Мнение за масло на DSG
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: Мнение за масло на DSG
Благодаря на всички ,за отделеното време, внимание и споделен ноу-хау , радвам се че след 14г се върнах към марката :)
Здравейте,
Ще питам тук за кутия DQ200. Като взех колата смених маслото, защото вероятно никога не беше сменяно.
Нямам оплаквания как превключва и тн принципно колата я карам с autohold. Но разгледах статии как се тества автоматична кутия и какви признаци има ако има неща, които са тръгнали
Знам, че тази не е автомат и не знам колко важат нещата за нея.
Това което установих е на доста сериозен баир без autohold колата е на D изобщо не тръгна напред, а направо си тръгна назад като кола с ръчни скорости все едно на неутрална така стана.
Пробвах го на по-малки баири и си тръгва напред, но на този по сериозния не успя да направи опит дори. Ако някой може да препоръча сервиз в София, които конкретно разбират от тази кутия с два сухи съединители и могат да я правят и проверят каквото е нужно преди да стане късно и скъпо.
Благодаря
Ще питам тук за кутия DQ200. Като взех колата смених маслото, защото вероятно никога не беше сменяно.
Нямам оплаквания как превключва и тн принципно колата я карам с autohold. Но разгледах статии как се тества автоматична кутия и какви признаци има ако има неща, които са тръгнали
Това което установих е на доста сериозен баир без autohold колата е на D изобщо не тръгна напред, а направо си тръгна назад като кола с ръчни скорости все едно на неутрална така стана.
Пробвах го на по-малки баири и си тръгва напред, но на този по сериозния не успя да направи опит дори. Ако някой може да препоръча сервиз в София, които конкретно разбират от тази кутия с два сухи съединители и могат да я правят и проверят каквото е нужно преди да стане късно и скъпо.
Благодаря
Карай си колата и не се разправяй с глупости. На голям баир и ръчка с нови съединител няма да тръгне без газ, просто ще угасне.
Карай си колата и не се разправяй с глупости. На голям баир и ръчка с нови съединител няма да тръгне без газ, просто ще угасне.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
slu4ainik написа:Здравейте,
Благодаря
Статиите които си чел за АСК са били за АСК с хидротрансформатор, а не за АСК с двоен съединител каквато е DSG, карай си колата, нищо и няма на кутията.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Колеги, да ви се похваля, смених маслото и филтъра със оригиналното по спецификация, въпреки че предното масло, ravenol DSG, беше на малко километри и колата сменяше добре, след като налях каквото си трябва за модела, останах излключително очарован от превключването на кутията, вече докато шофирам виждам само цифрите как се сменят на таблото и нищо друго не се усеща, който се чуди дали да налее заместител или ОЕ истината определено е ОЕ !