Мнения за Passat B5.5 2.8V6 4Motion?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за Passat B5.5 2.8V6 4Motion?

Мнениеот JOTTO_DEL » Пет 21 окт 2011 17:47

stefan4o написа:Може и да бъда поруган публично за това, което ще кажа. Направило ми е впечатление, че за да караш кола като Б5.5 трябва да имаш винаги закътани едни 1500-2000 лева, които да можеш да изхарчиш във всеки един момент за нея. Маховиче, съединителче, сега колегата казва и автоматик... Вероятно е да бъркам, но има плачещи хора с такива коли, че им се вижда много да отделят такава "колосална" (1500лв.) сума за някакъв ремонт по колата. Ми... и на майка ми й се приплака при смяна на маховик и съединител, ама, преглътна го някак си :Mr Green Fun Кола дето да не се разваля просто няма, особено такава, която се кара постоянно.
Колегата пуснал темата му се видяха много пари за ремонт на скорости, ама пълно щастие няма. На пазара освен Б5.5 се продават и други модели коли с далеч по-евтини части и ремонти по тях. Примерно Пассат Б3 и Б4 :beer

Еми колега честно казано ориентирах се към пасата, защото преди 3месеца купих Б5 1,8 ADR 1999г. от Германия и за 3месеца му навъртях 15 хил.км. и не е мръднал, а го взех на 255хил.км. реални и съм много доволен от Пасата и сега се замислих за по новичко! Б5-цата за 600евро е обслужих и регистрирах в БГ, а както излиза с Б5.5 примерно ще е взема за 4000евро и ще дам още 2000евро за обслужване, скорости и регистрация, което си е 1/2 от колата. :roll: Затова ми се вижда много, всеки трябва да си прави сметката и всеки си има различни виждания за нещата! Не разбирам защо така се подхожда, че на някой 1000евро не му се дават за извънреден ремонт на 10годишна кола! :| Но разбрах, че за този Пасат това не е извънреден ремонт, а съвсем нормален и затова написах, че ще имам едно на ум ако се стигне до покупка. Никъде не съм казал, че се отказвам от Пасат 2,8 просто колегите ги питам и те ми дават отговори и съвети, но явно някой като му се види нещо странно и почвате да го нападате!

Последна промяна от JOTTO_DEL на Пет 21 окт 2011 17:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Пет 21 окт 2011 17:49

K написа:
stefan4o написа:Може и да бъда поруган публично за това, което ще кажа. Направило ми е впечатление, че за да караш кола като Б5.5 трябва да имаш винаги закътани едни 1500-2000 лева, които да можеш да изхарчиш във всеки един момент за нея. Маховиче, съединителче, сега колегата казва и автоматик...

Прав си много. :beer
Затова са форумите, който се интересува да е наясно с дадения автомобил какво, колко, защо.
Има хора, които просто купуват дадена кола без да се интересуват от нея, дори без да я огледат добре първоначално. Ефекта "уау, много е скъпо" идва след това.

Аз точно за това пуснах темата!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 21 окт 2011 17:57

Да започнем оттам, че ти си вадиш извод от двигател бюджетен 1.8 атмосферен и го сравняваш с 6 цилиндров почти топ-модел в гамата с автоматични скорости. Няма как обслужването им да е еднакво като цена...

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Пет 21 окт 2011 18:02

stefan4o написа:Да започнем оттам, че ти си вадиш извод от двигател бюджетен 1.8 атмосферен и го сравняваш с 6 цилиндров почти топ-модел в гамата с автоматични скорости. Няма как обслужването им да е еднакво като цена...

Разликата в обслужването няма на двигатела, а проблема е в автомата нали така, колега? Там е основната разлика, просто не мислих, че е проблемен автомата. Оказването, маслото е малко в повече при 2,8-то няма кой знае какви разлики или да има няма да са фрапиращи или....???

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 21 окт 2011 18:13

JOTTO_DEL написа:
stefan4o написа:Да започнем оттам, че ти си вадиш извод от двигател бюджетен 1.8 атмосферен и го сравняваш с 6 цилиндров почти топ-модел в гамата с автоматични скорости. Няма как обслужването им да е еднакво като цена...

Разликата в обслужването няма на двигатела, а проблема е в автомата нали така, колега? Там е основната разлика, просто не мислих, че е проблемен автомата. Оказването, маслото е малко в повече при 2,8-то няма кой знае какви разлики или да има няма да са фрапиращи или....???

Попитай приятел немец (ако още не си)струва ли се да се купи 10 годишна лимузина автоматик 4Х4 2.8 бензин на 250 000 км.:wink:

Последна промяна от icoico на Пет 21 окт 2011 18:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 21 окт 2011 18:14

Виж първото мнение в темата. Погледни и гаража на колегата. Направи сам своите изводи дали тази кола е твоята кола. :beer
По въпросите в първия си пост започвам да си мисля, че си поредният, който иска да е@е дявола във въздуха :Mr Green Fun
Има един много готин сайт, на който му правим неволно реклама. Той е много добър ориентир за цените:
www.drive.bg
Отвори и разгледай разликите между двата мотора. Съединител на 1.8 ADR ти е 230 лева пълен комплект на ЛУК, съединител на 2.8 пак на ЛУК ти струва... точно 660 лева. :idea: Другите неща можеш и сам да си ги разгледаш и да прецениш дали ти е по джоба.

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Пет 21 окт 2011 18:23

stefan4o написа:Виж първото мнение в темата. Погледни и гаража на колегата. Направи сам своите изводи дали тази кола е твоята кола. :beer
По въпросите в първия си пост започвам да си мисля, че си поредният, който иска да е@е дявола във въздуха :Mr Green Fun

Ясно до къде стигнахме! Айде всеки да си знае мястото и да не коментира кой, кого щял да е@е! Моля, админите да затворят темата, аз това, което исках да зная го узнах. Благодарностти на group® и на другите колеги, които се отнесоха сериозно към въпросите ми! Лека вечер на всички! :beer

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 21 окт 2011 18:29

Извинявай, не исках да те обидя. И аз често искам да го клецам, но до момента не съм успял :beer Практиката показва, че човек ако не си направи добре сметката, обикновено той е на...такован, затова ти дадох сайтчето все пак да метнеш едно око на консумативите поне. :beer Все пак колите ги имаме за да ни служат, а не да работим само и единствено за тях :idea:

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Пет 21 окт 2011 18:49

stefan4o написа:Извинявай, не исках да те обидя. И аз често искам да го клецам, но до момента не съм успял :beer Практиката показва, че човек ако не си направи добре сметката, обикновено той е на...такован, затова ти дадох сайтчето все пак да метнеш едно око на консумативите поне. :beer Все пак колите ги имаме за да ни служат, а не да работим само и единствено за тях :idea:

Аз за това се допитвам тук за да се информирам, ще преценя нещата и ще си реша! Мисля, че темата се изчерпи и може да се заключи, ако има развитие ще се разбере(пак ще пиша във форума)! :beer

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 21 окт 2011 19:27

Темата няма нужда да се заключва и аз няма да го направя, защото и без това за тези коли има малко такива.
Лично аз, когато си купувах моята едва намерих нещо в ауди форума, защото там са малко повечко.
Та нека не бъдем егоисти и другите да могат да питат и т.н. ;)

Иначе вие сами се усетихте, че и двамата сте прави :lol:
Затова и пиша подробно какви са цените и какви разходи да се очакват - да няма изненади.
Лично аз не се изненадах със скоростите, защото знаех, че ще ги правя рано или късно - при мен по-рано, но се радвам, защото имам намерение да я карам.
Типтроника е много добра кутия! :idea: Карал съм доста автомати и ми допада, определено.
Недейте да бъркате скъпия ремонт със некачествения агрегат.
Всички модерни автомати, а както се вижда и ръчни със съединител, имат скъпа поддръжка.
За DSG ако разгледате цените ... :lol:
Затова и началната цена не е определяща за това, дали една кола е по джоба ни.

А това дали на някой му се дават тези пари и дали колата си заслужава, са изцяло лична преценка.
Познавам хора с много по-големи възможности от моите, които карат коли с много по-евтина поддръжка, защото за тях обратното е разхищение. Не ги интересуват нещата, които мен и им нелогично.
(те пък ще хвърлят 500лв в Син сити за нощ, което пък за мен е нелогично mhihi )
Съвсем нормално, всеки с мнението и задника си ;)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 21 окт 2011 22:58

JOTTO_DEL - Седанът от Фленсбург му метнах и аз един поглед преди 2 дни, като втора кола за жената...Аз лично бих го купил, независимо от км. Ако всичко друго му е наред. Но засега ще го пропусна, криза е mhihi

Не си писал с ква регистрация ще караш колата, щото ако я караш с БГ номера е едно, ама ако е с немски, цената на газовата е друга. Сигурно го знаеш, но аз да го кажа, да няма после ох...ама тва...онова....

