stefan4o написа:Може и да бъда поруган публично за това, което ще кажа. Направило ми е впечатление, че за да караш кола като Б5.5 трябва да имаш винаги закътани едни 1500-2000 лева, които да можеш да изхарчиш във всеки един момент за нея. Маховиче, съединителче, сега колегата казва и автоматик... Вероятно е да бъркам, но има плачещи хора с такива коли, че им се вижда много да отделят такава "колосална" (1500лв.) сума за някакъв ремонт по колата. Ми... и на майка ми й се приплака при смяна на маховик и съединител, ама, преглътна го някак сиКола дето да не се разваля просто няма, особено такава, която се кара постоянно.
Колегата пуснал темата му се видяха много пари за ремонт на скорости, ама пълно щастие няма. На пазара освен Б5.5 се продават и други модели коли с далеч по-евтини части и ремонти по тях. Примерно Пассат Б3 и Б4
Еми колега честно казано ориентирах се към пасата, защото преди 3месеца купих Б5 1,8 ADR 1999г. от Германия и за 3месеца му навъртях 15 хил.км. и не е мръднал, а го взех на 255хил.км. реални и съм много доволен от Пасата и сега се замислих за по новичко! Б5-цата за 600евро е обслужих и регистрирах в БГ, а както излиза с Б5.5 примерно ще е взема за 4000евро и ще дам още 2000евро за обслужване, скорости и регистрация, което си е 1/2 от колата.
Кола дето да не се разваля просто няма, особено такава, която се кара постоянно. 
)
), бобина 180 евро. Спирачки в Германия сменени отпред отзад дискове накладки 600 евро трудно ще ти стигнат. Смяна ремък също толкова. Свещи на нормална пасатова цена, ако вземеш серийните, или към 100 евракис, ако вземеш NGK за газ. Или тук от форума от платените обяваи на 60% от USA.
За тези екстри, който предлага, за тази година и за този мотор цената от 4000евро е супер, но ясно ми стана още колко да имам за да няма фалове!