Б3 91 г. 1,8 моно ABS двигател, за какво служи това реле ?
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Mustang GT-R написа:mafiota написа:Мисля че изключва подгряването на ламбда сондата при около 2200 оборото, .....ммм, но не съм много сигурен, а дали не беше за управление на задната чистачка при комбито
Каква е причината да се изключва подгряването на ламбда сондата, без нея сондата не работи, няма логика.
Ами нали като запали колата, сондата се затопля от самите изгорели газове

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
mafiota написа:Mustang GT-R написа:mafiota написа:Мисля че изключва подгряването на ламбда сондата при около 2200 оборото, .....ммм, но не съм много сигурен, а дали не беше за управление на задната чистачка при комбито
Каква е причината да се изключва подгряването на ламбда сондата, без нея сондата не работи, няма логика.
Ако беше така, нямаше въобще да й слагат подгряване на сондата.

Сондата с подгряване стои по-далече от мотора и изгорелите газове не могат да я загреят достатъчно и затова е напаравена с подгряване!
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Mustang GT-R написа:mafiota написа:Mustang GT-R написа:mafiota написа:Мисля че изключва подгряването на ламбда сондата при около 2200 оборото, .....ммм, но не съм много сигурен, а дали не беше за управление на задната чистачка при комбито
Ако беше така, нямаше въобще да й слагат подгряване на сондата.![]()
Сондата с подгряване стои по-далече от мотора и изгорелите газове не могат да я загреят достатъчно и затова е напаравена с подгряване!
колега сори, ама не разсъждаваш в правилната посока, значи идеята на подгряването е по-бързо ламбдата да започне да работи, защото както се знае тя започва да дава информацията си едва като се загрее до темп. около 300гр. . Иначе при мен сондата е с подгряване и се намира точно където трите изпускателни колектора се съединяват.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
mafiota написа:Mustang GT-R написа:mafiota написа:Mustang GT-R написа:mafiota написа:Мисля че изключва подгряването на ламбда сондата при около 2200 оборото, .....ммм, но не съм много сигурен, а дали не беше за управление на задната чистачка при комбито
Ако беше така, нямаше въобще да й слагат подгряване на сондата.![]()
колега сори, ама не разсъждаваш в правилната посока, значи идеята на подгряването е по-бързо ламбдата да започне да работи, защото както се знае тя започва да дава информацията си едва като се загрее до темп. около 300гр. . Иначе при мен сондата е с подгряване и се намира точно където трите изпускателни колектора се съединяват.

И така в крайна сметка не се установи причината за цъкането на реле 1 на студен двигател.. Някой знае ли от какво се командва тва нещо ? Ако таралежа изключва при определена температура - то от показанията на кое се взима тя ? Температурния датчик на антифриза ? Дали е възможно въпросния датчик да се шашка при студен мотор и да дава различни показания и от там релето да включва и изключва таралежа ? На мен такава идея ми идва за момента.. Дайте някой акъл.. то скоро ще се стопли ама нали пък ни е кеф всичко да е наред
Наскоро свалих от друг Пасат същото реле, сложих го на моя и отново цъкаше..

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Б3 91 г. 1,8 моно ABS двигател, за какво служи това реле
Може колега, има си и дори е на тази страница.
Използвай "Търсачката" http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=89332&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82+%D0%B13
Няма нужда да пускаш в няколко теми един и същ въпрос http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=398854
Използвай "Търсачката" http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=89332&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82+%D0%B13
Няма нужда да пускаш в няколко теми един и същ въпрос http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=398854