подгряване на странични огледала Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Чет 03 яну 2008 17:10

Не казахте как се пуска и спира подгряването на моделите с четирипосочния бутон. От копчето за подгряване на задното стъкло ли или как?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 03 яну 2008 18:10

jivkojj написа:Не казахте как се пуска и спира подгряването на моделите с четирипосочния бутон. От копчето за подгряване на задното стъкло ли или как?

Мисля, че да (поне нещо такова съм срещал като описание при братушките).

Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mony124 » Съб 12 яну 2008 10:59

При мен проблема е че имам опция за подгряване на огледалата, но всъщност не работят. Вчера свалих капака на предпазителите и се оказа, че в гнездото за предпазителя за огледалата въобще няма клеми :( А на самата врата си е нарисувано подряването :(

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 12 яну 2008 11:00

jivkojj написа:Не казахте как се пуска и спира подгряването на моделите с четирипосочния бутон. От копчето за подгряване на задното стъкло ли или как?

Да

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Съб 12 яну 2008 12:26

Благодаря! Значи и на мен не работи подгряването при едното. В тоя ред на мисли - има ли подгряване в казанчето за водата на чиатачките?

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Съб 12 яну 2008 18:50

jivkojj написа:Благодаря! Значи и на мен не работи подгряването при едното. В тоя ред на мисли - има ли подгряване в казанчето за водата на чиатачките?

Не знам дали има, но според мен няма логика да има, щото първо замръзват разпръсквачите отвън дето хвърлят по стъклото, а като са замръзнали те, няма как топлата течност да мине и да ги размръзне.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Съб 12 яну 2008 20:28

май няма, не съм чувал да има такава екстра

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Вто 15 яну 2008 10:22

Подгряване на водата в казанчето за чистачките - категорично няма.
Всички пасати които имат отопление на огледалата имат отопление и на двете странното обаче е, че дясното грее много по слабо от лявото.Имах изгоряло отопление на лявото огледало, но успях да го поправя и грее много по-силно от лявото. Идеята е, че зад огледалото има платка с писти и те се прекъсват в мястото на клемата. След разглобяване както е показано в руския сайт съпротивлението на пистите трябва да е окло 8 ома. След това се сглобява и почва да грее нормално.Само забележка, че като се разглоби огледалото е добре да се измери напрежението на клемата идваща от купето трябва да е 12V. Ако няма да се проверят кабелите и бушона.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 15 яну 2008 11:20

The Bear написа:
jivkojj написа:

Има обаче подгряване на дюзите на чистачките - пуска се отново заедно с реотана на задното стъкло и подгряването на огледалата. :D

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Вто 15 яну 2008 11:20

kacho написа:май няма, не съм чувал да има такава екстра

Моят възрастен голф .... се различава много от Б5 но като го купувах забелязах че има нагреватели на маркучите точно преди пръскалките под капака..... при мен се включват заедно с отоплението на задното стъкло и вършат голяма работа особено на извънградско.

И пак на моя голф имам отопление на огледала и при мен дясното неработи .... а доколкото видях в маншонан а вратата има 1 оголен кабел но не и прекъснати :cry:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 15 яну 2008 12:09

Мойте огледала греят и без да пускам отоплението на заднато стъкло. Мисля че се включват сами при някаква температрура. Това, когато бутона за управление на огледалата ми е в наутрална позиция отбелязана със знак за подграване. Ако преместя ключа в позиция избор на едно от двете огледала подгряването тутакси спира.

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Вто 15 яну 2008 18:45

gr_kanev написа:

Мисля, че да (поне нещо такова съм срещал като описание при братушките).

Потвърждавам. Един предпазител и едно копче за подгряване.
Vag-com а показва грешка ако подгряването не работи тъй че ето един начин да се разбере дали има такава екстра колата.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 15 яну 2008 18:51

gdh написа:Vag-com а показва грешка ако подгряването не работи тъй че ето един начин да се разбере дали има такава екстра колата.

Не съм съвсем съгласен - при мен не работи подгряването на огледалата (има си го като екстра), а VAG-COM не казва че има грешка. Справка - Vaskoto1.

tribalz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tribalz » Вто 15 яну 2008 22:01

При моя Б5 грее лявото огледало,но дясното не иска.Прегледах бушоните и се оказа,че на номер 9 няма бушон.И сега се чудя, дали да сложа бушон и да видим дали и дясното ще почне да грее.Но пък,лявото грее.Чудна работа.

Потребителски аватар
пламен пасков
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот пламен пасков » Сря 16 яну 2008 21:41

абе да питам при вси4ки ли пасати задното подгряване на стъклото се изключва,автомати4но,като при мене,изглежда има датчици дали вече е сухо и спира,а може и за икономия да е на ток да е.

Върни се в “Passat”