Б4 94 година 1.9 тди 90 коня въпрос за хидравлична рейка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлична рейка въпрос

Мнениеот ziatev » Вто 29 сеп 2009 18:55

heavy metal zork А къде точно в ТУ се ходи и кого да търсим там?
Контакт някакъв?

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 03 фев 2010 21:41

Да помоля някои да преведе тая тема на български, че на руски невърши много работа.
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=106514

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Чет 04 фев 2010 1:10

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 24 фев 2010 22:29

рециклираха ми рейката и след монтажа има понякога леко прещракване, не мога да установя още на метал ли чука,или на пластмаса
освен това като въртя волана /няма проблеми с хидравликата,нормално се върти/ се местят и лостовете за чистачките и светлините,дори и пластмасите около него
някой с такъв решен проблем?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 25 фев 2010 0:31

Gal написа:рециклираха ми рейката и след монтажа има понякога леко прещракване, не мога да установя още на метал ли чука,или на пластмаса
освен това като въртя волана /няма проблеми с хидравликата,нормално се върти/ се местят и лостовете за чистачките и светлините,дори и пластмасите около него

Предполагам ти е заминала кормилната колонка, при мен е така и оттам при висока скорост като се разбие още ще получаваш вибрации на волана.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 25 фев 2010 9:10

dancing_niki написа:
Gal написа:рециклираха ми рейката и след монтажа има понякога леко прещракване, не мога да установя още на метал ли чука,или на пластмаса

Предполагам ти е заминала кормилната колонка, при мен е така и оттам при висока скорост като се разбие още ще получаваш вибрации на волана.

Преди ремонта нямаше такъв проблем, да е съвпадение...не знам.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Чет 25 фев 2010 11:04

Обади им се, на мен не ми бяха затегнали капака на пиньона и ми изтече хидравличната течност, та се прибирах от Банско без хидравлика и после си я оправиха без въобще да се правят на интересни. Само ми се извиниха за неудобството и за няма и ден си поправиха грешката. Та звънни им да им кажеш какво става, те си знаят работата.

gkaraivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gkaraivanov » Вто 24 авг 2010 12:33

GOLF 4 1.6 AKL!Та рейката му се скапа има голям теч откачиха маншона пълен до горе с хидр.течност!Това не е всичко което искам да ви кажа за голфа искат ми 1100лв.за нова ако върна старата!Добре кажете ми какво да я правя ако може някой патил с това и решил въпроса!!!

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Вто 24 авг 2010 13:21

gkaraivanov написа:GOLF 4 1.6 AKL!Та рейката му се скапа има голям теч откачиха маншона пълен до горе с хидр.течност!Това не е всичко което искам да ви кажа за голфа искат ми 1100лв.за нова ако върна старата!Добре кажете ми какво да я правя ако може някой патил с това и решил въпроса!!!

Звънкаш на тия от Техническия и се разбираш да им я пратиш по куриер и си готов.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Съб 28 авг 2010 1:26

пичове що се косите толкова бре ....
една рейка в сравнение с основен ремон на ДВГ е като капка в морето..
на въпроса по рециклиране на рейка ще се опитам да изложа нещата които по принцип могат да дефектират в една рейка в най лошия случай
2 бр шарнирни болтове 20лв
2 броя щанги тях незнам колко са нови може би 40лв едната най много
3бр семеринги - 18лв
1 втулка - задължително се сменя със семерингите ~ 5лв
4-5 бр гумени оплътнители най много 10лв
струговане на оста само ако се сменят семеринги и ако има ръжда и язви по нея - предполагам 20лв
2бр маншони 16лв
и малко грез
така до тук по мой груби сметки малко завишени е 169лв
и като си сложат работата пичовете от ТУ та става към 300лв
да уточня при така изредените и сменени части получавате чисто нова рейка която по нищо не отстъпва на онази която са предлагали някои хора за 1300лв май беше
Сега да поясня една подробност, никой няма да ви го направи това обаче да не е луд дори тея в ТУ
никога не се чупят сичките тея неща накуп
в повечето случай за смяна са някой друг семеринг , втулка, гумичка с една дума 20тина лв части ... всичко останало е гуша , верно черна работа, но да изкараш за ден 200лв чиста пара ...доста добра надница ... направете си сами сметка ... частите не са дефицит има ги, продават се , само желание да има човек да работи ... верно има тънкости при разглобяване и зглобяване но не вярвам някой ако се хване сериозно и мисли във всяко всое действие да не се справи , даже според мен по добре от майсторите щото внимава , а на тях не им дреме ако прецакат нещо ще ти кажат винаги че цялата ти рейка е за смяна и нищо не може да се направи от нея

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Съб 28 авг 2010 18:39

i3v3a3n написа:...

:неграмотно

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Пон 13 сеп 2010 20:48

пича е прав ...

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Нед 19 сеп 2010 16:49

Вярно е неграмотен съм ...
но поне не съм тупуп като теб с две меки китки , където два болта не можеш да отвиеш сам, и си свикнал цял живот да храниш поне 10 пъти по-неграмотни майстори от мен с 8-мо класно образование

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Вто 21 сеп 2010 22:55

Само ,че на Пасат 5-5,5,Суперб,Ауди се монтират два модела рейки.Едната е с алуминиев корпус, другата с метален.За алуминиевата мисля не се продаваше единия семеринг на гребена.Няма никъде да намерите на вътрешния пазар.Нестандартен е и не се предлага по специализираните магазини за семеринги.Не съм сигурен за кой от двата модела рейки се отнасяше, но май правих алуминиевата не помня.Същото се отнася и за рейки KOYO ,монтирани на поло,сеат,фабия.Тогава трябва да се мисли друг вариант,пригаждане на друг семеринг или шлайфане на гребена до размер, отговарящ на стандартен семериг.Така,че не е толкова лесно колкото казваш колега, неможе всеки сам да си смени семерингите и готово.Но иначе в общи линии си прав. :beer

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 21 сеп 2010 23:17

Основния проблем на рейките е че са надрани и маслото преминав покрай семерингите
въпореки че са нови.Налага е шлайф ан рейката до зачистане на надраното а да не тече.Има и нещо друго при нас са идвали рейки за шлайф и то криви,така че понякога се налага изправяне на рейката да не бие толкова с цел шлайф и отнмане на минимална прибавка.

Върни се в “Passat”