Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Тази другата отметка за Cold diagnostic не съм я пипал,но ще пробвам.Значи все пак трябва да се пипа кодинга,това ме интересуваше 

-
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
DoH_KuXoT написа:аз сложих лед плафони оригинални, освен че зададох, че са Led мисля че имаше още една отметка cold diagnostic , която премахнах , дълги не са ми светвали, всичко си работи без индикатор за грешка вече 2 години
И двете неща направих,но пак така пали дългите когато копчето е на Auto и си свети чека за проблем с осветлението на номера,ако се сетиш би ли копирал твоята кодировка да я погледна

-
- Автомобил: Skoda Octavia III
- Двигател: CLHA 2014
Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
Cold diagnostic махаш тикчето, на LED LICENSE PLATE LIGHT слагаш тикче. Заключваш и изчакваш колата да заспи.
Колеги, колата ми е с Bi-Xenon, има ли вариант да се направи дългите светлини да бъдат "динамични" ?
-
JORDITO написа:Cold diagnostic махаш тикчето, на LED LICENSE PLATE LIGHT слагаш тикче. Заключваш и изчакваш колата да заспи.
Това с ометките го направихкакто казваш,без момента със заключването и заспиването на модула,но днес ще го пробвам и така.Благодаря!
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Колеги, някой правил ли е кодировка на страничните огледала да се прибират сами като се заключи колата? Нещо много различни кодировка намирам за Б7 2013, та виках да ви питам вас.
- d.j..delio
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, колеги! Как да направя стоповете да светят от 2+1 на 4+1...
-
- Автомобил: Passat b7 2013 DSG 140ps
- Двигател:
Здравейте, след задълбочено търсене поръчах лед крушки за късите обикновени фарове на б7. Размера пасна перфектно, но канбус залагалките са доста големи и не влизат във фара. И пак съм на изходна позиция. Някой да знае такива залагалки, но слим вариант? Нещо не откривам. Ако не намеря, ще трябва да ги изкарвам отвън, и да дупча някакси капачката на фара, и тези големи букси как ще ги прекарвам през надупченото, и буксите ще трябва да режа и снаждам.
Крушките https://www.aliexpress.com/item/4000026520505.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52664c4deXveFr
габарите не дават грешка https://www.aliexpress.com/item/32861047346.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52664c4deXveFr
На задната светлина, все още не съм пробвал, понеже не съм на ясно как да сваля стопа все още.
https://www.aliexpress.com/item/32902590645.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52664c4deXveFr
Крушките https://www.aliexpress.com/item/4000026520505.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52664c4deXveFr
габарите не дават грешка https://www.aliexpress.com/item/32861047346.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52664c4deXveFr
На задната светлина, все още не съм пробвал, понеже не съм на ясно как да сваля стопа все още.
https://www.aliexpress.com/item/32902590645.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52664c4deXveFr
Последна промяна от radoo84 на Пон 10 фев 2020 15:09, променено общо 2 пъти.
влизат, влизат ...
пробвай да вкараш канбъсите в процепа, който е на "1 часА" в посоката на крушката.
Крушките, които си взел, "подрязват" ли ясно и правилно светлината?
пробвай да вкараш канбъсите в процепа, който е на "1 часА" в посоката на крушката.
-
- Двигател:
VWGT написа:влизат, влизат ...
Това довечера ще го установя, би трябвало понеже разположението на диода е уж като на оригинално разположение на обикн крушка "Уж", Надявам се да съм оцелил.
На един часа май не пробвах, то не се и вижда, само на 4часа ми се струваше че има място, даже счупих нарочно едно краче, на което се закача захранващото кабелче на крушката да не се изгуби във фара.
АКо успея да го набутам

-
Задният стоп се сваля много лесно,има едни изрязани капачета отзад в кората,отваряш го и има един пластмасов болт който е под напречение заради една пружина под него.Като го махнеш,откачаш буксата(тя е с една закопчалка дето се издърпва малко) и стопа излиза назад,после за да смениш крушката се развиват 3 болта и това е :)
За тези залъгалки и аз мисля,че ще успееш да ги набуташ,аз не помня ама дали не ги пъхах преди да вкарам крушката.Успех!
За тези залъгалки и аз мисля,че ще успееш да ги набуташ,аз не помня ама дали не ги пъхах преди да вкарам крушката.Успех!
Подгъваш кабела на захранването и вкарваш канбъса в тази посока.
После слагаш крушката във фара (да кликне хубаво в цокъла), връзваш захранването и набутваш кабелите.
Накрая слагаш капачето като проверяваш да не натиска радиатора на крушката.
Всичко става без никакви преработки/доработки. Реглажа на фара работи без проблем.
Всичко се прави на опипване. Има една кръгла дупка от към калника, през която може да пускаш по едно око или пръст.
После слагаш крушката във фара (да кликне хубаво в цокъла), връзваш захранването и набутваш кабелите.
Накрая слагаш капачето като проверяваш да не натиска радиатора на крушката.
Всичко става без никакви преработки/доработки. Реглажа на фара работи без проблем.
Всичко се прави на опипване. Има една кръгла дупка от към калника, през която може да пускаш по едно око или пръст.
Другия вариянт е гумена капачка (83мм.) която е доста по-дълбока.Аз преди месец си взех,защото крушките ми са малко по-дълги и не може да се затвори оригиналната капачка.В магазините за автоаксесоари ги има.Моите са без външен модул.А относно настройката им-повечето,които се продават на пазара в момента могат да се регулират на 360* и така да се достигне до желаната линия.Аз лично съм много доволен от тези https://www.aliexpress.com/item/3283864 ... 4c4d9kn0KN и обмислям да взема и за дългите такива ,но 100W.За щастие не заслепявам колегите насреща.
-
- Двигател:
Благодаря ви Много. Досега си играх. Почти се бях отказал. Влиза на 1часа и диагонално към решетката., не към калници те. Ако бях прочел коментарите ще ше да ми е по лесно. Много удачно е това с прегъването на кабела, но не се сетих да го направя.
Последна промяна от radoo84 на Пон 10 фев 2020 17:31, променено общо 3 пъти.
Всъщности си много прав! На 1 часа влиза в левия фар, в десния ще е огледално, съответно ще е на 11 часа :)
Аз се зорих точно на левия фар и за това така ми е останало в главата. На десния след това нещата се случиха от самосебе си.
Аз се зорих точно на левия фар и за това така ми е останало в главата. На десния след това нещата се случиха от самосебе си.