Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
Замяна със същия модел, или с друг? От този модел, имам 2 чифта на 2 Пасата с еднакви симптоми. За мен модела си е такъв скапан. Клипа е пуснат вече на китаеца и поисках да ми върне парите, ще видим какво ще предложи.
дръж ни в течение, аз един път отварях подобен диспут и искаха да им върна стоката с разходи за моя сметка , те да ми пратят нова с разходи за тяхна сметка, нямаше как да се занимавам за 20лв и се отказах. Тук пак това ме отказа...
JORDITO написа:Пусни им тоя клип и искай замяна. Не е нормално това.
в допълнние ще кажа да симулираш затворен капак и затворена врата с отверката, за да се вижда и надписа на дисплея check Headlight left, right ... също ще е хубаво крушките да са извадени от фаровете и сложени на радиаторната маска за да се вижда, че точно тези крушки правят проблема, иначе почват да ти обясняват , че не се вижда артикула, може да са други крушки, не е ясно защо свети чека за крушки, може да са тези на номера и почваш да си губиш времето с клип след клип и все не е това , което искат...
тогава намесваш алиеспрес в диспута, даваш им лош рейтинг и качваш клипа там
Колеги,
засега китаеца се съгласи да ми върне парите, без да връщам крушките. Каза, че това не е проблем на самите диоди, а на кан бус съвместимост, за което е отговорен техен доставчик. Явно здраво му правят рекламации.
Чудя се, дали във фара биха се побрали и някакви кан бус адаптери, как мислите? Бихте ли ми препоръчали някакви?
Засега се връщам към добрата стара халогенна крушка.
Колега DoH_KuXoT, може ли да постнеш една снимка на фара и да покажеш болта който е за регулиране на рефлекторите "нагоре-надолу"?
засега китаеца се съгласи да ми върне парите, без да връщам крушките. Каза, че това не е проблем на самите диоди, а на кан бус съвместимост, за което е отговорен техен доставчик. Явно здраво му правят рекламации.
Чудя се, дали във фара биха се побрали и някакви кан бус адаптери, как мислите? Бихте ли ми препоръчали някакви?
Засега се връщам към добрата стара халогенна крушка.
Колега DoH_KuXoT, може ли да постнеш една снимка на фара и да покажеш болта който е за регулиране на рефлекторите "нагоре-надолу"?
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
- Прикачени файлове
-
- 123.jpg (57.98 KиБ) Видяна 2277 пъти
Този резистор ще свърши работа за алармата за изгоряла крушка. Остават обаче още 2 проблема: трепкането на светлината и смущенията на радиото.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Canbus адаптерите само това правят. Да няма грешка. Други бонуси нямат.
Две са реглажните точки, нагоре-надолу и ляво-дясно
Отворих и аз диспут, имах заснет клип преди да ги "ремонтирам", да видим какво ще стане.
Благодаря DoH_KuXoT, болта от първата снимка двата рефлектора ли мести нагоре-надолу или само този на късите? Добре си направил че отвори диспут.
Върнах си халогенните крушки, остана само да си поиграя с регулиране. Да споделя, че тези лед крушки които съм купил могат да се монтират само по един начин, и няма как да объркаш, т.е. с равнина на диодите перпендикулярна на пътя. Друго, което ми направи впечатление, когато ги сравних с поставена до тях халогенна крушка е, че реотанчето на халогенката е със около 1 мм по напред спрямо цокъла от местото на диодите на лед крушката, при изравнено положение на цоклите. За съжаление нямах шублер за по точни измервания, но мисля, че това обяснява защо имаше такива големи разсейвания.
Върнах си халогенните крушки, остана само да си поиграя с регулиране. Да споделя, че тези лед крушки които съм купил могат да се монтират само по един начин, и няма как да объркаш, т.е. с равнина на диодите перпендикулярна на пътя. Друго, което ми направи впечатление, когато ги сравних с поставена до тях халогенна крушка е, че реотанчето на халогенката е със около 1 мм по напред спрямо цокъла от местото на диодите на лед крушката, при изравнено положение на цоклите. За съжаление нямах шублер за по точни измервания, но мисля, че това обяснява защо имаше такива големи разсейвания.
Къси и дълги заедно. Две положения са на лед крушките на 180 градуса може да се завърти. Изглеждат еднакво, но свети различно. При мен едната светеше добре, другата странно, завъртях на 180 градуса и светна като другата.
Вчера отворих диспут, днес го приключиха в моя полза, явно наистина доста хора да се оплакали.
DoH_KuXoT написа:Къси и дълги заедно. Две положения са на лед крушките на 180 градуса може да се завърти. Изглеждат еднакво, но свети различно. При мен едната светеше добре, другата странно, завъртях на 180 градуса и светна като другата.
Положенията са 2, както на лед, така и на халогенната крушка. Моите халогенки бяха монтирани с чопчето на цокъла надолу, а сега ги монтирах с чопчето нагоре. За лед крушката е валидно същото, може да се монтира с чопчето на цокъла нагоре или надолу. Лед крушката и в двата случая равнината на диодите е перпендикулярна на пътя. Но явно има разлика в светенето при двата монтажа.
- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен и халогенната крушка и лед монтирах с чопа на горе определено има разлика в светлината но грешката дразни всеки път и радиото си е проблем. Лошото е че дългите светлини светят доста добре, щом при регулиране мърдат и двата рефлектора е възможно да прецакам и тях докато наглася късия. Дали има смисъл от халогенни крушки тип 100%+ за късите?