на Б5. Свалих и кутията на филтъра и кутията на компютъра. Гарнитурата която се използва за уплътнение между кутийте и купето са от точно такъв материал който предлага тази фирма. Гарнитурите са с дебелина 3мм. Взимате едно парче, режете по старата гарнитура, слагате и става като оригиналното :th_up

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Пон 18 ное 2013 21:55

Много благодаря, колега

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Вто 19 ное 2013 23:39

Днес сложих изолация, която взех от от тази фирма- ефекта е забележителен. Колата стана доста по-тиха срещу 5.60лв, ножица и 10 минути кройка :biggrin

aleksiev21

Мнениеот aleksiev21 » Сря 20 ное 2013 13:30

Айде и автора на темата да се обади :D Някой път към Пазарджик ако има може да ми вземе да ми донесе , ще му е платя естествено. Ефект има ли наистина със шума или слаба работа :confused

aleksiev21

Мнениеот aleksiev21 » Нед 08 дек 2013 17:30

Тази фирма има ли офис в Пловдив още , защото пратих човек до адреса който е посочен и ми каза , че вече магазин няма там.. Да не би да имат нов адрес ? Някой не знае ли нещо?

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 18 дек 2013 6:59

aleksiev21 написа:Тази фирма има ли офис в Пловдив още , защото пратих човек до адреса който е посочен и ми каза , че вече магазин няма там.. Да не би да имат нов адрес ? Някой не знае ли нещо?

Днес ще проуча и ще дам данни :th_up

aleksiev21

Мнениеот aleksiev21 » Сря 18 дек 2013 15:23

drago_tr написа:
aleksiev21 написа:Тази фирма има ли офис в Пловдив още , защото пратих човек до адреса който е посочен и ми каза , че вече магазин няма там.. Да не би да имат нов адрес ? Някой не знае ли нещо?

Днес ще проуча и ще дам данни :th_up

Не е нужно колега. Намерих магазина в Пловдив и си взех. Едно парче 9 мм дебелина и широчина 22-3 см. Продава се на метър . Метъра от това ми излезе 3 лв. По принцип има по дебело- 13 мм и по широко , но не виждам смисъл от него , тъй като това по тясното е по евтино и като се изреже и настави - пасва идеално на капака. Само да вметна , че адреса на магазина в Пловдив не е този вече,който е обявен в сайта на магазина в интернет ,а е на друг адрес близо до гарата. За адрес на лични на който му трябва. Като цяло май има малка разлика с тази изолация , но не е кой знае какво и не очаквайте чудеса.. Според мен едва се долавя разликата.. Може би някъде около 10-20 % е по тихо. Така си мисля. :th_up

Върни се в “Passat”