Купуване на пасат ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 07 окт 2004 21:51

Значи тия преди 93 год. нямат неутрализатор на отработените газове ??? Нали за катализатор говорим ???

Потребителски аватар
MartonDjitzu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MartonDjitzu » Пет 08 окт 2004 9:46

ChampioN ...
Мога да кажа само какво сам чувал

Не твардя за вярност. Това са ми дранкали - това писах.
Иначе като купувахем Passat-a от Горубляне,за всичко що беше прозводство края на 92г. или 93г. господа продавачите твардяха смело че това е Arriva, и моментално почваха да приказват ко ли не.
Някой от софиянци може да си направи експеримент и да отиде да види к'ви ги приказват :)
Значи те не са с други двигатели, двигателя на моята поне е 1.8АБС 90кс, Моно-Мотроник система на Бош............тези пасати са един вид последните произвеждани пасати през 93година, защото от 08.93година в продажба е Пасат-Б4. И незнам защо казваш че са по тромави от стандартния RP, като разликата в тези двигатели освен подобрената инжекция е и повишената степен на сгъстяване при RP то то е 9 , а при АБС-а е 10, освен това Максималния въртящ момент е със 3-4Нм по голям. и са малко по високо оборотни........това е разликата...................................................

А за всичко това,.... ще се радвам ако ми кажеш по какав начин мога да разбера АЗ максимално много инфо за моита колица.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 08 окт 2004 10:12

MartonDjitzu написа:ChampioN ...
Мога да кажа само какво сам чувал

Не твардя за вярност. Това са ми дранкали - това писах.
Иначе като купувахем Passat-a от Горубляне,за всичко що беше прозводство края на 92г. или 93г. господа продавачите твардяха смело че това е Arriva, и моментално почваха да приказват ко ли не.
Някой от софиянци може да си направи експеримент и да отиде да види к'ви ги приказват :)
Значи те не са с други двигатели, двигателя на моята поне е 1.8АБС 90кс, Моно-Мотроник система на Бош............тези пасати са един вид последните произвеждани пасати през 93година, защото от 08.93година в продажба е Пасат-Б4. И незнам защо казваш че са по тромави от стандартния RP, като разликата в тези двигатели освен подобрената инжекция е и повишената степен на сгъстяване при RP то то е 9 , а при АБС-а е 10, освен това Максималния въртящ момент е със 3-4Нм по голям. и са малко по високо оборотни........това е разликата...................................................

А за всичко това,.... ще се радвам ако ми кажеш по какав начин мога да разбера АЗ максимално много инфо за моита колица.

Значи и аз не твърдя за 100процента истина......не съм ги правил аз тези коли. :wink: :lol: :lol:
А ако искаш да разбереш повече значи аз съм си взел една настолна книга-600-700страници в което е описано абсолютно всичко що се отнася до Пасат модификация Б3...........двигатели, комплексни системи за управление, всички системи в колата................абе и майчиното мляко за пасатите дори. :wink:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 08 окт 2004 10:14

WDW написа:Значи тия преди 93 год. нямат неутрализатор на отработените газове ??? Нали за катализатор говорим ???

Незнам :?:
Тези след 93имат 100процента, но аз май съм виждал такива по стари пасати с катализатор..................................доколкото аз тълкувам написаното просто тази система от RP двигателя- Моно-Джетроник не е отговаряла на Евронормите, и затова от 93година е въведен Моно-Мотроника.

