подгряване на странични огледала Б5
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jivkojj написа:Благодаря! Значи и на мен не работи подгряването при едното. В тоя ред на мисли - има ли подгряване в казанчето за водата на чиатачките?
Не знам дали има, но според мен няма логика да има, щото първо замръзват разпръсквачите отвън дето хвърлят по стъклото, а като са замръзнали те, няма как топлата течност да мине и да ги размръзне.
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Подгряване на водата в казанчето за чистачките - категорично няма.
Всички пасати които имат отопление на огледалата имат отопление и на двете странното обаче е, че дясното грее много по слабо от лявото.Имах изгоряло отопление на лявото огледало, но успях да го поправя и грее много по-силно от лявото. Идеята е, че зад огледалото има платка с писти и те се прекъсват в мястото на клемата. След разглобяване както е показано в руския сайт съпротивлението на пистите трябва да е окло 8 ома. След това се сглобява и почва да грее нормално.Само забележка, че като се разглоби огледалото е добре да се измери напрежението на клемата идваща от купето трябва да е 12V. Ако няма да се проверят кабелите и бушона.
Всички пасати които имат отопление на огледалата имат отопление и на двете странното обаче е, че дясното грее много по слабо от лявото.Имах изгоряло отопление на лявото огледало, но успях да го поправя и грее много по-силно от лявото. Идеята е, че зад огледалото има платка с писти и те се прекъсват в мястото на клемата. След разглобяване както е показано в руския сайт съпротивлението на пистите трябва да е окло 8 ома. След това се сглобява и почва да грее нормално.Само забележка, че като се разглоби огледалото е добре да се измери напрежението на клемата идваща от купето трябва да е 12V. Ако няма да се проверят кабелите и бушона.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kacho написа:май няма, не съм чувал да има такава екстра
Моят възрастен голф .... се различава много от Б5 но като го купувах забелязах че има нагреватели на маркучите точно преди пръскалките под капака..... при мен се включват заедно с отоплението на задното стъкло и вършат голяма работа особено на извънградско.
И пак на моя голф имам отопление на огледала и при мен дясното неработи .... а доколкото видях в маншонан а вратата има 1 оголен кабел но не и прекъснати

Мойте огледала греят и без да пускам отоплението на заднато стъкло. Мисля че се включват сами при някаква температрура. Това, когато бутона за управление на огледалата ми е в наутрална позиция отбелязана със знак за подграване. Ако преместя ключа в позиция избор на едно от двете огледала подгряването тутакси спира.
gr_kanev написа:jivkojj написа:Не казахте как се пуска и спира подгряването на моделите с четирипосочния бутон. От копчето за подгряване на задното стъкло ли или как?
Мисля, че да (поне нещо такова съм срещал като описание при братушките).
Потвърждавам. Един предпазител и едно копче за подгряване.
Vag-com а показва грешка ако подгряването не работи тъй че ето един начин да се разбере дали има такава екстра колата.
- пламен пасков
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: