Passat B3-масло при моното
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Passat B3-масло при моното
Да,така е.До някъде.Ако ти звучи по-малко фантастично да влиза масло през цилиндрите,клапаните,входящите колектори,дюзата,въздуховода и стига чак до филтъра/щото отдушника е затапен и не е от там/.
Омазняването на моното е присъщо при работа на газ.Както казах,на моята се омазнява чак до филтъра но маслото ми не пада,а двигатела е железен.Но локва от двигателно маслото на колекторите е друга бира.
Вариантите са 2.
1.Сваляте си монотата за 5 минути и търсите теча.Така може да ги проверите и отвътре,а и ще имате по-добра видимост към главата.
2.Отивате на майстор за по-лесно.
Все пак прекарайте пръст по задния ръб на капака от доло,защото и аз не мога да си обясня от къде другаде би могло да тече.
Омазняването на моното е присъщо при работа на газ.Както казах,на моята се омазнява чак до филтъра но маслото ми не пада,а двигатела е железен.Но локва от двигателно маслото на колекторите е друга бира.
Вариантите са 2.
1.Сваляте си монотата за 5 минути и търсите теча.Така може да ги проверите и отвътре,а и ще имате по-добра видимост към главата.
2.Отивате на майстор за по-лесно.
Все пак прекарайте пръст по задния ръб на капака от доло,защото и аз не мога да си обясня от къде другаде би могло да тече.
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Единственото масто откъдето влиза масло във всмукателния колектор /моноинжекциона/ е от маркуча за маслените изпарения и изгорели газове. Това го повтарям няколко пъти. Ако гарнитурата не се постави правилно ще протече. Второ, гадна слуз подобна на масло може да влиза през полчката на газта /ако не се източва редовно пробката на изпарителя/, но плочката е под моноижекцията и практически няма как да прелива отвън, ако всички гарнитури са здрави,а и да не са от вакума, които се създава тази слуз ще се засмуква в двигателя. Стичането на масло става единствено по буксата, която е отпред, в следствие на стичане на масло от маркуча на картерните газове. Вътре в пластмасовия капак на моноижекцията има едно рамо с оранже или кафяв цвят и се вижда добре при свален капак на моноинжекцията. Това нещо, чрез вакум управлява какво количество пари ще се всмукат от двигателя. Маслото по пластмасата се стича върху алуминиевия корпус на моноинжекциона и по понеже там скоростта на въздушния поток не е много голяма, а и фабрично така е направено има възможност да се стича по улея на тази букса. Мисля, че съм бил ясен. Колкото и да не ви се вярва, теча е от гарнитурата на клапаните. Бъдете много внимателни при поставянето й, защото често се размества и в последствие или веднага протича. Успех! 

- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
100 процента съм сигурен че проблема не е в капака-изсушавам напълно и хвърлям малко прахоляк за да е много сухо и да разбера от къде започва тече.Резултата се вижда че идва от МОНОТО. А маркуча за маслените пари съм го пуснал долу тоест няма откъде да влизат маслени пари,а тая букса е пълна с масло. ОТКЪДЕ по дяволите 

- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, я дай няколко снимки та да видим каква е тая работа.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
berkant3008 написа:100 процента съм сигурен че проблема не е в капака-изсушавам напълно и хвърлям малко прахоляк за да е много сухо и да разбера от къде започва тече.Резултата се вижда че идва от МОНОТО. А маркуча за маслените пари съм го пуснал долу тоест няма откъде да влизат маслени пари,а тая букса е пълна с масло. ОТКЪДЕ по дяволите
Колега споко има решение поне при мен се получи де!Имах същия проблем на мойто Б3.Тече точно от буксата на моното. При мен мисля,че маслото идва от картерната вентилация,но при теб вече не знам от къде идва щом си махнал маркуча.Та какво направих аз: 1-во развих черния пластмасов капан на моното с 3-те болта.Взех маслоустойчив и температуроустойчив силикон и напълних канала здраво дето влизат кабелите на моното.Като го развиещ ще се ориентираш,то се вижда. Намазваш и самия капак по уплътнението и си бомба.Не е трудно действай и сподели резултата. При мен около 1000 км. вече няма проблеми.

