Точно това е въпросната "шайба". Настройката става като стъклото ти е в горно положение и по избор дали механизма е леко усукан или просто стъклото се е допряло до рамката разхлабваш леко "шайбата" и завърташ частта от елипсата която стърчи повече към по-близкия край на гребена. После стягаш обратно и би трябвало да си готов. Но доколкото виждам на снимката която си сложил въпросната по-изпъкнала част е откъм кръглия отвор (преден план на снимката) и виждаш как гребена се допира до нея. Предполагам щом е свален механизма ще се справиш без проблеми и ще го схванеш.
Относно изронването на зъбите. При мен лично бяха забравили да ми сложат пластмасовия фиксатор и рейката се усукваше и оттам се получаваше, така че зъбното колело на моторчето контактуваше само с половината от повърхността на зъбите на гребена и оттам вследствие предполагам умора на матеряла в един розов момент се отчупва зъба преди биметалната пластина да изключи и оттам моторчето се разтоварва и започва да върти на празен ход. Но както казах, не съм сигурен, че изключвателите са му с биметална пластина.
Ел. стъкло механизъм...
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
ЧАНДЛЪР БИНК написа:Като ви гледам сте изпаднали в паника. Кви са тия 100,200 лв. при мен проблема го реших с наваряване и стана само за 25 лв. с разглобяване и сглобяване. Проблема е само един че човека който ми го направи се подвизава в Правец.
и аз направих същото носих ги на майстор та ги навари и вече втора година нямам проблем
Re: Ел. стъкло механизъм...
Аз ги наварих, но съответно неможах да изпиля както машина, и сега пак се преебаха тиа зъби ... ще поръчам да ми направат тази зъбчатка, по ефтино ще е от целия механизъм ...
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Всъщност има голямо значение с какво са наварени! Защото в повечето случаи СО2-заварката е прекалено мека за това място. Или поне трябва да се сложи необходимия по твърдост тел, за да има положителен резултат. При мен изтрая по-малко от седмица.
Също така има значение дали всички подвижни връзки са с допустимите хлабини. Единия ми механизъм се беше прецакал точно от ролката на зъбния гребен и зъбите просто не опираха достатъчно в зъбчатката на моторчето.
Също така има значение дали всички подвижни връзки са с допустимите хлабини. Единия ми механизъм се беше прецакал точно от ролката на зъбния гребен и зъбите просто не опираха достатъчно в зъбчатката на моторчето.
Смених механизма с нов. Използвах случая да заснема това колело.

При монтажа на новият механизъм забелязах, че предния път не съм фиксирал правилно водача.

Изважда се металната скоба от пластмасовия водач и се нанизва на релсата( тя може да се освободи от 2-те скоби за по-удобно)и тогава намясто след като водача е влязал във вертикалната релса на вратата се заклинва с металната скоба.
След това спускаме стъклото, закрепяме го и го нивелираме. Заводски си е настроено за излючване в горно и долно положение от ексцентрика.

При монтажа на новият механизъм забелязах, че предния път не съм фиксирал правилно водача.

Изважда се металната скоба от пластмасовия водач и се нанизва на релсата( тя може да се освободи от 2-те скоби за по-удобно)и тогава намясто след като водача е влязал във вертикалната релса на вратата се заклинва с металната скоба.
След това спускаме стъклото, закрепяме го и го нивелираме. Заводски си е настроено за излючване в горно и долно положение от ексцентрика.
На мен тази скоба се беше отчупила, намерих друга. В предната част на вратата има ли подобна скоба, как изглежда ?

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
fed написа:На мен тази скоба се беше отчупила, намерих друга. В предната част на вратата има ли подобна скоба, как изглежда ?![]()
Няма, отпред самото стъкло влиза във водач (U-образна релса).
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Добре де, а тея дето не сме от софето? Колкото и добре да работи човека и наистина да оправя проблема, нали не мислиш, че ще се помъкна на 300км за да си оправя ел.стъклото?
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Отговарям на колегата пуснал темата който е от София!!
За Ямбол не знам. Но Вариантът с куриер ми се струва решение.
За Ямбол не знам. Но Вариантът с куриер ми се струва решение.
Тези механизми еднакви ли са с механизъма на Голф 2? Преди малко гледах два такива, а и моя е подобен но не съм го свалял...дали са взаимно заменяеми? На външен вид са еднакви но не съм ги свалял за да съм 100% сигурен!
някой може ли да ми каже от някъде мога ли да си купя такава шайба?имах изронени зъби,които ми направиха,но пласмасата на шайбата е счупена и може това да е била причината да се износят зъбите.проверих на няколко места но продават целия механизъм.
При мен проблема, че оста дето се върти зъбното колело и върти гребена е изкривила мястото където лагерува и от там се получава недобро сцепление с другите зъби и се изронват. Сега са заварени зъбите и работят уж добре, а пластмасата ти предполагам е заминала поради това, че не спира да върти моторчето на механизъма и от там отива и пластмасата и зъбите...