Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот IRRITATING » Пон 30 ное 2015 18:37

Тази кола най-вероятно е с въздушно окачване защото иначе не виждам как ще завива.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Пон 30 ное 2015 19:59

Да се включа с една болежка..
Така.. Наводних се (маншона на жилото за отваряне на предния капак) и ми изпука комфорт модула.. До тук - Добре (абе не е добре ама кво да се прави :mhihi)
Обаче поради някаква причина взе да ми мига лампата за спирачната течност (онова червено кръгче с удивителен по средата). Има ли нещо общо тая лампа с комфорта или е просто 100% съвпадение?
Да отбележа:
- Течност има точно толкова, колкото и всеки път, когато погледна казанчето.
- Спирачки има, никаква промяна и при тях.
Дискове или накладки няма как да са, щото течността щеше да е намаляла.
Остава датчика за нивото..
Или нещо, което пропускам..?
Абе с една дума: Помощ! :mrgreen

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Пон 30 ное 2015 20:01

20151126_115321.jpg
20151126_115313.jpg
Здравейте колеги.....на снимките се виждат едни дупки, през които мисля, че влиза малко вода, но вие ще кажете дали е възможно, както и снимка на левия джоб, който е все влажен(мисля, че това което се вижда, е тампона за отводняване)! Та въпросът ми е откъде влиза водицата в багажника? А тя влиза и в самата врата на багажника, под кората и като отворя бягажника и тя се изтича, кората я свалях, но не разбрах откъде точно влиза тая гад :newsm66 дали е емблемата или номера, защото не виждам откъде другаде може?! Прочетох всички теми, които ми излязоха за наводняване, но те са повече за комби версията,а аз съм със седан, Пасат Б 5.5 AZM. Благодаря предварително на отзовалите се :love.vwclub

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 30 ное 2015 23:59

Не мога много да ти помогна колега, защото съм с комби, но и аз съм така за сега и махнах тези тапи и си карам така и незнам защо, но сега не е мокро там. Може да е, защото ме валя слаб дъжд, не съм пробвал на силен. Та за сега съм така а за на пролет съм намислил тест... Махам всички пласмасотии, сядам вътре и брат ми с градинския маркуч пръска отгоре и аз с фенера вътре гледам от къде сълзи :icon_lol Те така правят тестовете и в завода, така че няма страшно. Но да кажат и колеги със седан и дано се оправим с наводненията в багажника, гадно е! Мен лично ме съмнява от задното странично стъкло да не е, защото като отворих в ляво да видя дали има вода видях по жиците капчици. Огледай с един мощен фенер, може да забележиш нещо. Направи както аз мисля да направя и гледай!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 01 дек 2015 14:44

в крайна сметка може да се окаже конденз. При мен десния джоб е леко влажен постоянно и не го ползвам. Бях сложил едни ръкавици там и се вкиснаха... Мислех че е от стоп-а но не , от тапите също не е поне при мен. Багажника като го отворя и потича малко покрай ключалката. Много ме дразни. Вчера имах едно шише със течност за чистачки престояло в багажника, като го извадих самото шише се беше изпотило на едри капки, та си мисля, че и багажника и панела кондензират и стича вода в най-ниската част - джобовете. Защото не се влияе от дъжд поне при мен, вали изобилно но джоба си е съвсем леко влажен, и да не вали пак си е леко влажен, не става аквариум, та си мисля, че не е теч а конденз, но и аз не съм му хванал спатиите още :smile

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 01 дек 2015 17:00

Сигурно е конденз, понеже ламарината е тънка и неизолирана а топлият въздух минава през неуплътнените вратички на джобовете и се получава точно това. И аз за конденз си мислех точно.

