как да изключа климатроника да не се пуска при запалване
и моя прави така но след малко се изключва сам самичък,(но май не винаги) така че съм склонен да вярвам, че е нормално. Докато при първия ми пасат със Диавията нямам този проблем. А може ли някой да ми прати на електронната поща инструкция за експоатация за модел В3 от новите (с дисплей всмисъл)
ПС: пощата ми е:velinrivanov@abv.bg
ПС: пощата ми е:velinrivanov@abv.bg
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:напъло възможно е когато датчика отчита високи стойности на външната температура да се включва сам
Сам се включва, защото колата има датчици / за вътрешна и външна температура, за слънчева светлина /, които дават информация на компютъра, който пък включва климатроника, за да се охлади в купето и да не ви е топло.
И това всичкото съм го чел в този форум преди време!
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Ми то и при мене е така. Оставя ли го на OFF си паля с изключен климатроник. До сега не съм срещал автомобил на който да го оставиш изключен и да се пали автоматично. Според мене не е реално. Наистина фреона изфирясва, но ако не включва доста време не 10-12 часа. То и зимата като са минусови температури и компресора изобщо не се включва, каква е логиката да се включва климатроника. Според мене автоматично включване е до настройки.
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
kokidi написа:Как я правите тази самодиагностика с климатроника
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=17
- stefanov65
- Автомобил: vw golf 1.9 tdi
- Двигател: AJM 2000
Колеги здравейте ,по въпроса ,питал съм в тия сервизи за автоклима,за това и ми казаха че така трябва да бъде ,имало датчици които отчитали кога трябва да се включи моя е по стар от вашите и се включва .
А за фреона ми казаха че може да( изфиряса)при по високи температури колега ,склонен съм да вярвам на това.
Извинявам се ако греша това ми казаха
BigTo написа:Ми то и при мене е така. Оставя ли го на OFF си паля с изключен климатроник. До сега не съм срещал автомобил на който да го оставиш изключен и да се пали автоматично. Според мене не е реално. Наистина фреона изфирясва, но ако не включва доста време не 10-12 часа. То и зимата като са минусови температури и компресора изобщо не се включва, каква е логиката да се включва климатроника. Според мене автоматично включване е до настройки.
А за фреона ми казаха че може да( изфиряса)при по високи температури колега ,склонен съм да вярвам на това.
Извинявам се ако греша това ми казаха
- pepi_king
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да изключа климатроника да не се пуска при запалване
и моята е тека не се плаши.Фключва когато дам на контакт,защото темперетурата в колата е различна от околната среда