Пасат Б4 1з ГЛ монтиране на зумер за забравени светлини?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Пасат Б4 1з ГЛ монтиране на зумер за забравени светлини?

Мнениеот Asko VW » Чет 27 фев 2014 14:09

Аз лично, в тъмната част от денонощието, когато спра да чакам някой, предпочитам да съм на габарити, а не на авариики, цялото това цъкане и святкане от тях ме дразни, но всеки си има лични предпочитания, щом колегата предпочита да му се включва зумера веднага щом угаси, лошо няма (при мен, през деня за включване и изключване на фаровете се грижи DRL модула).
П.П. При мен зумера сработва дори ключа да е в ключалката, единствено в положение "на контакт" не сработва.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 27 фев 2014 14:57

Преди да сменя клемореда, зумерът се включваше дори и с ключа в контакта. Обаче пък тогава нямах междинното положение преди контакт с вентилатор на парното, чистачките и фаровете. След смяната зумерът се включва единствено когато ключът е изваден.Със стария клеморед не е работил коректно и имобилайзера, защото имах и проблем с паленето.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 28 фев 2014 8:18

Да,за това релето е общо и с радиото-вадиш ключа и то спира,а зумера тръгва.Много хора не си правят труда да търсят + са след контакт и връзват радиото директно,но инсталацията не е такава нито на колата,нито на всяко едно СД примерно.Както казах е удобство-седиш си в колата на габарити и нищо не църка,викат те да слезнеш,вадиш ключа и зумера напомня,че си на габарити.Дали ще ги изключиш си е твое решение.Все пак сработва само като отвориш вратата....

Върни се в “Passat”