Пасат Б4 голям разход на масло-открит и решен проблем
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: Пасат Б4 голям разход на масло-открит и решен проблем
Обясни ми де.Нали затова е тази тема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dispatch написа:За минерално (15W40) максимум 8000км. И задължително да не е наливно от някой варел...
За полусинтетика (10W40) - 10000км.
За пълна синтетика (5W40) повечето го дават на 15000 да се сменя...
но 20 000 за 15W40 ... може при условие, че сменяш и сегменти, биелни и основни лагери, а може и други неща...
Смяна на гумички решава проблема. Аз специално отварях мотора и смених биелни лагери, сегменти, гумички, 4 изпускателни клапана и напасване на всичките клапани.
колега ,колко ти струва всичко тва ?
actros1846 написа:L&R написа:actros1846 написа:Защо оставам с убеждението, че всички си мислите, че 15W/40 e само минерално
99% e такова, колко полусинтетики с този индекс има в България
Виж това http://www.bezplatno.me/polusintetichno ... m-542.html
и ти вярваш на написаното?аз лично на етикети не вярвам!вярвам на метода"косъм между два нокътя"отричам използването на минерално масло в съвременните двигатели!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да използвам и аз темата на колегата,аз съм с Б5 TDI дв AFN ,и на 4000 км долях 400мл (CASTROL MAGNATEC 10W40 карам)и питането ми е: може ли да е от гумички на клапани, не пуши бяло нито черно,само когато яко я настъпя над 3500 об има нещо като пушек като за дизел.Не ми се ще да е от турбина
Та колко струва работата по смяна на гумички и сваля ли се главата или само капака на главата??

Та колко струва работата по смяна на гумички и сваля ли се главата или само капака на главата??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Ганчо, не се занимавай с глупусти, карай си колата, нищо и няма - той немеца от завода и дава разход и на масло!!! Не помня точно нормата, но твоето не я надвишава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:Колега Ганчо, не се занимавай с глупусти, карай си колата, нищо и няма - той немеца от завода и дава разход и на масло!!! Не помня точно нормата, но твоето не я надвишава.
Мерси за съвета,така ще направя(но ще трябва да купувам масло 5л-да имам за доливане,с което избора на масла намалява

-всички марки продават расфасовки от 1л.масло 5л-да имам за доливане
А ментета масла бол.Моя опит ,съвсем пресен:
Толедо с двигател ADZ 1.8 МИ,масло Eso -за 7 000 км над литър разход и черен ауспух(карам само на газ).След смяната с Манол (4л.10в40 туба-40лв с безплатна смяна),въпреки отрицателните коментари за него(препоръчано от познат)до момента 1000км. нивото не е мръднало ,а ауспуха избеля за по-малко от 500км градско каране.
Така,че и аз за момента отлагам смяната на гумичките.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Juliander:
Частите с работата ми стъпи на около 500лв. Допълнително сменях и Ангренажен ремък и ролката. В цената също влезе и 4л. Елф 10/40, въздушен и маслен филтър.
Не че спря да бута масло... Според мен не всяко масло действа добре на тоя мотор. Тоя Елф сигурно много са го фалшифицирали, не го препоръчвам на никого. На следващата смяна смених и симерините (зимерингите май бе6е правилно да се казва) на кол. и разпр. вал, т.к. там беше доста омаслено и пак сипах Елф 10/40 (Elf Competition 10W40).
Сега все още съм с Елф и разхода приблизително ми е ок. литър на 1000 ... все едно съм за основен ремонт, а нито пуши, нито някъде има омасляване. Сега ми препоръчаха от вносител Алпин 10/40 и мисля да го пробвам. Елф-а в момента е на 1500км. и мисля на 2000 директно да го сменям, а да не доливам.
Просто не може да си сигурен колко ти е оригинално маслото. Скоро се чудех колко ли е оригинално това в Метро - Mobil Multigrade 10W40...
Частите с работата ми стъпи на около 500лв. Допълнително сменях и Ангренажен ремък и ролката. В цената също влезе и 4л. Елф 10/40, въздушен и маслен филтър.
Не че спря да бута масло... Според мен не всяко масло действа добре на тоя мотор. Тоя Елф сигурно много са го фалшифицирали, не го препоръчвам на никого. На следващата смяна смених и симерините (зимерингите май бе6е правилно да се казва) на кол. и разпр. вал, т.к. там беше доста омаслено и пак сипах Елф 10/40 (Elf Competition 10W40).
Сега все още съм с Елф и разхода приблизително ми е ок. литър на 1000 ... все едно съм за основен ремонт, а нито пуши, нито някъде има омасляване. Сега ми препоръчаха от вносител Алпин 10/40 и мисля да го пробвам. Елф-а в момента е на 1500км. и мисля на 2000 директно да го сменям, а да не доливам.
Просто не може да си сигурен колко ти е оригинално маслото. Скоро се чудех колко ли е оригинално това в Метро - Mobil Multigrade 10W40...
-
- Автомобил:
- Двигател:
dispatch написа:Juliander:
Чувал съм ,че тия марки които влезнат в магазини като метро ,практикер или кауфланд било гаранция ,че са фира... Иначе аз съм с Fuchs 10w40 и си харча 0.500/1000км ....и пак нито пуши нищо....знам че съм за водачи и най-вероятно и за сегменти ама за такива ремонти не ми се наливат кинти...за 10000км ми идват около 5 литра...чудя се дали да сипя добавка следващия път...има една "универсальньй модификатор" за около 80-90лв но се носят противоречиви слухове....
- kalistrat
- Автомобил:
- Двигател:
колега смени си гумичките и не се разправяй с глупости в БГ всички масла са фалш нема контрол на качеството от институциите и нали се сещате марката е без значение`ЛИЧЕН ОПИТ
- wartime
- Автомобил: VW Passat B4 Variant
- Двигател: ABF 1994
И двата пасата които карам(B4 ABF,B3 RP)похапват масълце доволно,около 2-2,5 л.от смяна до смяна,Смяната я правя на 10000км
обаче имам тука упътването на b3-ката,и там пише че работата е зле ако лапа над 1л.на 1000км!Та дали да сменя гумичките или?Наливам MOTUL 6100 10w40

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Пише решен проблем, а не пише решение!!!!!
Драсни два реда, няма да се продъни земята.
Драсни два реда, няма да се продъни земята.