Някой сменял ли е кормилна рейка?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Съб 14 окт 2006 19:02

Здравейте! На мен ми ремонтираха рейката, като ремонта се състоеше в подмяна на семеринги и накрайници ... Резултата бе неприятен пищящ шум при извиване на волана до край и постоянно сълзене от две места. Сълзенето е от две гайки, които свързват хидравличната система с рейката ... Не ме кефи, защото постоянно за това мися и ме е страх да не съсипя хидравликата, ако забравя да долея масло...
:shock :cry:
Та молбата ми е, ако някой знае къде да ми помогнат ще се радвам много :lol: Passat 1,8/РВ - 91 г. :D

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 14 окт 2006 21:28

KGL написа:Сервиза на Жан в софия дава до година гаранция на рециклирана рейка.

При този пич е истината доста рейки ми е оправял и съм доволен ,е верно това беше на времето преди около 2 год.

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пон 16 окт 2006 9:11

ЖАН - сервиз в София в близост до окръжна болница /на улицата от цариградско към болницата - вдясно/
тел: 74-31-06, 74-31-62 /май вече има 8 или 9 отпред.
мобилен: 0888 75 62 20, 0888 55 70 77, 0888 23 14 87
желателно е да му се носят частите свалени

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 16 окт 2006 21:00

0886743356 - Андровски, това е телефона на майстора който е в ТУ, единия вариант е да отидеш при него с колата той да я отремонтира напълно, а следващия вариант е: аз го знам като Жизет дето е сервиза при Окръжна болница.

Късмет!

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 20 окт 2006 14:57

От МЕИ и аз съм доволен!правиха помпа на колата ми през началото на лятото.До момента няма проблеми. Оказа се че проблема в помпата е от резервуарчето за хидравлична течност.От там незнайно как се отчупило едно парченце и попаднало в помпата.В резултат на това виеше като на умряло.Обикаляха по борсите да търсят такова казанче и намериха за 70 лева. аз бях готов да ги дам щото така или иначе трябваше да се прибирам към Варна но маистора каза че това са много пари и той щял да ми залепи казанчето.И го направи.от токава не се е обадила. И вместо както повечето майстори правят в такива случеи (ама сега се разкарвахме по моргите , ама сега ти оправихме и казанчето и в крайна сметка , абе .... я дай някой лев в повече) човека ми взе толкова пари колкото бяхме се разбрали в началото!
Следващия път когато имам път към София ще си рециклирам и рейката.Не че и има нещо но леко сълзи и се налага да доливам от време ма време малко течност (няма и половин литър за 10 000 км ).

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 20 окт 2006 15:22

RAD&KO написа:...

Колега, ами или диването, дето е слагало маркучите не ти е стегнал двете гайки, или не се е сетил, че трябва да смени (или поне сложи) уплътнителните дефтунги вътре!

Потребителски аватар
Siv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Някой сменял ли е кормилна рейка?

Мнениеот Siv » Съб 10 юли 2010 18:07

Благодаря за коментарите, въпроса е при кой да отида, за да ми дойде по-тънко ремонта на течащата рейка (дано подлеьи на ремонт, че....) :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 10 юли 2010 22:47

Получаваш една от първите награди за археолог на форума :bowdown
Иначе ако е за пасат Б3 отиваш в голяма верига магазини и търсиш ремонтния комплект, след това отваряш тая тема http://www.volkswagen.msk.ru/forum/inde ... pic=106514 и си в джаза!

Потребителски аватар
Siv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Siv » Нед 11 юли 2010 2:12

К.Одаджийски написа:Получаваш една от първите награди за археолог на форума :bowdown
Иначе ако е за пасат Б3 отиваш в голяма верига магазини и търсиш ремонтния комплект, след това отваряш тая тема http://www.volkswagen.msk.ru/forum/inde ... pic=106514 и си в джаза!

Большое спасибо, но я боюсь, что автомобиль B5.
Кроме того, я не являюсь владельцем oбязательное оборудование для начала такого ремонта:)

Послепис: :търсачкаа :да: :beer

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 12 юли 2010 16:23

По точно за кой модел става дума !
Пасат Б5 или ! Лично аз съм сменял кормилна рейка
модела на колата ми е Б5 99г страшно скъпо ми се стори
втора ръка 1100 лева педи няколко месеца ! максимум 3 месеца да
са минали ! :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 19 юли 2010 23:02

Колеги,моля Ви кажете каква течност да налея на моята,че днес пристърга на 2-3 пъти,отворих резервоарчето и нямаше и капка течност,закарах я до нас и я оставих...Утре вечерта ми се налага да пътувам и трябва да налея нужната течност.Колата е Б5 АВГ/АФН 4motion ако има значение.

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Мнениеот cRoSsFiRe` » Пон 19 юли 2010 23:33

То на казанчето отгоре си го пише - трябва да отговаря на G 004 стандарт. Аз като ходих да купувам, си взех от Ауто+ някакво в едно кръгло шише с емблеми на VW, Audi, Skoda, Seat - сигурно е оригинално. Около 30 лв май беше, имаше и масло Titan - 3-4лв. по-евтино мисля, че беше.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 20 юли 2010 1:09

А това,че я няма е ясно,че има някакъв проблем,но как да разбера дали е незначителен или сериозен,общо взето ако изчезне и тази течност веднага е ясно,че ще е сериозен проблема.На един приятел,абсолютно същата кола,онзи ден като му раглобявах предницата,джвакаха тампоните на рейката ужасно много и всичко беше омаслено около тях,но казанчето му беше пълно...Каза че сипвал финно масло за АСК

Потребителски аватар
Siv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Siv » Вто 20 юли 2010 7:18

feikot написа:Колеги,моля Ви кажете каква течност да налея на моята,че днес пристърга на 2-3 пъти,отворих резервоарчето и нямаше и капка течност,закарах я до нас и я оставих...Утре вечерта ми се налага да пътувам и трябва да налея нужната течност.Колата е Б5 АВГ/АФН 4motion ако има значение.

Ще ти снимам мойто днес.

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Мнениеот cRoSsFiRe` » Вто 20 юли 2010 10:31

feikot написа:А това,че я няма е ясно,че има някакъв проблем,но как да разбера дали е незначителен или сериозен,общо взето ако изчезне и тази течност веднага е ясно,че ще е сериозен проблема.На един приятел,абсолютно същата кола,онзи ден като му раглобявах предницата,джвакаха тампоните на рейката ужасно много и всичко беше омаслено около тях,но казанчето му беше пълно...Каза че сипвал финно масло за АСК

На мен като ми протече рейката, е така на 2-3 дни се налагаше да доливам масло, защото започваше да стърже. В крайна сметка рециклирането ми излезе около 220лв и отделно труд на майстор да я свали и монтира наново.
Половин година мина от тогава - за сега се държи, дано да е така и занапред.

Върни се в “Passat”