Passat B5 - Зануляване на компютъра след смяната на маслото?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Morskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Morskia » Пет 07 дек 2007 10:51

дали може на бордкомпютъра да се смени езика-от немски на английски

Къде може във ВАРНА да ми го направят на English менюто ? Мойто е на Италиански :evil:

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Сря 18 юни 2008 18:28

Колеги на колко километра фабрично е настроено да изписва че трябва да се смени маслото и възможно ли е да се промени?

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 18 юни 2008 20:31

Не знам на колко е фабрично, но може да се промени с ВАГ-Ком.

Потребителски аватар
passat4o
Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
Двигател: CBAC
Контакти:

Мнениеот passat4o » Пет 20 юни 2008 19:00

фабрично е на 15 000 км,а ако не ти се занимава,отиваш в оторизиран сервиз,с/у 20 кинта ти зануляват бордовият:)

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Пет 20 юни 2008 19:52

Аз опитвах тази процедура на моя Пасат ТДИ 1.9 ПД 2000г. по указание намерено във форума, но нищо не се получи, след нелкократни опити се отказах. Не зная дали тази процедура е допустима за всички модели?А езика може да се сменява. Моя беше на италиански сега е англииски.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 20 юни 2008 21:58

chavo, не знам по какви указания и откъде си гледал, но ТУК има едни - специално за Пасат Б5.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Maste-pro » Нед 13 сеп 2009 12:59

gr_kanev написа:Не знам на другите модели как е - мога да помогна за Б5:
При неработещ двигател и неподаден контакт се натиска и задържа десния бутон на таблото (за нулиране на "дневния" километраж). Когато се появи искания надпис (OIL или INSP) /май не се появява, ама няма значение/, се дава контакт и се пуска бутона (т.е. до този момент се държи натиснат). При повторно натискане на въпросния бутон се отива на другия надпис (т.е. ако е бил OIL, се появява INSP, и обратно) /това също не съм убеден че е така, както го пише - поне аз не съм го виждал/. Завърта се надясно левия бутон - за часовника (т.е. настройка на минути). Контакта с еизключва.
Ако процедурата е извършена правилно, "дневния" километраж не е нулран - показва си пак това, което си е показвал и преди началото на процедурата.
Мисля че почти същото е и на други модели от тези години.

А при Audi A4 2.5 TDI хай-лайн 2000 г пак ли е същото,че си смених маслото,но още ми пише сервиз.Благодаря Ви.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Re:

Мнениеот gr_kanev » Нед 13 сеп 2009 17:30

Maste-pro написа:А при Audi A4 2.5 TDI хай-лайн 2000 г пак ли е същото,че си смених маслото,но още ми пише сервиз.Благодаря Ви.

Да, предполагам. Опитай - не вярвам ако сбъркаш да промениш нещо друго освен показанието на "дневния" километраж.

chavo
Автомобил:
Двигател:

Re: зануляване компютъра[B5]след смяната на маслото........

Мнениеот chavo » Вто 15 сеп 2009 18:57

Всичко е ОК, ако се изпълни правилно, както стана при мен.Е разбира се исках да е от първият път, но стана след няколко опита.

Потребителски аватар
sedefcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sedefcho » Сря 16 сеп 2009 21:24

ето тука колегите са го обяснили перфектно
viewtopic.php?f=6&t=139235&hilit=%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 17 сеп 2009 12:44

Като се заговори за показания на километражи, как мога да проверя на колко километра реално е колата. Като взимах моя Б5 преди 5 години ми казаха че не мойело да се превъртат километражите, но по късно пък чух, че можело. Та на въпроса, как се могат и възможно ли е да се изкарат от някъде реалните километри?

nikopld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikopld » Пон 08 фев 2010 21:22

Здрасти и от мен....Току що се пробвах да зануля това напомняне ,защото смених масла и филтри,а ми беще писнало от 3000км само да ми писука на всяко подаване на контакт и палене.Ъспях да зануля само дневния клометраж :banghead: .Лампата за маслото остава да свети в жълто :banghead: Пасатчето е б5-2000г v5 2.3

Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladohist » Пон 08 фев 2010 22:31

sedefcho написа:ето тука колегите са го обяснили перфектно
viewtopic.php?f=6&t=139235&hilit=%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5

и аз съм следвал тази процедура и се занулява без проблем и без да се занулява дневният километраж, даже се получи от първия път :banana

Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladohist » Пон 08 фев 2010 22:40

KGL написа:Като се заговори за показания на километражи, как мога да проверя на колко километра реално е колата. Като взимах моя Б5 преди 5 години ми казаха че не мойело да се превъртат километражите, но по късно пък чух, че можело. Та на въпроса, как се могат и възможно ли е да се изкарат от някъде реалните километри?

моята беше внос от Германия, със сервизна книжка и в порше.бг ми я провериха по VIN и си показа кога е сервизирана, какво е сменяно, понеже е обслужвана в оторизиран сервиз и тяхната база данни е достъпна до всички оторизирани сервизи, а иначе знам(не твърдя че гарантирам) че има два компютъра където се отчита пробега-единия показва на таблото, другия е на двигателя, и този на таблото може много по-лесно да се манипулира отколкото другия, и джамбазите с подходящ софтуер могат да го въртят на колкото си искат(а те повечето имат такъв софтуер), докато другия не могат да го действат и данните си остават на него и като се провери с подходяща апаратура става разминаване в данните на двата компютъра.Говоря от личен опит и от това което знам от хора които разбират от материята.При мен показанията си бяха както упоменатите в сервизната книжка-за учудване на мен и хората в сервиза.дано да съм бил полезен с нещо

nikopld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikopld » Вто 09 фев 2010 0:40

vladohist написа:
sedefcho написа:ето тука колегите са го обяснили перфектно

и аз съм следвал тази процедура и се занулява без проблем и без да се занулява дневният километраж, даже се получи от първия път :banana

Виждам че си от Пловдив......Бирата е от мен ако се справиш..

Върни се в “Passat”