Passat B5 vs Peugeоt 406 съвет покупка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 vs Peugeоt 406 съвет покупка

Мнениеот niks76 » Чет 22 сеп 2011 16:13

ако изобщо може да се говори за коли почти в един и същи клас ,ще си позволя една алегория
а4=пони
пасат=муле
а6=кон
пежото се равнява на магаре,надявам се автора на темата да ми схване мисълта-почти няма база за сравнение между 406 и пасат
като плюс на пежо е добрия хди 110коня двигател и май спираме дотам :idea:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 22 сеп 2011 19:57

Еми то и аз това казах.

YordanPavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YordanPavlov » Чет 22 сеп 2011 22:49

Благодаря за мненията :)
По принцип нашето семейство сме стари Голфаджии, преди имахме MK2 сега баща ми кара една много запазена Джета на 25 години, чичо ми имаше страхотно МК2, смени го с МК3 и там някъде приказката свърши. Много ядове бра с него, прегряван е мотора явно и не могат да го оправят. Мисълта ми беше, че имам афинитет към Volkswagen. Това за окачването на пасата ме притеснява, тъй като колата ще се ползва за туризъм и на много места където ходя пътищата са лоши, а и аз май не умея да бягам от дупките. Благодаря за мненията мисля, не съм решил още какво ще взимам но мога да ви кажа, че VW форума е класи над тези на всички други марки! :beer

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Чет 22 сеп 2011 23:30

В едно от предните мнения се засегна 307 - еми не знам на какъв екземпляр си се возил/карал , ама мога смело да твърдя че и то си вози много добре , обезшумено е и си е голяма конкуренцийка на пасата , като искам да допълня че говоря за кола 2005 година , на 190к км от първи собственик и 1.6хди 110-ка , готина кола , не е тясна както изглежда на външен вид , абе покрай бившия шеф се запалих по тези пежа 307- ца конкретно !
Иначе и аз съм на мнение , че немеца си е немец , ама айде да се обърнем към мерцовете в този ценови клас , и там има доста интересни предложения които не са за изпускане !

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 23 сеп 2011 0:26

Колите са на кантар !

Избора е твой !

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 23 сеп 2011 0:51

307 SW карах 5-6 хил.км. и мога да кажа,че по-скоро може да се конкурира с голф комби,от колкото с пасат.Пасат може с 407,като пак би издъхнало пежото при топ изпълнението на пасат (хайлайн + 4х4*).

Малко да се отклоня,от темата,но на сегашните пежаци,единствено харесвам кабриолетите и мисля,че това са единствените им автомобили,които си заслужават.Иии няколко,които излязоха последната година (508,RCZ...).Топ модела им 407 мога да кажа,че е може би най-лошия флагман от френските.C5 и С6 на Ситроен,Флуенс и Лагуна на Рено,са по-луксозни и по-шукарни от пежото.Не знам защо така се задъхаха последните години,но сега с 508 мисля,че ще наваксат.Трябваше и 907 да пуснат и да избият рибата.Аааа и скутерите им са добри mhihi

*99% съм сигурен,че Пежо не предлагат 4х4 в автомобил.Само 4007.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Пет 23 сеп 2011 14:33

:офф Преди 10 години мой приятел - лекар , запален рибар, беше на специализация във Франция. Там решил да си купи кола.По финансови причини 7-8 годишна, Пежо или Рено /19/. Още в първия автооказион, след като обяснил каква кола и за какво търси, продавачът съвсем добронамерено му казал: "Господине, щом търсите кола над 7 годишна, за лоши пътища - по-добре вземете немски автомобил"...
Това не е виц, а истинска случка! Докторът си взе Джета, оказа се изключително здрава и досега си я кара -без да помисля за друга кола!
:beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 сеп 2011 14:51

Ivaile,това което казваш от една страна е вярно,от друга няма нищо общо с темата.
това което има общо и е вярно:
пежото никога не е било кола за калпави пътища
джетата (голф 1,2 и отчасти 3) е сигруно най-здравата масоава кола в този клас(включително и ценови) произвеждана 80те и 90те години,и никой предполагам не твърди обратното.
не вярното:
това какво е било преди 10 години ,отнасящо се за 7 годишни коли тогава няма нищо общо с това сега.нито vw произведено в последните 10 години има нещо общо с тези произведни преди 20.нито пасата 5 и по-нови ,нито пежо 406 ще издържа много на нашите пътища без да се разтропва всяка година,дори по два пъти на година.всичко зависи от мерака на собственика да се занимава с колата.
РЕНО няма НИЩО ОБЩО С ПЕЖО.нито сега нито преди 10-20 години.твоят приятел какво са му казали и защо не знам,но пежо 309 или 405 каквото е гледал тогава,наистина е кекаво от към ходова част и не е добро за скапан път.това не се отнася за рено 19,което съм имал и смея да твърдя че освен малко по-калпавите тенекии по нищо не отстъпва на голфа.дори има много по-приятен и съвременен дизайн, и е бетон.
като цяло впечатления от коли преди 20 години не вършат работа за по-новите независимо от марката.нищо общо няма вече.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 23 сеп 2011 16:31

какво е било преди 20години не е интересно;тук във френско с колеги от сервизите постоянно има майтапи и самите френски механици си признават в превод:благодаря боже господи че работя с рено- големи пари падат;други говорят малко по иначе:добре че има пежо и ситроен-работа бол нонстоп.............