- berkant3008
- Контакти:
ok при първа възможност ще видя тез букси.
снимки сега немога да кача понеже го бърша постоянно и го следя уж.Като отида до работа около 7 км.вече има диря от моното към колекторите.Като карам така 1 седмица вече има 3 локвички върху колекторите.
снимки сега немога да кача понеже го бърша постоянно и го следя уж.Като отида до работа около 7 км.вече има диря от моното към колекторите.Като карам така 1 седмица вече има 3 локвички върху колекторите.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Като слагаш силикона обезмасли,иначе няма хване.Аз и друго направих сложих една цедка на маркуча на картерната вентилация точно дето излиза от капака на клапаните.Взех материал от тва твърдото от домакинските гъбички за миене
при теб тва не важи тай,че... 

- Iezekil
passat19911800 написа: Вътре в пластмасовия капак на моноижекцията има едно рамо с оранже или кафяв цвят и се вижда добре при свален капак на моноинжекцията. Това нещо, чрез вакум управлява какво количество пари ще се всмукат от двигателя.
Колега,май говориш за термо клапана и ако е така,то какви пари говориш?И каква е връзката с маслото?
Трябва да се покара на бензин,да се провери дали пуши,дали има сажди в ауспуха и евентуално да се замери компресия.Колко масло се губи на 1000км.?
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Ползвам снимки на един колега. Вижда се на първата снимка кафявия палец, а на втората отвеждането на маслените пари.
- Iezekil
Омръзна ми да водя дебати,така темата се накъсва и се губи основното.Това е термоклапана и се командва с вакуум.Той отваря клапата във кутията на въздушния филтър.
Но сега като погледнах снимката се запитах,тои двигател нямаше ли още един отдушник на картера,една тръба и къде отиваше тя?
Но сега като погледнах снимката се запитах,тои двигател нямаше ли още един отдушник на картера,една тръба и къде отиваше тя?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
passat19911800 написа:
Може ли да покажете къде се намира датчика за маслото на втората снимка?За датчика на главата говоря.Колега спомена,че може оттам също да губи масло.
И още нещо-сменят ли се гумички на клапани БЕЗ да се сваля главата?
За двигател АБС е питането-90кс.
- berkant3008
- Контакти:
да може да се сменят гуми4ките-маслообирачите,но малко потрудно.Аз така съм ги сменил
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Iezekil написа:Омръзна ми да водя дебати,така темата се накъсва и се губи основното.Това е термоклапана и се командва с вакуум.Той отваря клапата във кутията на въздушния филтър.
Да, на ABS са две тръбите дето отиват към въздушния филтър, свързани са с гумен У образен маркуч, отдолу са две, отгоре е единично.
Zdravko Zankov написа:passat19911800 написа:
Може ли да покажете къде се намира датчика за маслото на втората снимка?За датчика на главата говоря.Колега спомена,че може оттам също да губи масло.
И още нещо-сменят ли се гумички на клапани БЕЗ да се сваля главата?
За двигател АБС е питането-90кс.
Датчика за маслото е точно над масления филтър. При мен е кафяв на цвят и съм го сменял, че се беше спукал и хвърляше яко масло.
Сменят се и без да се сваля главата гумички на клапаните. Минусът е, че не могат да се пасват леглата на клапаните със самите клапани, плюс - става по-бързо и евтино отколкото да свалиш главата

- Iezekil
Не мога да го измисля това масло как влиза в моното,има един филм дето е възможен,но ако тръгна да го излагам ще ви омръзне да четете.
Можеш да свалиш моното,да провериш за масло в колекторите и да разгадаеш по следите вътре какво се случва.Струва ми се,че трябва да си измериш и компресията.
Можеш да свалиш моното,да провериш за масло в колекторите и да разгадаеш по следите вътре какво се случва.Струва ми се,че трябва да си измериш и компресията.