Скорости на пасат В3
Според мен колегата пита за кутия AYH ,която я няма в таблицата,а не за AYN,която е 02А.На мен също ми е интересно открай време какви са предавателните и числа и от кой тип е /020,02А и т.н./,тъй като и аз съм с такава на двигател ABS, но никъде не откривам данни за нея,та да не пускам нова тема ще съм благодарен,ако някой знае нещо със сигурност и го пусне тук.Иначе ми прави впечатление,че дори при кутии от един тип примерно 02А има различни предавателни числа на някои от предавките,като че ли малко хаотично са ги подбирали инженерите на ФВ 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Честно казано, не съм много запознат със скоростните кутии. Виждам, че на двигател ABS са поставяни кутии AYH, CEW, CGX. Нямам представа какви са предавателните числа - обаче се сещам че в книгата на Haynes мисля че беше - тази, зелената, за Пасат Б3 (и Б4 май включваше), има малко повече инфо за видовете кутии. Обаче пък гледам че тези кутии (същите трибуквени кодве) се слагат и на други двигатели в този мощностен диапазон - включително и на дизел, турбодизел - все си мисля че трябва да има разлика (поне в предавателното число на главното предаване).