За автоматика мога да ти кажа един сервиз в Офенбах, където ще ти направят смяна на маслото на нормални пари (~ 400 евро, много по-евтино няма да намериш да стане свястно)

Смяната на масло може да си я правиш на MrWash-а във Франкфурт, така че не разход, дето ще те обърка. Разход на газ смятай 15, ако караш градско във Франкфурт, и 13 на магистрала със 120-140.

Смяна на диференциално отзад и по средата (среден диф или Ausgleichsgetriebe на немски) масло май не са споменали преди мен, някъде 2,5 литра, към 50ина лева. Кабели за свещи 230 лева (цената ми е прясна :banghead: ), бобина 180 евро. Спирачки в Германия сменени отпред отзад дискове накладки 600 евро трудно ще ти стигнат. Смяна ремък също толкова. Свещи на нормална пасатова цена, ако вземеш серийните, или към 100 евракис, ако вземеш NGK за газ. Или тук от форума от платените обяваи на 60% от USA.

Друго не се сещам сега, ако нещо те интересува, питай.

Потребителски аватар
JOTTO_DEL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOTTO_DEL » Съб 22 окт 2011 14:53

Колата ще е регистрирам в БГ и обслужването ще се прави пак в БГ. В годината се прибирам по 2-3 пъти към БГ и мисля там да се обслужва, но ако искочи нещо познавам българин в Офенбах, който работи по 10евро на час и всички тук българи са доволни от него! Нека да обобщя до тук нещата. Пасата не е с кой знае колко ефтина подръжка, но това не ме плаши, миналите ми 2 коли бяха Ауди и БМВ, и не съм жалил пари за подръжка, но не съм никога давал за един ремонт 1000евро, затова ми се сториха много! :screwy За тези екстри, който предлага, за тази година и за този мотор цената от 4000евро е супер, но ясно ми стана още колко да имам за да няма фалове!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 22 окт 2011 15:12

v6 e много добър двигател идеален за магистралата има висок въртящ момент и е доста безшумен при високи обороти но разходът му е такъв че за мен газовия инжекцион е задължителен

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 22 окт 2011 16:12

нито колата, нито автоматика 250х километра би трябвало да го уплашат, единствено го осблужи (смени му маслото и филтъра, в БГ излиза около 250-400 лева с материалите, ама ако можеш си ги вземи от там :)). Тези кутии по едно време са се водили необслужваеми, ама по-късно са започнали да им сменят маслата на 120 хиляди км май. Та ако не е облужвана и е карана много (4-500к) тогава може да почне да създава проблеми. Но ако километриите са и реални, сега е момента да долееш ново масълце и да огледаш за евентуални течове, които за около 150-300 лева се оправят. Симптомите за ниско ниво на маслото са при смяна на предавките колата да се замисля и по-бавно от обикновено да ги сменя. Това е малкия дявло. Ако има обаче при смяна тласъци или чукане, както и да изпуска на лек наклон, нещата може да са и по-сериозни. За да удариш 2-3000 лева ремонт, кутията трябва да е пред блокиране (цели кутии се продават за по-малко пари). Общо взето това е от здравите автоматици на ВАГ.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 22 окт 2011 17:40

Много интересна тема за покупка на кола! Така се прави - преди да се купува се прави проучване, за да няма изненади. Евала на колегата group® за инфото.

Купих си ARL като знаех за издънката на ВАГ с разпределителния вал и не бях изненадан от проявата на проблема в последствие. Купихме си и BMW 120d каето знаехме, че за 100 000км тест не е изгорило и крушка и реално е така до момента...Затова е важно човек да знае с какво се захваща предварително...

Покупката на кола втора ръка сама по себе си е риск. Този Пасат определено е от топ модификациите за модела и струва доста по-малко (цени в Германия) от някое комби 1.9 ТДИ служебна кола обиколила Германия 679 пъти. Причината е точно високата цена на подръжката и високия разход (Европа е свикнала с дизелите и това им се струва много като разход). Това е и причината бай Немец да се "отървава" от такива коли, които в даден момент риска за скъп ремонт се е увеличил неимоверно.

От друга страна ако колата е читава може да те радва дълго време. Ти си карал БМВ и Ауди без да си правил скъпи ремонти и сега ФВ? Тука нещо не ти разбирам логиката :Mr Green Fun

Успех колега и дано попаднеш на добра кола!!!

ПС - автоматите на ВАГ не искам да ги коментирам - издънките са като при големите им дизелови двигатели...ГОЛЕМИ. 2.5TDI+3.0TDI+Multitronic+DSG първо поколение= death

до колкото разбирам този модел е с "нормален" автомат типтроник така, че е ок.

H

Последна промяна от bai_ILIA на Съб 22 окт 2011 18:02, променено общо 1 път.

Върни се в “Passat”