Само габаритите и халогените ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 26 дек 2006 19:01

AGS написа:
oSViRePql написа:А дали ще може да се махне "забраната" от оригиналното си копче да се вкл. халогените на габарити? или няма такъв вариянт

Като премахнеш кабеляка от там за какво вкл. говорим :roll:

Друго имах впредвид. Да не пипам нищо само да се махне "забраната" на габарити да се пускат халогените. Но явно ще е най-добре както каза ти с копче с 2 степени ;) :bowdown

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 26 дек 2006 19:32

oSViRePql написа: Да не пипам нищо само да се махне "забраната" на габарити да се пускат халогените.

Няма да може, мисля! На Сеат/Поло съм разглабял такова копче. "Забраната" си е чисто механична. Плъзгач с чопче. А ако отчупиш чопчето, мисля, че няма да имаш фиксация на позициите :gruebel

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 26 дек 2006 19:47

radotom написа:
oSViRePql написа: Да не пипам нищо само да се махне "забраната" на габарити да се пускат халогените.

Няма да може, мисля! На Сеат/Поло съм разглабял такова копче. "Забраната" си е чисто механична. Плъзгач с чопче. А ако отчупиш чопчето, мисля, че няма да имаш фиксация на позициите :gruebel

По-добре да не рискувам :lol: Те са си го направили хората както трябва ;) Вариянта с допълнително копче най-ме устройва :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 26 дек 2006 20:52

Моя ключ може и на габарити да се издърпа. Явно нещо е повреден ключа.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 26 дек 2006 21:06

Абе човек, нещо от копчето ти е, при мен завърташ надясно веднъж после можеш да дърпаш: една позиция - халогени, втора позиция - усилен габарит, същата работа можеш да свършиш и ако си завъртял две позиции надясно, или поне при мен е така.

А ако ти е зор да ти свети само халогените или само фаровете без нищо друго вътре в колата да свети аз лично съм си го направил с реле и щом завъртя ключа се включват фаровете и габаритите (но само те). Вътре в колата нищо не свети. Даже и дългите работят. Абе много съм доволен от това което стана. Ако някой го интересъват подробности мога да се опитам да направя някаква примерна схема как съм вързал нещата. Ааааааааа забравих да вметна че щом се пусне, било то габарит или къса светлина от копчето, веригата с релето се разпада все едно не съществува.

Лелеееееееееее егати оффффф-а.

Ей сега се хващам със схемата и ще я пост-на.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 26 дек 2006 21:29

dancing_niki написа:Абе човек, нещо от копчето ти е, при мен завърташ надясно веднъж после можеш да дърпаш: една позиция - халогени, втора позиция - усилен габарит, същата работа можеш да свършиш и ако си завъртял две позиции надясно, или поне при мен е така.

А ако ти е зор да ти свети само халогените или само фаровете без нищо друго вътре в колата да свети аз лично съм си го направил с реле и щом завъртя ключа се включват фаровете и габаритите (но само те). Вътре в колата нищо не свети. Даже и дългите работят. Абе много съм доволен от това което стана. Ако някой го интересъват подробности мога да се опитам да направя някаква примерна схема как съм вързал нещата. Ааааааааа забравих да вметна че щом се пусне, било то габарит или къса светлина от копчето, веригата с релето се разпада все едно не съществува.

Лелеееееееееее егати оффффф-а.

Ей сега се хващам със схемата и ще я пост-на.

На мен не ми е зор да не свети вътре ;) Искам да си светят габарити + халогени и таблото също то не ми пречи ;)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 26 дек 2006 21:31

Winner25 написа:Моя ключ може и на габарити да се издърпа. Явно нещо е повреден ключа.

Като пробвам да ги включа на габарити ключа се завърта леко на дясно и отива към положение къси... не знам от какво ще е :roll: Едва ли е развален защото нямаше халогени аз ги слагах и не е пипано за халогените.... Различия м/у копчетата :roll:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 26 дек 2006 23:48

Щом ти си си слагал халогените може би ключа ти няма опция само за халогени. Виждал съм подобен на Г3. Има само за задната светлина за мъгла. Ако е така най вероятно не може да се включат само халогените.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 27 дек 2006 16:46

Търси си ключ от кола с оригинални халогени-с две степени на издърпване.При първо издърпване ми се включват допълнително халогените , при второто- и габаритите на капака.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 27 дек 2006 17:08

Winner25 написа:Щом ти си си слагал халогените може би ключа ти няма опция само за халогени. Виждал съм подобен на Г3. Има само за задната светлина за мъгла. Ако е така най вероятно не може да се включат само халогените.

Да аз ги слагах но чудното е че си имаше кабели.. все пак е помислено за халогени... Да минат празниците и ще взема един ключ на 2 степени ;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 27 дек 2006 17:28

търсачката колега,знаеш ли каква работа върши.Давам ти пример само :wink:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=28191

Върни се в “Passat”