Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Вто 25 мар 2008 20:10

Ето една снимка на която твърдо се вижда, че в оборотомера не се показва часът, а нещо от изброените по-горе неща!

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=12

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Вто 25 мар 2008 20:19

Ventoman беше писал че може да слага борд на тди и сди !!! в форума на ауди имаше инфо по въпроса..

alfonso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alfonso » Сря 26 мар 2008 17:21

А на бензинов двигател може ли да се сложи борд компютър и колко би струвала самата интервенция :?: Става въпрос за ADR двигателя,ако има някакво значение.
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

ре,,,,,,,,,,,

Мнениеот Radoslav_Radev » Чет 27 мар 2008 3:13

:D та значи скъпи ми колеги,за да сложите таквъс борд-комп,първо тои трябва да сваля инфо за нещо/разход на сто,водач 1-показания,водач 2-показания,външна температура,моментен разхот и т,н/тези неща водят след себеси строго специфични датчици и ел-манометри,всичките монтирани на определено място от производителя,въпросното табло на Б5 и Б5,5 не може и с игла да се докосне,тъи като в и в 2те табла влизат 2 куплунга с по 30 жици всеки,1во колата трябва да е с ел нагнетателна помпа/дизела/същата се управлява от компа на колата и ПО МЕЖДУ ДРУГОТО СЪЩИЯТ ТОЗИ КОМП ТДАВА ИНФО НА ДИСПЛЕЯ МОНТИРАН В ОБОРОТОМЕРА,така че задачата е башка,колата просто трябва да е с комп-управление, е това е,чрез смяна на това АМЕРИКАНСКО изпълнение на таблото си личи че колата има трипроник,и съответно комп,неможах да разбера колегата от какво не е доволен от пасата сглобяван за щатите, :roll:

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Чет 27 мар 2008 9:18

Ето няколко снимки от документацията на Б5

Изображение
Това е за моделите без автоматична скоростна кутия

Изображение
Това е за моделите с автоматична скоростна кутия

Изображение

Моя пасат е със същото табло, само че няма борд компютър (т.е. не показва тези благинки). Незнам дали само дисплейчето го няма или ги няма и датчитие. Според мен е второто - или ги няма датчиците или никой не обработва тяхната информация с цел показване на екрана. Самото управление на борд компютъра е в лостчето за чистачките.

Аз също се интересувам дали може да се постави (покаже информацията на дисплейчето) борд компютър. Търсачката я ползвах - намерих че някой е слагал, но не намерих по-подробна информация какво трябва да си намеря преди да отида при майсторите :-)

@Radoslav_Radev - струва ми се че изключваш варианта, при който разликата със/без борд компютър от заводското изпълнение е само нивото на обурудване :-) Същата година, същия модел и същия двигател съм виждал с борд компютър. За мен това е въпроса - какво му липсва на моя за да може и той да показва тези неща.

Последна промяна от patter на Чет 27 мар 2008 9:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Чет 27 мар 2008 9:27

patter написа:Това е за моделите без скоростна кутия

Това е за моделите със скоростна кутия

Абе колега, къде ги видя тия пасати без скоростна кутия?!? :D
Добави по едно "автоматична" отпред, че отиде в бисерите.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 27 мар 2008 9:43

Аз също нямам бордови компир, но някакси не изпитвам и нуждата да имам.
Правя си компютърна диагностика на период от една година (с кабел, лаптоп и софтуер или в сервиз) и толкоз.
За щастие, последната диагностика за периода 1 година не показа абсолютно никакви грешки.
Моментни и средни разходи не ме интересуват. Интересува ме само колко пари от джоба ми е изяла колата за месец. За това не ми трябва борд компютър.
Останалите сигнализации като бензин, температура, масло, антифриз, накладки и т.н. са ми достатъчни, но някак ми се струва, че aко човек чака да му светнат тея ламби, работата се е оакала бая... :wink:

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Чет 27 мар 2008 20:23

Radoslav_Radev, какво означава "ел нагнетателна помпа"? Нали се сещаш, че AJM мотора има комп, който управлява двигателя, има и датчици за темп.на маслото, външна и вътрешна, километража е електронен, така че може да си следи километрите и остана само да си следи по някакъв начин и нафтата. Колегата patter го е казал точно. Датчиците си ги има, но според класа на оборудване го няма устройството, което да я преработва тази информация с цел да я покаже на дисплея в оборотомера! Да определено трябва да се смени лоста на чистачките!

ChimeyJimmey, радвам се , че на теб не ти липсва компа, а на мен ми липсва! Искам да виждам повече инфо и затова искам да си сложа ако е възможно! Лаптопа не може да ти покаже външната темп. докато караш, не може и да ти покаже как да натискаш газта с цел икономия, не може да ти покаже каква ти е средната скорост и още удовлетворението, че си направил ъпгриейд на колата си!!! :beer

Колега patter, помолих VENTOMAN, който явно е вещ в тази тема да вземе отношение сега остава само да почакаме! Аз между другото действам и на още едно място където ще може да се направи комп направо на LCD дисплей, но там ще е определяща цената, зависи колко сме склонни да дадем за такава екстра!?

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Чет 27 мар 2008 21:57

Бях гледал тема, в която показваха такъв външен компютър. Ако говорим за едно и също де :-) Представлява един дисплей, на който трябва да му се намери някуде мясо и който изписва същите данни като заводския.

Лично аз виждам външната температура на климатроника, но би ми било интересно и да гледам моментен/среден разход както и средна скорост ... не, че е нещо без което немога, но все пак си е по-друго да го има :-)

Потребителски аватар
Popov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

БК

Мнениеот Popov » Пет 28 мар 2008 17:24

с външен ще стане грубо при положение че има оригинален и е възможно да се постави.Лостче , табло , ВАГКОМ и малко инсталация а може би и някой датчик.

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Нед 30 мар 2008 7:43

Здравейте! Какво става никой ли нищо не е чувал?

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Пон 31 мар 2008 9:11

Я да побутна малко темата нагоре :-)

За да обобщя:

Какво трябва за да сдобие пасата с бордкомпютър ?

- задължително е смяна на лостчето за чистачките

и совен това

- смяна само на таблото ( с правилно закачане на кабелите)

или

- добавяне на нещо друго

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Пон 31 мар 2008 17:05

Сигурен съм, че не е необходима смяна на таблото защото на октавията дисплея е същия в оборотомера и има бордкомп и няма средно разположен дисплей, това за мен значи, че просто трябва да се добави нещо което да вземе инфо от компа на мотора и да го издведе на дисплея в оборотомера! А има и такива пасати с бордкомп в оборотомера на нормалния си дисплей!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?

Мнениеот kirhadj » Пет 22 май 2009 14:01

Я малко up на темичката,че нещо се закучиха нещата.
Значи за дисплея(таблото) и лосчетата се разбра,че трябва да се сменят, но не се разбра дали трябва нещо допълнително? Някой с немски дали е изчел описанието за присаждане на тахо на Голф? , за да го опише на български, че немския не ми е от отдаващите се.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?

Мнениеот Vladko » Съб 23 май 2009 10:53

Лоста се сменя винаги(то е ясно защото единия няма бутони на него :wink: ) Таблото се сменя при определени случаи-понякога може да се препрограмира. :wink:

Върни се в “Passat”