Чистачките са полудяли!!!!!!
Re: Чистачките са полудяли!!!!!!
Колеги имам проблем с моите чистачки.
Използвах тази тема , за да не правя нова след като в търсачката в резултатите я видях.
От много време насам когато пусна чистачките няма значние на бърз или бавен режим ако върна лоста те спират ведната , а не си спират долу.
Днес даже ми замириса на нагоряло около волана ( ясно , че при лостчето се случва нещо)
От какво иде този проблем ? Ако сменя лостчета ще спра ли проблема със невръщането на чистачките в изходно положение ?

От много време насам когато пусна чистачките няма значние на бърз или бавен режим ако върна лоста те спират ведната , а не си спират долу.
Днес даже ми замириса на нагоряло около волана ( ясно , че при лостчето се случва нещо)
От какво иде този проблем ? Ако сменя лостчета ще спра ли проблема със невръщането на чистачките в изходно положение ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
За невръщането на чистачките в начална позиция по-вероятно е виновника да е 'чопчето', датчика, който е в редуктора на моторчето.
Как се държат чистачките на 'пауза'?
Как се държат чистачките на 'пауза'?
Колега във какъв смисъл 'пауза' ?
Ако е когато са изключени не тръгват сами
Ако е когато са изключени не тръгват сами

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Аха! Май стоплям!
Нямаш режим на работа 'с пауза'.
Я се пробвай, от изключено положение на чистачките, да щракнеш лостчето надолу, към колената ти.
Това е позиция на работа с пауза. Демек- правят един мах и спират в долно положение, чакат някакво време (обикновено около 4-5 сек, но има начин и за промяната му) и отново правят един мах...
И така..
малко съм и аз от умните ..
не съм те разбрал колега , извинявай.
Режима , за който ми спомена работи нормално (със пауза от известно време) , но на моменти прави 4-5 измивания ако мога така да го нарека и спира после пък прави 2бавни измивания.. с една дума миксира ги
.

не съм те разбрал колега , извинявай.
Режима , за който ми спомена работи нормално (със пауза от известно време) , но на моменти прави 4-5 измивания ако мога така да го нарека и спира после пък прави 2бавни измивания.. с една дума миксира ги

Да не пускам нова тема : при мен подобен проблем - чистачките тръгват сами, понякога спират, понякога не. Задната е ок. Превключвателя ми е нов, на около 6 месеца ( стария го бях счупил в изблик на нерви ... ), купих ново реле от Ауто+, файда никаква. Остава да е само моторчето. Та въпроса ми е дали моторчето се рециклира/ремонтира, или да търся "старо" ново ?