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 23 сеп 2011 18:25

Много митове сте чували . Тука храните фреските във форума на съседите с фреските хранят немските ( КАК ЗА РЕМАКА ИМ ПАДА ЦЯЛАТА ПРЕДНИЦА И СТРУВА ЕДНА КОФА ПАРИ ОБСЛУЖВАНЕТО НА ТИЯ ЧАСТИ )абе
работата е джет ! То на тая логика дайте да караме само МЕРЦЕДЕС НАЛИ СЕ ЗНАМЕ ИМА 2 МАРКИ
МЕРЦЕДЕС И ОСТАНАЛИТЕ .

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 23 сеп 2011 19:21

Пък това за мерцедес,да е такава простотия,че сигурно само това,че македонците вярват,че имат държава е по-смотано верование.Мерцедес да са такива кенефи...че само името им стои от вече далечното минало,когато наистина имаше автомобилостроене,сега е автомобилопродаване.

За момента,здравите коли са по-старите.След 2000 год (11 год вече) са кенефи.Когато вече времето ги скапе тия,ще отидем и ние във филма "Купи,хвърли,купи".И какво от това,че пада цялата броня за да се обслужи.Тя се държи на 10 болта и кво,голям праз,че пада.Ама и на монтьора му е по-лесно,което значи,че може и по-качествено да го направи,а не да го играе гинеколог,да човърка отстрани.Падала била бронята :Mr Green Fun не,честно,по-тъпи гости от вас не съм имал

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Пет 23 сеп 2011 19:31

feikot написа:
*99% съм сигурен,че Пежо не предлагат 4х4 в автомобил.Само 4007.

Сигурен ли си в това което пишеш? :screwy
http://www.youtube.com/watch?v=P6iCwOf3bpM

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 23 сеп 2011 19:33

Пежото е доста добра кола,незнам защо така се плюва :screwy

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 сеп 2011 20:04

Аз съм имал и съм карал доста и немски и италянски и френски и японски,дори и корейски коли.Немските коли от 80те и 90те са класика.Последните 10 години всичко е относително.Аз не съм видял нищо лошо от рено,не знам защо ги плюете.Разбира се не са класа над останалити,нито имат безпроблемни коли,но нямат нищо като проблем,което при vw отцъства.Някои марки имат проблем с тенекиите,някои с двигателите, нали малко повече,но като цяло дали ще правиш едно или друго винаги има какво да се прави.Дори едно есперо имах.Деу е това,за който не знае,освен че ръждясва яко ,иначе си е много хубава кола,удобна,много голям багажник,евтини части,здрав двигател всичко точно.Кола като кола.Тука предрасъдъци само има в този форум,коя кола каква била.Еми отворете форума и всеки реве от нещо,то не било прекъсване,прегряване,разход,тропане,лопане,не пали,не върви,пуши,масло,антифриз,бензин,нафта,газ,метан,л*йна..ровил съм по всички форуми на всички марки ,които има в тази държава наща и не мисля че в другите форуми хората се оплакват повече от колите си отколкото ние тука в нашия форум,дори мога да твърдя обратното,но това няма значение.Аз не искам, и никога не съм искал да кажа че vw е скапана кола,а искам да кажа че vw не е по-велика от болшинството други марки независимо от произхода им.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 23 сеп 2011 23:23

никой не говори че фв е нещо велико-мога да напиша няколко фермана с простотиите на инженерите от немско.при френските производители проблема е малко по различен:амбицията "вижте ни" важи в пълна сила и инженерните решения при френските производители се правеха от сложни по сложни,а е по детски ясно че където има повече елементи =повече дефекти.последните ДВЕ години се набляга на качество ,а странното е че немците пък направиха точно обратното:визирам всички немски производители начело с мерцедес и така нататък. мога да допълня колегата фейкот и да кажа че след 2004г всичко произведено без значение каква марка е все по голяма еднодневка.в интерес на истината последните две години корейците се намесиха доста сериозно на пазара като конкуренция и с право
темата беше за сравнение на пасат 3Б и пежо 406-база за сравнение на тези два модела НЯМА :idea:

Върни се в “Passat”