Потребителски аватар
Vasko Veselinov
Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
Двигател:

Мнениеот Vasko Veselinov » Вто 01 дек 2015 17:10

Ако беше от ламарината щеше да го има на всички Пасати.
Преди имах B5, в момента В5.5 - и при двата никога не съм имал нито влага нито вода.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 01 дек 2015 17:36

Прав е колегата! Ако беше от конденз всички щяха да го имат. По скоро влиза вода от някъде и като седи влажно вътре каквото и да сложите се овлажнява. Аз като се наводних там, махнах тапите и изсъхна вътре, сега всичко си е сухо! След като ме валя слаб дъжд отидох да видя и нямаше нищо, значи става само като ме вали силен дъжд! Поне при от някъде изтърва, но аз ще му еб@ мамата на пролет на това сълзене :newsm66

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 02 дек 2015 14:37

от няколко седмици ме дразни един звук като жужене откъм багажника, какво ли не правих, регулирах насрещниците на обегалките на седалките, местих мокета в багажника, махнах инструментите, подпирах задната кора под стъклото с гъбички и накрая се оказа, че ми дрънчи кабела на бензиновата помпа в капака на пода, който се захваща с три винта към пода... Да го имате предвид, че толкова дразни, че вече бях готов да махам и страничните облицовки на багажника и да лягам отзад да слушам. :no

Bro0z3r

Мнениеот Bro0z3r » Сря 02 дек 2015 14:50

Bro0z3r написа:Да се включа с една болежка..
Така.. Наводних се (маншона на жилото за отваряне на предния капак) и ми изпука комфорт модула.. До тук - Добре (абе не е добре ама кво да се прави :mhihi)
Обаче поради някаква причина взе да ми мига лампата за спирачната течност (онова червено кръгче с удивителен по средата). Има ли нещо общо тая лампа с комфорта или е просто 100% съвпадение?
Да отбележа:
- Течност има точно толкова, колкото и всеки път, когато погледна казанчето.
- Спирачки има, никаква промяна и при тях.
Дискове или накладки няма как да са, щото течността щеше да е намаляла.
Остава датчика за нивото..
Или нещо, което пропускам..?
Абе с една дума: Помощ! :mrgreen

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 02 дек 2015 15:04

закачи я на диагностика и ще си каже, защо гадаеш, може да си намокрил стоп машинката под педала.

Bro0z3r

Мнениеот Bro0z3r » Сря 02 дек 2015 16:43

Мълчи като пукал!
Стопове имам, темпомат също. Значи и машинката отпада..
Нещо друго, което ми направи впечатление е, че около час след като забелязах "езерото" се наложи да покарам и темпомата се държеше супер странно.. Все едно не контролира "педал", а "копче".. Тоест поддържаше скоростта ама или използва всичката налична мощност, или нищо. Два часа след това нямаше никакви проблеми с поддържането.

Потребителски аватар
vankatagb

Мнениеот vankatagb » Чет 03 дек 2015 8:50

Снощи като взех жената от работа спираме пред блока и тя ме зарадва с новината, че ми е надрана колата от дясната страна :banghead тя си има доста забележки, но те са прикрити, сега и тази трябва да прикривам, пък е една хубава диря по цялата дължина, явно с ключ, защото не се вижда да е натиснато, но е до бяло не е само лака......ясно е че на пролет ще се боядисва, ако намеря нужната сума, нямам каско, но явно ще правя......а на това г.ведо от другия блок ще му се върне тъпкано :bishop
А за наводняването в багажника и аз на пролет мисля да се позанимавам по стабилно с намирането на решение и поправка, засега ще попивам с парцалчето :mhihi но определено не е конденз.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 03 дек 2015 14:14

Колега, а защо са ти надрали боята според тебе ?
И аз имах дразни одрани и ги коригирах почти на 100 % Е забелязва се при взиране, но е добре.
Ето ти тема където съм написла как става номера за малки деруги.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=11&t=286952&start=15

Потребителски аватар
vankatagb

Мнениеот vankatagb » Чет 03 дек 2015 14:55

Защо са ми я надрали мога само да предполагам, аз преди 2 години имах спор с един селяндур(той го започна, и то със абсолютно селяндурско отношение), който много настояваше, че аз съм му спирал на мястото и то неправилно......нали се сещаш, че ако няма документ значи няма и "негово" място, да не говорим, че това място е пред моя блок, а той живее в другия през улицата.....аз не съм конфликтна личност, обикалял съм за място много само за да не спирам неправилно и то пред моя си блок.....но няма смисъл да разтягам локуми, станало е вече, то ако е вода да го налея с фунията, ама то акъл :stumm аз вече я пооправих, поне малко се закри, на пролет ще я мисля :love.vwclub
п.с. Косис, благодаря за темата, аз още снощи я прегледах.....решението е супер, напролет мисля да и направя пастиране и тогава ще я направя както трябва :love.vwclub

Върни се в “Passat”