Скорости на пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
krasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasio » Пон 16 апр 2007 20:29

Мерси много колеги за съветите а какво точно масло се слага в скоростната кутия доколкота знам е пълна синтетика 75W90 дали е така или ми е погрешна информацията.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 16 апр 2007 20:55

krasio написа:а какво точно масло се слага в скоростната кутия доколкота знам е пълна синтетика 75W90 дали е така или ми е погрешна информацията.

Точна ти е информацията :да:
А пък марката я избираш според предпочитанията си към фирма и евентуално финансовите възможности.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 17 апр 2007 13:05

Според мен колегата пита за кутия AYH ,която я няма в таблицата,а не за AYN,която е 02А.На мен също ми е интересно открай време какви са предавателните и числа и от кой тип е /020,02А и т.н./,тъй като и аз съм с такава на двигател ABS, но никъде не откривам данни за нея,та да не пускам нова тема ще съм благодарен,ако някой знае нещо със сигурност и го пусне тук.Иначе ми прави впечатление,че дори при кутии от един тип примерно 02А има различни предавателни числа на някои от предавките,като че ли малко хаотично са ги подбирали инженерите на ФВ :lol:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 апр 2007 13:34

Честно казано, не съм много запознат със скоростните кутии. Виждам, че на двигател ABS са поставяни кутии AYH, CEW, CGX. Нямам представа какви са предавателните числа - обаче се сещам че в книгата на Haynes мисля че беше - тази, зелената, за Пасат Б3 (и Б4 май включваше), има малко повече инфо за видовете кутии. Обаче пък гледам че тези кутии (същите трибуквени кодве) се слагат и на други двигатели в този мощностен диапазон - включително и на дизел, турбодизел - все си мисля че трябва да има разлика (поне в предавателното число на главното предаване).

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 17 апр 2007 18:32

Изображение

Изображение

Ето с това разполагам.CHU например е разновидност на 02А.Всеки може да си провери неговата 02А каква разновидност е ( пише го на скоростната кутия в ляво от "избирача" на предавките.

Върни се в “Passat”