Та молбата ми е, ако някой знае къде да ми помогнат ще се радвам много
Някой сменял ли е кормилна рейка?
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Здравейте! На мен ми ремонтираха рейката, като ремонта се състоеше в подмяна на семеринги и накрайници ... Резултата бе неприятен пищящ шум при извиване на волана до край и постоянно сълзене от две места. Сълзенето е от две гайки, които свързват хидравличната система с рейката ... Не ме кефи, защото постоянно за това мися и ме е страх да не съсипя хидравликата, ако забравя да долея масло...
Passat 1,8/РВ - 91 г. 
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
От МЕИ и аз съм доволен!правиха помпа на колата ми през началото на лятото.До момента няма проблеми. Оказа се че проблема в помпата е от резервуарчето за хидравлична течност.От там незнайно как се отчупило едно парченце и попаднало в помпата.В резултат на това виеше като на умряло.Обикаляха по борсите да търсят такова казанче и намериха за 70 лева. аз бях готов да ги дам щото така или иначе трябваше да се прибирам към Варна но маистора каза че това са много пари и той щял да ми залепи казанчето.И го направи.от токава не се е обадила. И вместо както повечето майстори правят в такива случеи (ама сега се разкарвахме по моргите , ама сега ти оправихме и казанчето и в крайна сметка , абе .... я дай някой лев в повече) човека ми взе толкова пари колкото бяхме се разбрали в началото!
Следващия път когато имам път към София ще си рециклирам и рейката.Не че и има нещо но леко сълзи и се налага да доливам от време ма време малко течност (няма и половин литър за 10 000 км ).
Следващия път когато имам път към София ще си рециклирам и рейката.Не че и има нещо но леко сълзи и се налага да доливам от време ма време малко течност (няма и половин литър за 10 000 км ).
- Siv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Някой сменял ли е кормилна рейка?
Благодаря за коментарите, въпроса е при кой да отида, за да ми дойде по-тънко ремонта на течащата рейка (дано подлеьи на ремонт, че....) 
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Получаваш една от първите награди за археолог на форума
Иначе ако е за пасат Б3 отиваш в голяма верига магазини и търсиш ремонтния комплект, след това отваряш тая тема http://www.volkswagen.msk.ru/forum/inde ... pic=106514 и си в джаза!
Иначе ако е за пасат Б3 отиваш в голяма верига магазини и търсиш ремонтния комплект, след това отваряш тая тема http://www.volkswagen.msk.ru/forum/inde ... pic=106514 и си в джаза!
- Siv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Получаваш една от първите награди за археолог на форума![]()
Большое спасибо, но я боюсь, что автомобиль B5.
Кроме того, я не являюсь владельцем oбязательное оборудование для начала такого ремонта:)
Послепис:

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
По точно за кой модел става дума !
Пасат Б5 или ! Лично аз съм сменял кормилна рейка
модела на колата ми е Б5 99г страшно скъпо ми се стори
втора ръка 1100 лева педи няколко месеца ! максимум 3 месеца да
са минали !
Пасат Б5 или ! Лично аз съм сменял кормилна рейка
модела на колата ми е Б5 99г страшно скъпо ми се стори
втора ръка 1100 лева педи няколко месеца ! максимум 3 месеца да
са минали !

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Колеги,моля Ви кажете каква течност да налея на моята,че днес пристърга на 2-3 пъти,отворих резервоарчето и нямаше и капка течност,закарах я до нас и я оставих...Утре вечерта ми се налага да пътувам и трябва да налея нужната течност.Колата е Б5 АВГ/АФН 4motion ако има значение.
- cRoSsFiRe`
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: 2005
То на казанчето отгоре си го пише - трябва да отговаря на G 004 стандарт. Аз като ходих да купувам, си взех от Ауто+ някакво в едно кръгло шише с емблеми на VW, Audi, Skoda, Seat - сигурно е оригинално. Около 30 лв май беше, имаше и масло Titan - 3-4лв. по-евтино мисля, че беше.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
А това,че я няма е ясно,че има някакъв проблем,но как да разбера дали е незначителен или сериозен,общо взето ако изчезне и тази течност веднага е ясно,че ще е сериозен проблема.На един приятел,абсолютно същата кола,онзи ден като му раглобявах предницата,джвакаха тампоните на рейката ужасно много и всичко беше омаслено около тях,но казанчето му беше пълно...Каза че сипвал финно масло за АСК
- Siv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
feikot написа:Колеги,моля Ви кажете каква течност да налея на моята,че днес пристърга на 2-3 пъти,отворих резервоарчето и нямаше и капка течност,закарах я до нас и я оставих...Утре вечерта ми се налага да пътувам и трябва да налея нужната течност.Колата е Б5 АВГ/АФН 4motion ако има значение.
Ще ти снимам мойто днес.
- cRoSsFiRe`
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: 2005
feikot написа:А това,че я няма е ясно,че има някакъв проблем,но как да разбера дали е незначителен или сериозен,общо взето ако изчезне и тази течност веднага е ясно,че ще е сериозен проблема.На един приятел,абсолютно същата кола,онзи ден като му раглобявах предницата,джвакаха тампоните на рейката ужасно много и всичко беше омаслено около тях,но казанчето му беше пълно...Каза че сипвал финно масло за АСК
На мен като ми протече рейката, е така на 2-3 дни се налагаше да доливам масло, защото започваше да стърже. В крайна сметка рециклирането ми излезе около 220лв и отделно труд на майстор да я свали и монтира наново.
Половин година мина от тогава - за сега се държи, дано да е така и занапред.