Става ли Километраж от Дизел на Бензин В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Става ли Километраж от Дизел на Бензин В4

Мнениеот Winner25 » Чет 30 авг 2012 14:18

Ако става въпрос за механичен скоростомер, ако двата са с еднакво предавателно число ги сменяш и няма да има никакъв проблем. Те нямат нищо общо с другите уреди, само са хванати с 4 винта към същия корпус :)
Ако скоростомера е електронен с датчик на скоростите не знам как стои въпроса :roll:

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Чет 30 авг 2012 16:22

Механични са... Само за оборотите не разбрах как стои въпроса...

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 30 авг 2012 16:33

spoocky написа:Механични са... Само за оборотите не разбрах как стои въпроса...

Оборотомерът може би ще работи, но ако работи - ще показва до 5000 оборота, което за бензиновият е малко, макар че се броят на пръстите на едната ми ръка, когато съм вдигал повече. Може да каже само някой, който е пробвал и пак не е сигурно, че на твоето ще стане! Пробвай и ще разбереш! :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 30 авг 2012 21:53

spoocky написа:За това и аз съм съгласен. Скоростта няма да е различна при отчитането заради жилото (механично е предаването на информацията от кутията към таблото и няма да има разлика)

stefan4o написа:Точно пък Голф 2 дето таблата са 950 за кутиите 020 и 935 за 084/085 не виждам как няма да показва вярно. Аз дори съм карал с 950 километраж, вместо 935 и разлика не усетих в показанията, горе-долу са еднакви засечени по дадени обороти.

Анджък има,различни обороти предават дизеловите кутии не само на гумите,а и на жилото.Въпросната кутия колкото по-големи обороти вдигаше,повече лъжеше скоростта.Като се замислиш е напълно логично-едната кола с 4 000 оборота ще върви с 120-140,а другата с 180-200.Как тогава да показва едно и също дадено табло в различните коли?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 31 авг 2012 7:33

Е нали затова са различните предавателни числа на километражите, 920, 935, 950!?
Оборотите на мотора в случая не трябва да са водещи, въпреки различните обороти и различната скорост която се развива при тях изминатия път е един и същ, само времето за изминаването му е друго, но това не е въпрос на отчитане от километража.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 31 авг 2012 12:06

Iezekil написа:
Анджък има,различни обороти предават дизеловите кутии не само на гумите,а и на жилото.Въпросната кутия колкото по-големи обороти вдигаше,повече лъжеше скоростта.Като се замислиш е напълно логично-едната кола с 4 000 оборота ще върви с 120-140,а другата с 180-200.Как тогава да показва едно и също дадено табло в различните коли?

Глупости на търкалета. При Мк2 няма дизелова кутия. Да започнем оттам. Другото ти е грешно цялото.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 31 авг 2012 13:22

К.Одаджийски написа:...въпреки различните обороти и различната скорост която се развива при тях изминатия път е един и същ, само времето за изминаването му е друго, но това не е въпрос на отчитане от километража.
Трети пост вече говоря за скорост,не за пробег.Щом даже според теб дават различна скорост,как да разбере въпросното жило че е в друго табло вече и не съответстват старите обороти на новата скорост?
stefan4o написа:Глупости на търкалета. При Мк2 няма дизелова кутия. Да започнем оттам. Другото ти е грешно цялото.

Не съм запознат има ли дизелови или бензинови кутии,може би става въпрос за по-дълги и къси.Ти си бог явно в тази област.
Относно въпроса на колегата дадох моя отговор.Свидетел съм как на бензинов голф се сложи дизелов двигател и факт,че таблата за дизел лъжеха драстично в скороста.Това е моя опит.Естествено автора може да пробва въпросните табла и сам да прецени това вярно ли е или не.Аз лично накрая разглобих 2 табла и му събрах едно.
Същите наблюдения имам и за пасат Б3,като разполагам с такъв-2Емотор.Сменях заради часовника 3 табла със същото число но с по-малко макс.километраж и трите ме лъжат в скоростта.Явно има някаква зависимост в кутия ли,що ли-не знам,оставам в сферата на предположенията.
Другото може да ми е грешно цялото разбира се,че не съм майстор.Но с епитетите моля колегата да се въздържа.

Последна промяна от Iezekil на Пет 31 авг 2012 20:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 31 авг 2012 15:56

Ако километражите са биле с еднакви числа единствения вариант да има разминаване е някой да е сложил стрелката не където трябва :lol:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 31 авг 2012 18:22

Голяма драма, голямо нещо. Вземете километража от ДИЗЕЛОВОТО табло, разглобете БЕНЗИНОВОТО, махнете му неговия и на негово място поставете ДИЗЕЛОВИЯ КИЛОМЕТРАЖ. Голямо чудене голямо нещо. Представям си ако трябва нещо наистина сериозно да се прави по тая кола. :banghead: Стрелката има засечка - нарисувана тънка бяла линийка под чопчето, което е под най-ниската стойност на скалата. Не се иска висше образование, има писани теми по въпроса. Не вярвам при Б3 нещата да са по-различни от тези при Мк2, говорейки за километражи с жило. А това дизелово табло го про/дайте на някой колега да си направи поне и той от две едно и да има оборотомер колата му (че невсички дизели имат оборотомери).

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 31 авг 2012 20:13

Абсолютно логично,правилно и на място предложение,подкрепям! :да:

Върни се в “Passat”