Потребителски аватар
MartonDjitzu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MartonDjitzu » Пет 08 окт 2004 13:30

А ако искаш да разбереш повече значи аз съм си взел една настолна книга-600-700страници

Е такава сам виждал верно и може би ще си взема (ако не ме поднасяш де :) )
Мен ме интересува ей тай на по някой си номер на двигател да разбера неща елементарни за него. Примерно какво масло да му сипвам, нещо за моноинжекцията, нещо като каква е нормалната компресия за двигателя (щот в сервиза са обявили едни 10,5 на цилиндър, което не ми говори много).
Ей такива нещица.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 08 окт 2004 21:42

MartonDjitzu написа:
А ако искаш да разбереш повече значи аз съм си взел една настолна книга-600-700страници

Е такава сам виждал верно и може би ще си взема (ако не ме поднасяш де :) )
Мен ме интересува ей тай на по някой си номер на двигател да разбера неща елементарни за него. Примерно какво масло да му сипвам, нещо за моноинжекцията, нещо като каква е нормалната компресия за двигателя (щот в сервиза са обявили едни 10,5 на цилиндър, което не ми говори много).
Ей такива нещица.

Не те поднасям бе човек :wink:
Даже ако идваш на срещите в Студенски град с удоволствие ще донеса книгата да и хвърлиш поглед..........пък дори мога и да ти я дам на половин цена, защото ще продавам моя пасат.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 08 окт 2004 22:03

Сакън !!!!!!!! Как така ще си продаваш Пасата ??? Нердей Молим ти Са !!!!!!!! :evil: :evil:
Позволено е само ако ще го сменяш с по-нов такъв !!! :wink:

За Зелената ли книжка става въпрос ???Нея можеш да си я дръпнеш от Нета!!!! :idea:

Гост

Мнениеот Гост » Нед 10 окт 2004 12:08

GOLFER написа:
VW_FEN написа:...

искам да поправя някои твои твърдения:
2.за табелите на колите на Горубляне си прав.има доста измамни данни и най-често е завишена годината на производство,но за това,че са крадени не съм съгласен.

ОК, абе добре, прав си, ама според мене тогава поне едно 80 % са крадени, щото не може три пъти братчеда да попада на крадена кола... та най-накрая си поръча на приатели да му докарат от Германия... това имах пред вид като казвах, че лично съм се убедил, щото бях с него. :?

Потребителски аватар
topche
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот topche » Нед 10 окт 2004 14:32

WDW написа:За Зелената ли книжка става въпрос ???Нея можеш да си я дръпнеш от Нета!!!! :idea:

ще ти бъда благодарен ако кажеш от къде bowdown bowdown

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Нед 10 окт 2004 16:12

WDW написа:Сакън !!!!!!!! Как така ще си продаваш Пасата ??? Нердей Молим ти Са !!!!!!!! :evil: :evil:
Позволено е само ако ще го сменяш с по-нов такъв !!! :wink:

За Зелената ли книжка става въпрос ???Нея можеш да си я дръпнеш от Нета!!!! :idea:

Да за една зелена книга Издателство сервиз серия ремон или нещо от сорта пише. Но ми харесва на мен много инфо има, пък е и на български. Да може да се дръпне аз съм си я и свалил, но е на руски. :cry:

Супер си е Пасатосамолета, но ще имам служебна кола от скоро, а и ми е много скъпа подръжката..............дано след години имам Пасат Б5 или Голф4..............за сега само си мечтая за такъв :wink: .

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 10 окт 2004 16:26

WDW написа:Значи тия преди 93 год. нямат неутрализатор на отработените газове ??? Нали за катализатор говорим ???

Имат си катализатор и старите от 88 с карбураторен двигател :wink:

Потребителски аватар
MartonDjitzu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MartonDjitzu » Пон 11 окт 2004 8:22

Даже ако идваш на срещите в Студенски град с удоволствие ще донеса книгата да и хвърлиш поглед..........

Не мога бе батко... от Шумен съм за се'а.
Като идвам на там някой ден шъ' минъ.
А за книжката се сещам...продават я тука в една книжбарница за 20 кинта, и си мисля че май ще я зема. :lol:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 12 окт 2004 21:58

Та тая книжка я има 1:1 на руски , на сайта на ФауВе.msk.ru !!! Предполагам,че тук няма фенове на марката дето да не го знаят !!!
А иначе в нея има инфо,но ако разчиташ да правиш сериозни ремонти по нея -- ЗАБРАВИ !!!!!!! :!: :!: :wink:

Върни се в “Passat”