Ето една снимка на която твърдо се вижда, че в оборотомера не се показва часът, а нещо от изброените по-горе неща!
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=12
Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
ре,,,,,,,,,,,
Ето няколко снимки от документацията на Б5
Това е за моделите без автоматична скоростна кутия
Това е за моделите с автоматична скоростна кутия
Моя пасат е със същото табло, само че няма борд компютър (т.е. не показва тези благинки). Незнам дали само дисплейчето го няма или ги няма и датчитие. Според мен е второто - или ги няма датчиците или никой не обработва тяхната информация с цел показване на екрана. Самото управление на борд компютъра е в лостчето за чистачките.
Аз също се интересувам дали може да се постави (покаже информацията на дисплейчето) борд компютър. Търсачката я ползвах - намерих че някой е слагал, но не намерих по-подробна информация какво трябва да си намеря преди да отида при майсторите
@Radoslav_Radev - струва ми се че изключваш варианта, при който разликата със/без борд компютър от заводското изпълнение е само нивото на обурудване
Същата година, същия модел и същия двигател съм виждал с борд компютър. За мен това е въпроса - какво му липсва на моя за да може и той да показва тези неща.
Това е за моделите без автоматична скоростна кутия
Това е за моделите с автоматична скоростна кутия
Моя пасат е със същото табло, само че няма борд компютър (т.е. не показва тези благинки). Незнам дали само дисплейчето го няма или ги няма и датчитие. Според мен е второто - или ги няма датчиците или никой не обработва тяхната информация с цел показване на екрана. Самото управление на борд компютъра е в лостчето за чистачките.
Аз също се интересувам дали може да се постави (покаже информацията на дисплейчето) борд компютър. Търсачката я ползвах - намерих че някой е слагал, но не намерих по-подробна информация какво трябва да си намеря преди да отида при майсторите
@Radoslav_Radev - струва ми се че изключваш варианта, при който разликата със/без борд компютър от заводското изпълнение е само нивото на обурудване
Последна промяна от patter на Чет 27 мар 2008 9:30, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Аз също нямам бордови компир, но някакси не изпитвам и нуждата да имам.
Правя си компютърна диагностика на период от една година (с кабел, лаптоп и софтуер или в сервиз) и толкоз.
За щастие, последната диагностика за периода 1 година не показа абсолютно никакви грешки.
Моментни и средни разходи не ме интересуват. Интересува ме само колко пари от джоба ми е изяла колата за месец. За това не ми трябва борд компютър.
Останалите сигнализации като бензин, температура, масло, антифриз, накладки и т.н. са ми достатъчни, но някак ми се струва, че aко човек чака да му светнат тея ламби, работата се е оакала бая...
Правя си компютърна диагностика на период от една година (с кабел, лаптоп и софтуер или в сервиз) и толкоз.
За щастие, последната диагностика за периода 1 година не показа абсолютно никакви грешки.
Моментни и средни разходи не ме интересуват. Интересува ме само колко пари от джоба ми е изяла колата за месец. За това не ми трябва борд компютър.
Останалите сигнализации като бензин, температура, масло, антифриз, накладки и т.н. са ми достатъчни, но някак ми се струва, че aко човек чака да му светнат тея ламби, работата се е оакала бая...
Radoslav_Radev, какво означава "ел нагнетателна помпа"? Нали се сещаш, че AJM мотора има комп, който управлява двигателя, има и датчици за темп.на маслото, външна и вътрешна, километража е електронен, така че може да си следи километрите и остана само да си следи по някакъв начин и нафтата. Колегата patter го е казал точно. Датчиците си ги има, но според класа на оборудване го няма устройството, което да я преработва тази информация с цел да я покаже на дисплея в оборотомера! Да определено трябва да се смени лоста на чистачките!
ChimeyJimmey, радвам се , че на теб не ти липсва компа, а на мен ми липсва! Искам да виждам повече инфо и затова искам да си сложа ако е възможно! Лаптопа не може да ти покаже външната темп. докато караш, не може и да ти покаже как да натискаш газта с цел икономия, не може да ти покаже каква ти е средната скорост и още удовлетворението, че си направил ъпгриейд на колата си!!!
Колега patter, помолих VENTOMAN, който явно е вещ в тази тема да вземе отношение сега остава само да почакаме! Аз между другото действам и на още едно място където ще може да се направи комп направо на LCD дисплей, но там ще е определяща цената, зависи колко сме склонни да дадем за такава екстра!?
ChimeyJimmey, радвам се , че на теб не ти липсва компа, а на мен ми липсва! Искам да виждам повече инфо и затова искам да си сложа ако е възможно! Лаптопа не може да ти покаже външната темп. докато караш, не може и да ти покаже как да натискаш газта с цел икономия, не може да ти покаже каква ти е средната скорост и още удовлетворението, че си направил ъпгриейд на колата си!!!
Колега patter, помолих VENTOMAN, който явно е вещ в тази тема да вземе отношение сега остава само да почакаме! Аз между другото действам и на още едно място където ще може да се направи комп направо на LCD дисплей, но там ще е определяща цената, зависи колко сме склонни да дадем за такава екстра!?
Бях гледал тема, в която показваха такъв външен компютър. Ако говорим за едно и също де
Представлява един дисплей, на който трябва да му се намери някуде мясо и който изписва същите данни като заводския.
Лично аз виждам външната температура на климатроника, но би ми било интересно и да гледам моментен/среден разход както и средна скорост ... не, че е нещо без което немога, но все пак си е по-друго да го има
Лично аз виждам външната температура на климатроника, но би ми било интересно и да гледам моментен/среден разход както и средна скорост ... не, че е нещо без което немога, но все пак си е по-друго да го има
- Popov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
БК
с външен ще стане грубо при положение че има оригинален и е възможно да се постави.Лостче , табло , ВАГКОМ и малко инсталация а може би и някой датчик.
Сигурен съм, че не е необходима смяна на таблото защото на октавията дисплея е същия в оборотомера и има бордкомп и няма средно разположен дисплей, това за мен значи, че просто трябва да се добави нещо което да вземе инфо от компа на мотора и да го издведе на дисплея в оборотомера! А има и такива пасати с бордкомп в оборотомера на нормалния си дисплей!
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?
Я малко up на темичката,че нещо се закучиха нещата.
Значи за дисплея(таблото) и лосчетата се разбра,че трябва да се сменят, но не се разбра дали трябва нещо допълнително? Някой с немски дали е изчел описанието за присаждане на тахо на Голф? , за да го опише на български, че немския не ми е от отдаващите се.
Значи за дисплея(таблото) и лосчетата се разбра,че трябва да се сменят, но не се разбра дали трябва нещо допълнително? Някой с немски дали е изчел описанието за присаждане на тахо на Голф? , за да го опише на български, че немския не ми е от отдаващите се.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?
Лоста се сменя винаги(то е ясно защото единия няма бутони на него
) Таблото се сменя при определени случаи-понякога може да се препрограмира.