Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
В чуждите форуми пише , че ако се сложат съответните резистори на платката , задните стъкла се свалят и вдигат с едно докосване. Не съм го пробвал все още , но ако някой има желание може да пробва и да пише. :) Има и вариант да се направят като предните - с две степени , като се ползват белите пластинки ,който се напират под бутоните за предните стъкла. (на бутоните за задните ги няма тези пластинки)
Диабло, Тил не говори за буШони а за буТони.
И точно това което е казал Донкихот, го мисля и Аз. Понеже и при мене при ключ в ключалкат, когато СД-то работи, но колата не е на контакт-стъклата стават само с една степен.
Тоест комфорта губи + към програмите си. Стъклата стават обикновенни.
Та точно проблема си е механичен- копчетата са си износени. Тоя моя Италианец, много ги е цъкал.
И точно това което е казал Донкихот, го мисля и Аз. Понеже и при мене при ключ в ключалкат, когато СД-то работи, но колата не е на контакт-стъклата стават само с една степен.
Тоест комфорта губи + към програмите си. Стъклата стават обикновенни.
Та точно проблема си е механичен- копчетата са си износени. Тоя моя Италианец, много ги е цъкал.
Да, my bad.
Вие с какви летни гуми карате? Аз досега бях с Goodyear, ама им дойде времето и сега се чудя кво да взема.
Вие с какви летни гуми карате? Аз досега бях с Goodyear, ама им дойде времето и сега се чудя кво да взема.
второ лято карам с Nankang NS 20 225/45 17 много тиха гума, на мокро държи много добре. Мек каучук, вече са на 25хил км и са почти неразличими от нови. за 107лв парчето са идеални.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Да кажа и аз, нещо във групата във Фейсбук Sell Classic Wheels хората за по 3000-4000 евра джанти карат с Nankang... Та дали не са хубави гуми.
да добвя че отзад съм с 5 годишни yokohama S-drive които са меко казано пластмасови вече. Та сравнението ми е Yokohama-та като беше на 2 години се държеше по - зле от Nankang-a. Проблема на китайчетата е може би, че като станат 5 годишни сигурно ще са по-зле, но пък при мойто каране след 5 години ще се приключили от километри :)
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Преди малко забелязах че най долния ред на водния радиатора е паднал отлепило се е напълно.Това може ли да се поправи или трябва нов,ако се кара дълъг път може ли да ми направи проблем?
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Мисля, че се заварят с аргон, но не знам дали е надеждно и дали не е по-добре да се вземе нов.
- lz2aii
lz2aii написа:Днес, след половингодишен престой в положение "заключено", задната ми лява врата благоволи да се отключи. Побързах да изключа буксата, която е в маншона до гредата, за да не реши пак да не иска да се отключва. Преди това обаче няколко пъти с централното заключвах и отключвах и вратата си работеше. Смятате ли, че проблема е в бравата? Аз допускам, че може и пластинките в буксата да не са контактували както трябва или пък някой кабел да прекъсва някъде. Докато не работеше, нямаше никакви признаци на живот в бравата при отключване/заключване
Малко развитие по този проблем. Понеже чак днес ми остана време да погледна, реших да обърна внимание на буксата. Вече близо месец си отключвах и заключвах ръчно, но ми писна. Та огледах буксата и видях, че външните два пина са силно окислени. Зачистих ги и сложих машинно масълце. Сложих буксата и цял ден проби, вратата си работи от централното. Извод: Не бързайте със смяна на бравите. Проблема може да има супер просто решение.
- Комшията
- Двигател:
lz2aii написа:Мисля, че се заварят с аргон, но не знам дали е надеждно и дали не е по-добре да се вземе нов.
Да знам ако си бях в България съм го решил проблема на момента,само че тук хората цакат по 130-140€ на час ремонт плюс частта за смяна ще ме одере не по малко от 600€.Засега няма теч на антифриз и ще търся нещо за лепене ако не във сервиза за смяна.
- lz2aii
600 ойро ????????
. Много бе човек. А колко струва нов радиатор или пък поне такъв втора употреба, но здрав?

- Комшията
- Двигател:
Не знам колко са гледам в ибей има доста за 50 евро нови и втора ръка ама баш радиатор няма да взема от нета.Ще ходя да видя по някоя морга когато имам свободно време да видим дали се намира нещо свестно.Знам че във. Wurth се продават едни лепила специално за метални предмети първо ще проверя там и тогава.Ама оригинален воден радиатор няма да е евтин.
- lz2aii
Какво пак ти е влязло в главата
?

Познат си е харесал такава седан, автомат и 4мотион и иска да я гледа. Здрави ли са като дизела 1.9 и какви проблеми да търсим по автомата ?