Абе до защрихованото на щеката на АВФ е 3,5 литра на брато на 1,8Т пак е 3,5 литра. Макса им е 3,8 литра. Та и на тоя сигурно е 3,8 литра. Аз сипвам до 3,5 литра и после ако е под защрихованото доливам малко. Заради катализатора -ако го има не е добре да се слага на макса маслото. Пише го и на кората на мотора.
Колегата с компа-ако е като на АВФ- като се махне една капачка-кръгла от кората под чистачките и се отвие една видия под нея-тя държи компа , но е скрита-той ще излезе ! Другите си ги отвил сигурно.

Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Колеги,преди малко забелязах че като задържа малко някое от колчетата за стъклата в крайно положение,ксенона премигва за секунда.Това нормално ли е?Ксенона е 55 вата,ако е от значение.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
kossis написа:Колегата с компа-ако е като на АВФ- като се махне една капачка-кръгла от кората под чистачките и се отвие една видия под нея-тя държи компа , но е скрита-той ще излезе ! Другите си ги отвил сигурно.
AFN 1999 година. Всички болчета, които ги видях ги отвих търсих, но не открих друг болт...
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Не е нормално провери как ти зарежда алтернатора да не би да е по-ниско напрежението и при допълнителен товар от стъклата да не е достатъчно за фаровете.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
До сега не съм мерил нищо вече 3г.от както я имам.Но и ядове не съм имал с акумулатора,а той е от оригиналните.Съмнявах се да не е силен ксенона нещо ? Мерси .
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Измери с мултицет зареждането на изхода на алтернатора и на акумулатора, с и без товар, иначе не можем да ти кажем от какво е.
Моя AZM събира 3,8л зависи от филтъра, има по-къси и по-дълги
- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Колеги и аз да попитам едно въпросче. Онзи ден си сменявах О-пръстените на дюзите и уплътненията, но се оказа, че като отворих капака 1, 2 и 3-та дюза са си за моя мотор - 131 коня АVF, а само 4-та дюза е различна, мисля , че беше за 116 коньовия мотор. По принцип има ли някакъв проблем да я карам известно време преди да я сменя с такава за моя мотор (доколкото четох за моя мотор са тези завършващи с код AL)? 3-те дюзи са си в граници 0, 0.1 са като параметри, 4-та е с показатели +1,3, което ме навежда на мисълта, че ако е от 116 коньовия мотор, то и тя не е толкова зле. 

колеги как вадите болта на десния долен заден носач (от предното окачване) ? При мен стига до пода и опира, трябват му още 15-20мм да излезе но няма накъде, а носача се държи почти до средата. Сменях маншон този уикенд и реших да откача долните носачи за да изкълча шенкела, че иначе полуоската при мен не излиза. Накрая се отказах и откачих горните носачи от шенкела, малко трудно избих болт-а който ги застопорява , но стана.
Не съм на зор, защото носачите ми още се представят добре, но се замислих един ден като се наложи да сменям долен носач или тампон май ще играе флекс-а и малко по-къс болт, но не мога да проумея как са го вкарали, при свален мост най-вероятно ?
Не съм на зор, защото носачите ми още се представят добре, но се замислих един ден като се наложи да сменям долен носач или тампон май ще играе флекс-а и малко по-къс болт, но не мога да проумея как са го вкарали, при свален мост най-вероятно ?

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
И аз имам въпрос... Кой от тези горивни филтри е за моя мотор...
Код на двигател AVF, AWX (PD), мощност 130 К.С. (96 KW) кубатура 1896. Капацитетът на този двигател е: 4 литра. Подходящите филтри MAHLE за този двигател са както следва: Маслен филтър OX143D. Възд. филтър LX622. Горивен филтър до номер на рама 3B_2_400 000 KC80, от номер на рама 3B_2_400 001 KL147D , с подгряване и от номер на рама 3B_2_400 001 KL233/2 . Филтър за купе LA31. Филтър за купе с активен въглен LAK31.
От магазина на форума ми препоръчаха KL147D Този филтър ли е за моята кола? Пише, че е с подгряване, доколкото разбрах става дума за друг вид подгряване, нещо свързано с помпата в резервоара?
Не можах много да резбера за какво става дума!
Код на двигател AVF, AWX (PD), мощност 130 К.С. (96 KW) кубатура 1896. Капацитетът на този двигател е: 4 литра. Подходящите филтри MAHLE за този двигател са както следва: Маслен филтър OX143D. Възд. филтър LX622. Горивен филтър до номер на рама 3B_2_400 000 KC80, от номер на рама 3B_2_400 001 KL147D , с подгряване и от номер на рама 3B_2_400 001 KL233/2 . Филтър за купе LA31. Филтър за купе с активен въглен LAK31.
От магазина на форума ми препоръчаха KL147D Този филтър ли е за моята кола? Пише, че е с подгряване, доколкото разбрах става дума за друг вид подгряване, нещо свързано с помпата в резервоара?

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
На някои коли върху горивния филтър има една плочка през която минава антифриз,а при други я няма и предполагам от там има разликата във филтъра.
колегата IRRITATING ми отговори в друга тема, за носача, пиша и тук да знаят останалите, разхлабва се леко моста за да висне малко. 

- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Колеги някой знае ли от къде мога да си поръчам такива гумички, или някой знае ли по точно как се казват?
Става въпрос за 1.8Т АЕБ
Става въпрос за 1.8Т АЕБ
- Прикачени файлове
-
- IntakeInjectorMods012sm.jpg (47.98 KиБ) Видяна 1373 пъти
betaserk написа:И аз имам въпрос... Кой от тези горивни филтри е за моя мотор...
От магазина на форума ми препоръчаха KL147D Този филтър ли е за моята кола? Пише, че е с подгряване, доколкото разбрах става дума за друг вид подгряване, нещо свързано с помпата в резервоара?Не можах много да резбера за какво става дума!
горивния филтър OE 1J0 127 401 A - по mahle го приравняват на KL 147D
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Благодаря ти, колега!