Passat B6 2.0TDI - хлопане в шофьорската врата

Техническа и сервизна информация за Passat
hudson

Re: Passat B6 2.0TDI - хлопане в шофьорската врата

Мнениеот hudson » Нед 27 юни 2021 22:32

dtony написа:Монтажа не е нищо особенно, щом не си спомням..Монтирах на старите белези, след което регулирах само от горната.

Значи си по добър механик от мен :th_up
Като начало, се оказа че на долната панта единия болт се развива отвътре в купето. А и не можах да се възползвам от хитрината да я сложа на старите белези, защото пантата беше различна (колата ми е 2009, а донора беше 2010), та едни 40 минути се заиграхме с затягане и разхлабване, докато я напаснем.

dtony
Автомобил: Passat 7
Двигател: Cdga 2012

Мнениеот dtony » Пон 28 юни 2021 18:54

hudson написа:
dtony написа:Монтажа не е нищо особенно, щом не си спомням..Монтирах на старите белези, след което регулирах само от горната.

Значи си по добър механик от мен :th_up
Като начало, се оказа че на долната панта единия болт се развива отвътре в купето. А и не можах да се възползвам от хитрината да я сложа на старите белези, защото пантата беше различна (колата ми е 2009, а донора беше 2010), та едни 40 минути се заиграхме с затягане и разхлабване, докато я напаснем.

Съжалявам ако съм те подвел. Но сега ме подсети че долната наистина се развива отвътре, и аз се поизпотих, но пък при мен беше февруари..Дано да си решил поне проблема.

hudson

Мнениеот hudson » Пон 28 юни 2021 21:45

О далеч съм от мисълта за подвеждане.
Изненада ме разликата в пантите.
В блока има 3 пасата, една петица, моята шестица и една седмица. Както каза ти, на шестицата и седмицата пантите са еднакви. Но тази която ми свалиха пред мен от шестица 2010, изглежда поне на вид точно като на петицата.
Луфтовете изчезнаха, въпреки че смених само долната.

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Сря 21 юли 2021 20:07

DoH_KuXoT написа:Пробвай нещо просто, вземи парче изолирбанд , толкова дълго, че да може да направиш 3-4 навивки на металната кука-насрещник , която се намира на средната колонка срещу бравата. После пиши има ли подобрение.

Този метод работи много добре, хлопането изчезва напълно, обаче с времето изолирбанда хлътва там където защипва бравата и започва лекинко пак да се чува.
От време на време ще иска подмяна на материала :biggrin
Явно проблема си е в бравата, понеже и на много леко отворена врата, няма никакъв луфт.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 21 юли 2021 21:53

Пробвай да регулираш бравата, така че да е точно в средата , явно се допират и затова потропват.

kekule
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот kekule » Нед 04 дек 2022 16:04

Здрвейте, и аз да се включа наготово, имам много гадно леко протракване на шофьорската врата при неравности, спирачки и т.н. Като отворя вратата и я хвана и размърдам леко се усеща един луфт. Като я купих наскоро колата видях, че имаше една гумичка килната от долната панта. На пасажерската врата, обаче за щастие няма тракане и луфт никакви и тази капачка си е на мястото, ама е много здраво е закрепена и не искам да я махна, за да видя точно как е закрепването под нея. Вижда се поне нещо като шайба, предполагам има някакъв щифт или пък е нит. Как се ремонтира тази сглобка, гледам май нова панта ще трябва.
Прикачени файлове
IMG_20221204_160117.jpg
IMG_20221204_160158.jpg
IMG_20221204_150347_1-01.jpeg

Върни се в “Passat”