Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот Netasq » Чет 27 фев 2020 7:35

Някой има ли желание да го направим и при мен? И как точно работи, ако бутонът е на позиция за прибиране и опцията е активирано се прибират с гасене на двигателя ли?

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Чет 27 фев 2020 8:34

Без значение е в кое положение ще оставиш бутона. Прибират се като заключиш колата и задържиш бутона за заключване. За отварянето им има две опции, при отваряне на шофъорската врата или при вкарване на ключа и подаване на контакт.
Може да пробваме да го активираме ;) пиша ти на лично.

pink
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот pink » Чет 27 фев 2020 9:32

И аз съм с кабел версия 12.12 и не се получават нещата(не приема двуцифрен код да се въведе в момента ми е 9 стойността),ако има колега от Бургас с по-висока версия да го активирам нека да пише
Някой знае ли дали с Delphi диагностика могат да се пипат тези неща?

Потребителски аватар
krasimir.rilski
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFGB

Мнениеот krasimir.rilski » Чет 27 фев 2020 14:35

bobi_robi написа:Без значение е в кое положение ще оставиш бутона. Прибират се като заключиш колата и задържиш бутона за заключване. За отварянето им има две опции, при отваряне на шофъорската врата или при вкарване на ключа и подаване на контакт.
Може да пробваме да го активираме ;) пиша ти на лично.

И аз съм мераклия да се присъединя ако е удобно и не е нахално. Ще се пробвам да дойда когато трябва и където трябва.

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Re: RE: Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот bobi_robi » Чет 27 фев 2020 17:48

Имаш лично :)

Потребителски аватар
VasilStoichkov
Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
Двигател: CFGC

Мнениеот VasilStoichkov » Чет 27 фев 2020 18:45

Bobi_robi много маймуни ти станахме на главата, ама си готин и знаеш какво правиш и как да го правиш: )

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Чет 27 фев 2020 19:04

VasilStoichkov написа:Bobi_robi много маймуни ти станахме на главата, ама си готин и знаеш какво правиш и как да го правиш: )

Мерси за думите VasilStoichkov ;)
Няма проблем за мен, който иска ще съдействам с каквото мога, пак и това е идеята на форума, да си помагаме кой с какво може. Помагали са ми и на мен, та на доброто с добро се връща :) При положение пак и че не ми струва нищо, защо да не.. :)
Нели знаеш, хора много, човеци не останаха на днешно време :))

Като си готов с твойте неща идваш и действаме както си говорихме. :) след 4 март съм на линия.

Хубава вечер на всички.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 01 апр 2020 9:52

Здравейте Колеги,
Понеже съм на тема ЛЕД на късите на моя пасат /благодарност към колегата JORDITO http://forum.vwclub.bg/memberlist.php?mode=viewprofile&u=127034 за помощта в избора https://www.aliexpress.com/item/32879637855.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.78204c4dkKJJ4g, и докато ги чакам да дойдат се замислих нещо: Дали има възможност да се променя с VCDS захранващото напрежение на късите светлини? Идеята ми е, че ако мъничко се намали напрежението, диодите ще работят леко под обичайния работен ток и ще греят по-малко, което би увеличило живота им. Естествено, ще се загуби някой и друг лумен, но когато са в много повече, може и да не е проблем.
Ще съм благодарен, ако някой сподели опит или мисли в тази насока!

Последна промяна от Krasi на Сря 01 апр 2020 13:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 01 апр 2020 10:01

Линка към али експрес не работи нещо ?
Аз съм с лед на късите благодарение на съветите на колегата Jordito , вече 2 години и нямам изгоряла крушка.
Иначе с VCDS в менюто може да се задава друго напрежение, но при мен след промяна го приема, но на ужким, при повторно влизане си е възвърнало първоначалните стойности. Отдавам го на несъответствието между европейската и азиатска/американска версия на Passat , всичко във VCDS е за тях и се получава разминаване в кодировките в европейските версии.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 01 апр 2020 13:28

Благодаря ти Колега, за изчерпателния отговор. Оправих и линка в Алито. Ще пиша как са след като дойдат и ще видя и аз какво мога да пипна с VCDS по моя.

И да продължа малко темата с фаровете, някой пробвал ли е да си регулира фаровете от болтовете за реглаж по тях? Ето тук: https://forums.vwvortex.com/showthread.php?7478177-Headlight-Bulb-Adjustment намерих описано как става.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 01 апр 2020 14:30

Аз леко ги наведох след като сложих led , не е нещо сложно, ползвах шестограмен ключ , на една стена ги наведох с малко и ги направих да са почти равни ляв и десен, а десния малко по-висок , не са ми присветквали като карам на къси лед светлини през нощта. Светят супер.

radoo84
Автомобил: Passat b7 2013 DSG 140ps
Двигател:

Мнениеот radoo84 » Пет 03 апр 2020 15:09

За статистиката, https://www.aliexpress.com/item/3301818 ... 4c4dNLyWLF лед на дневните светлини, които не дават грешка, изпробвано, светят доста по добре.
П.С Вече съм с Лед къси, дълги, дневни, габаритни и задна светлина. Само габаритните във фара ми дават грешка.

evgeninenov
Автомобил: Volkswagen passat B7 variant
Двигател: 2012

Мнениеот evgeninenov » Съб 04 апр 2020 14:12

Привер на всички колеги.
Нов съм тук, от скоро съм собственик на Пасат B7 комби 2.0 tdi 125 kW автоматик.
Премина през цялостно обслужване. Сега искам да му намеря хубави или 17 или 18 цола джанти за да стъпи хубаво и след това имам едно запитване към опитните и ветераните относно озвучението.... та мога ли към оригиналната медия да закача усилвател (има ли изходи) или трябва да сложа НЕ оригинална медия от тези китайските който имат всички функции и после дали на оригиналната медия има вариант да се извади AUX порт.
Засега са това темите по които не съм компетентен.
Благодаря на всички и хубав ден.
Прикачени файлове
received_671387466967045.jpeg

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 04 апр 2020 18:56

Честито Колега и със здраве да си го караш. Аз на моя си пускам музика през блутут медия. Никога не ми е липсвал AUX порт. Какво ще включваш в него?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 04 апр 2020 19:27

Добре дошъл и много безаварийно километри!!! Aux имах на моето най-обикнивено радио rcd310 та мисля не е сложно да се сложи, но не ми е било удобно никога да го ползвам. Аз си стриймвах през bluetooth-a. Хубаво е да уточниш с коя мултимедия си, дали rns315, rns510, rcd510... Аз лично сложих китаец и на съжалявам. Ползвам сигурно 10% от възможностите й. Просто има всичко , което може да си представиш.

Върни се в “Passat”